HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Şahin’den Genç’e 100 bin liralık dava

Bakan Fatma Şahin kendisine, kadına karşı ayrımcı ve aşağılayıcı ifadeler kullandığı gerekçesiyle CHP’li Kamer Genç’e tazminat davası açıyor...

Şahin’den Genç’e 100 bin liralık dava

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç’e, Meclis Genel Kurul’da kendisine söylediği, “Acaba Atatürk bu Cumhuriyet’i kurmasaydı o makamda oturacak mıydınız? Otursaydınız hangi tarikat mensubu kitlenin, bilmem kaçıncı hanımı durumuna düşerdiniz?” sözleri nedeniyle 100 bin TL’lik tazminat davası açıyor.

TBMM Genel Kurulu’nda, mevzuatlardaki “özürlü”, “sakat” ve “çürük” gibi ifadelerin “engelli” olarak değiştirilmesini öngören tasarının soru-cevap bölümünde, Şahin ile Genç arasında tartışma yaşanmıştı. Bakan Şahin dün Genç’in sözleriyle ilgili bir açıklama yaparken, avukatları da Genç hakkında dava açmak için harekete geçti. Şahin’in, Genç’in sözleri için 100 bin TL’lik tazminat davası açacağı bildirildi. Davanın kazanılması halinde elde edilecek gelir, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı bünyesindeki kurumların bir projesinde değerlendirilecek.
**‘Seviyesiz ve ahlaksız’**
Bakan Şahin ise dün Bakanlığı ile Vodafone’un “Daha İyi Bir Gelecek İçin Önce Kadın” programının tanıtım toplantısında gazetecilerin konuya ilişkin sorularını yanıtladı. Şahin, şunları söyledi:
“Ben onu milletvekili olarak da kabul etmiyorum. Bir kadına, hem de Türkiye Cumhuriyeti’nin Aile ve Sosyal Politikalar Bakanına, seçilmiş bir kadına, bir Anadolu kadınına bunu söylemesi, onun ne kadar seviyesiz ve ahlaksız olduğunu gösteriyor. Biz şimdi hukuki mücadelemizi de yapacağız. Meclisteki partiler hemen bir araya geldi ve özür diledi. Kınama cezası verildi. Kendi de böyle bir tepki beklemediği için de korkusundan, yüreksizliğinden ve cesaretsizliğinden o salona yeniden giremedi.“
[Güncel haberler](https://www.mynet.com/guncel-haberler)


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler