HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Rusya Türkiye’de gözlem uçuşlarına başladı

Genelkurmay Başkanlığı, Rusya Federasyonu’nun Açık Semalar Antlaşması (ASA) kapsamında 15-18 Aralık 2015 tarihleri arasında Türkiye’de gözlem uçuşu icra etmeye başladığını bildirdi

Rusya Türkiye’de gözlem uçuşlarına başladı

Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, "TSK unsurlarının Avrupa Güvenlik ve İş Birliği Teşkilatı bünyesinde icra ettiği görevler:

Rusya Federasyonu, Açık Semalar Antlaşması (ASA) kapsamında, 15-18 Aralık 2015 tarihleri arasında ülkemizde bir gözlem uçuşu icra edecektir.

Rusya Federasyonu'na ait ASA gözlem uçağı ile gerçekleştirilecek olan uçuş esnasında, uçakta Rus uzmanların yanı sıra Türk yetkililer de hazır bulunacaktır" denildi.

Kremlin: Erdoğan-Putin zirvesi gerçekleşmeyecek

Öte yandan Türk hava sahasını ihlal ettiği gerekçesiyle vurulan Rus uçağından sonra Türkiye ile Rusya arasında yaşanan kriz devam ediyor. İki farklı cepheden hemen her gün açıklamalar geliyor. Onlardan biri de dün Rusya tarafından gelen açıklama oldu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla yarın Rusya'da yapılması öngörülen Rusya-Türkiye Üst Düzey İşbirliği Konseyi toplantısının gerçekleşmeyeceği resmen açıklandı.

Kremlin Sözcüsü Dimitri Peskov, "Böyle bir toplantı planlanmıyor" dedi.

Dimitri Peskov, düzenlediği basın toplantısında, yarın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılması beklenen Rusya-Türkiye Üst Düzey İşbirliği Konseyi (ÜDİK) toplantısının gerçekleşip gerçekleşmeyeceğine ilişkin bir soruya, ''Hayır, böyle bir toplantı planlanmıyor'' yanıtını verdi.

Peşkov'un açıklamalarını duyuran Rus medyası, Putin ve Erdoğan'ın, geçen ay Antalya'da düzenlenen G20 zirvesi sırasında gerçekleştirdikleri görüşmede Üst Düzey İşbirliği Konseyi (ÜDİK) toplantısının 15 Aralık'ta Rusya'da yapılması konusunda anlaştığını anımsatarak "Ancak Türkiye'nin 24 Kasım'da Rus Su-24 bombardıman uçağını düşürmesinin ardından, ÜDİK toplantısının yapılıp yapılmayacağı belirsizliğini koruyordu" dedi.


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler