HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

RTÜK'ten "dershane" açıklaması

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu, dershanelerle ilgili haklarında yapılan haberlere ilişkin bir açıklama yaptı.

ANKARA (ANKA)- Radyo ve Televizyon Üst Kurulu, "RTÜK soruşturma açtı", "RTÜK'ten dershane incelemesi ve RTÜK'ün dershane tartışmasını mercek altına aldığı, bazı medya kuruluşlarına ağır para cezası beklendiği" iddialarının gerçeği yansıtmadığını belirterek, "Son günlerde yaşanan tartışmalar üzerine özel olarak başlatılmış bir soruşturma ya da inceleme söz konusu değildir" açıklamasında bulundu.

RTÜK tarafından yapılan açıklamada, RTÜK'ün radyo, televizyon ve isteğe bağlı yayın hizmetleri sektörünü düzenlemek ve denetlemek amacıyla kurulmuş, idarî ve malî özerkliğe sahip, tarafsız bir kamu tüzel kişiliği olduğu belirtildi.

-"ÜST KURUL TÜM KURULUŞLARA EŞİT MESAFEDE DURUR"-

Üst kurulun görev ve yetkileri 6112 Sayılı Radyo ve Televizyonların Kuruluş ve Yayın Hizmetleri Hakkında Kanunla belirlenmiş olduğu belirtilen açıklamada, "Üst Kurul, Kanunda kendisine verilen görev ve yetkileri kendi sorumluluğu altında bağımsız olarak yerine getirir ve kullanır. Üst Kurul, görevini yerine getirirken, düzenleme ve denetleme yetkisi altındaki tüm kuruluşlara eşit mesafede durur" denildi.

Benzer şekilde, medya hizmet sağlayıcı kuruluşların yayınlarında uymakla yükümlü oldukları ilkeler ve bu ilkeleri ihlal eden kuruluşlar hakkında yürütülecek işlemlerin de 6112 Sayılı Kanunla düzenlendiği vurgulanan açıklamada şunlar kaydedildi:

"Bütün yayın kuruluşları anılan ilkelere uygunluk açısından rutin olarak denetlenmekte olup, herhangi bir yayın ihlali görülmesi halinde kanuni yollara başvurulabilecektir. Ancak gazete haberinde iddia edildiği gibi son günlerde yaşanan tartışmalar üzerine özel olarak başlatılmış bir soruşturma ya da inceleme söz konusu değildir. Bu yöndeki haberler tamamen gerçek dışıdır."

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler