HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Savcıyı rehin alanlar silahı adliyeye nasıl soktu?

Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz’ın silahlı kişiler tarafından rehin alınması, adliyelerdeki güvenlik sorununu yeniden gündeme getirdi.

Herkesin aklında aynı soru: Güvenlik önlemlerine rağmen adliyeye silah nasıl sokuldu?

Avrupa’nın en büyük adliye sarayı olarak inşa edilen Çağlayan Adliyesi’nin girişinde havalimanlarındakine benzer güvenlik önlemleri yer alıyor. Dava için gelenler, tepeden tırnağa aranıp X-Ray cihazından geçirildikten sonra içeriye alınıyor. Yasal düzenlemeler uyarınca sadece kimlik gösteren avukatlar içeriye girerken aranamıyor.

ADLİYEDEN SICAK FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN

Silahın bugün yaşanan elektrik kesintisinden yararlanarak içeriye sokulup sokulmadığı ilerleyen saatlerde belli olacak.

Ayrıca teröristlerin elindeki silahın rehin alınan savcıya ait olabileceği ihtimali üzerinde de duruluyor..

Özel Harekat Timi Adliye'ye geldi

Berkin Elvan’ın ölümüyle ilgili soruşturmayı yürüten Savcı Mehmet Selim Kiraz’ın 6’ncı kattaki odasına silahlı kişilerin girmesinin ardından söz konusu kat tamamen kapatıldı, adliyeye özel tim ekipleri sevk edildi. Özel timin kapıyı zorlaması sonrası odadan bir kaç el silah sesi duyulduğu bildirildi.

İlk özel harekat timinin ardından bir grup özel harekat polisinin daha siyah bir minibüsle gelerek adliyeye girdiği görüldü.

Savcılığın bulunduğu kat boşaltılırken, yoğun güvenlik önlemi alındı. Özel Harekat Timleri olay yerinde kuş uçurtmuyor. Terörle Mücadele ve Özel Harekat şube müdürlüklerine bağlı ekipler ile emniyetin müzakere timi olay yerine sevk edildi.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler