HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

SBS 2013 Türkiye şampiyonu

SBS Türkiye şampiyonu Zehra Manisa'nın gururu oldu

SBS 2013 Türkiye şampiyonu

SBS Türkiye şampiyonu Manisa'dan.Milli Eğitim Bakanlığı, heyecanla beklenen ve 1 milyon 112 bin 604 öğrencinin yarıştığı 2013 yılı 8. sınıf Seviye Belirleme Sınavı (SBS) sonuçlarını açıkladı. Manisa Özel Şehzade Mehmet Ortaokulu öğrencisi Zehra Betül Şen, hem 2013 Ortaöğretim Yerleştirme Programı (OYP) hem de SBS puanlarına göre 500 tam puan alıp Türkiye birinciliğini elde ederek Manisa'nın gururu oldu. Babası TCDD'de Trafik Denetim müdürü, annesi branş öğretmeni olan Türkiye birincisi Zehra, kaydını Özel Şehzade Fen Lisesi'ne yaptırmayı düşünüyor; gönlünde ise mimarlık yatıyor.

Özel Şehzade Mehmet Ortaokulu Müdürü Fatih Sadi, Zehra'nın Türkiye birincisi olarak okuluna, dershanesine, ailesine ve Manisa'ya büyük bir gurur yaşattığını belirterek, "Yıllardır SBS puan ortalamasına göre okullar sıralamasında hep zirvede olan okulumuz, yapılan bu son SBS'de Türkiye şampiyonu çıkararak başarılarını taçlandırmıştır. Emeği geçen tüm öğrenci, öğretmen ve velilerime teşekkür ediyorum.” dedi. SBS'de Türkiye genelinde 16 birinci çıktığını hatırlatan Müdür Sadi, "Birinci olabilmek öyle kolay bir iş değil. Üç yıl boyunca okulda girmiş olduğunuz bütün sınavlardan 100 tam puan alacaksınız ve bu sene sonunda Milli Eğitim'in hazırlamış olduğu 100 soruluk sınavda da tamamına doğru cevap vereceksiniz. Türkiye'de ancak böyle birinci olabiliyorsunuz. Yıllardır hep zirvede olan okulumuz, bu sene de son sınavda son şampiyonu çıkararak Manisa'nın gururu olmuştur.” diye konuştu.

Zehra Betül Şen ise başarının Allah'ın yardımıyla geldiğini söyledi. Düzenli olarak derslerine çalıştığını, sınavda da Allah'ın yardım ettiğini dile getiren Zehra, "Başarımda öncelikle ailem çok yardımcı oldu. Sonra okul ve dershane öğretmenlerimin çok desteği oldu, yani bu başarı kendi aldığımı bir başarı değil, onların da çok büyük katkısı oldu.” dedi. Yıl içinde düzenli olarak çalıştığını dile getiren Zehra, "Hayatımı SBS'ye odaklı olarak ayarlamadım. Düzenli olarak çalıştım. Başarımın sırrının bu olduğunu düşünüyorum. Lise olarak Manisa Özel Şehzade Fen Lisesi'ne kayıt yaptırmayı düşünüyorum. Meslek olarak da mimar olmayı düşünüyorum.” şeklinde konuştu.

Babası Aziz Tuğrul Şen de Zehra'yı sınavlara hazırlanırken bütün veliler gibi desteklemeye çalıştıklarını söyledi. Ayrıcalıklı olarak başka bir şey yapmadıklarını dile getiren Şen, okul ve dershane öğretmenlerinin kızının başarısında büyük katkısı olduğunu ifade etti. Zehra'ya doğru zamanda doğru şeyleri algılaması konusunda yardımcı olduklarını belirterek, "Veli olarak moral ve motivasyonunu yüksek tutma, isteklerini yerine getirme gibi bir görevimiz vardı. Bunları yaptık, ekstra bir şey yapmadık. Böyle bir başarı kızımıza da nasip oldu. İnşallah bütün veliler böyle mutluluk yaşar.” dedi.

Annesi Hatice Şen, kızının böyle bir derece elde etmesinden çok mutlu olduklarını söyledi. Allah'ın her anne ve babaya böyle bir duygu yaşatması dileğinde bulunan Şen, Zehra'nın çok değil ama düzenli çalıştığını vurguladı: "Üzerinde baskı uygulamadık. Zaten sakin bir insandı. Heyecanlanmaması konusunda yardımcı olduk. Sürekli sınavdan söz etmedik. Bu şekilde kendisini rahatlatmaya çalıştık. Rabbim'in izniyle de bu başarıyı elde ederek bize gurur yaşattı.”

Akıllı Tercih için tıklayın | Sbs 2013 puan hesaplama

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler