HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Roboski'de 'ikinci katliam' iddiası: 1 ölü 5 yaralı

Roboski/Uludere'de kaçakçılığa giden bir grubun obüs toplarıyla bombalandığı iddia ediliyor. HDP Milletvekili Ferhat Encü olayda 1 kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu.

HDP Şırnak milletvekili Ferhat Encü'nü, dün akşam saatlerinde kaçakçılık için sınıra giden bir grubun, bombalandığını iddia etti. Olayda gruptan ölü ve yaralıların olduğu açıklandı.

Şırnak’ın Uludere İlçesine bağlı Roboski bölgesinde 2011 yılında 34 kişinin yaşamını yitirdiği katliamın meydana geldiği bölgede, askerlerin kaçakçılık için gittikleri Irak’tan dönen köylülere ateş açması sonucu Vedat Encü adlı köylü yaşamını yitirirken 5 kişi yaralandı.

HDP Şırnak Milletvekili Ferhat Encü, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada kaçakçılık için sınırı geçen ve geri dönen 15 köylüye Gülyazı Alay Komutanlığı’na bağlı Beyaz Tepe Üs Bölgesi’nden obüslerle açıldığını iddia etti.

Encü, köylülerden Vedat Encü’nün yaşamını yitirdiğini 5 köylünün de yaralandığını açıkladı. Encü, belediyenin bölgeye göndermek istediği ambulansın geçişine güvenlik güçlerinin izin vermediğini, bölgeye kendi imkanlarıyla giden köylülerin yaralıları hastaneye yetiştirmeye çalıştığını kaydetti. Encü Rwitter'dan, “Bombalama yine Roboskî katliamının olduğu aynı yerde olmuş” mesajlarını paylaştı. Ölen Vedat Encü’nün kardeşi Davut Encü'nün de 2011’de yaşanan Roboski Katliamı'nda yaşamını yitirdiği öğrenildi.

4,5 yıl önce önce Şırnak’ın Uludere ilçesine bağlı Ortasu (Kürtçe adıyla Roboski) Köyü'nde 34 köylü hayatını kaybetmişti. Üzücü olay Roboski Katliamı olarak hafızalarda yer etti. Roboski Katliamı videolaştırılmış ve belgesellere konu olmuştu.

İçişleri Bakanlığı'ndan ya da Şırnak Valiliği'nden şu ana kadar herhangi bir açıklama yapılmadı.


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler