HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Şehidin babasından tepki: Evimi Cumhurbaşkanı mı yapacaktı?

Balıkesirli şehit Faruk Gezen'in baba evinin harap haliyle ilgili fotoğraf, çeşitli tepkileri beraberinde getirdi.

Şehidin babasından tepki: Evimi Cumhurbaşkanı mı yapacaktı?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun dün grup toplantısında bazı gazetelerde çıkan 'şehidin sarayı' manşetini göstererek, gündeme getirdiği Balıkesirli şehit Faruk Gezen'in baba evinin harap haliyle ilgili fotoğraf, çeşitli tepkileri beraberinde getirdi. Şehidin babası Arif Gezen, bu fotoğrafın gazetelere manşet olmasından ve CHP liderinin bu fotoğrafı göstererek açıklamalar yapmasından rahatsızlık duyduğunu söyledi. Arif Gezen, "Evimi Cumhurbaşkaı mı yapacaktı? Benim Ak Parti ile Gök Parti ile, Tayyip Erdoğan ve Kılıçdaroğlu ile bir ilgim de sorunum da yok" dedi.

Balıkesir Dursunbey İlçesi Durabeyler Mahallesi'nde şehit acısı ile birlikte, 'Şehidin Sarayı' manşetiyle çıkan haberlerle ilgili tartışmalar yaşanıyor. Şırnak'ın Cizre ilçesinde teröristlerce yola döşenen mayının patlaması sonucu şehit olan sözleşmeli uzman onbaşı Faruk Gezen'in babası Arif Gezen, evleriyle ilgili bu fotoğrafın gazetelere manşet olmasından ve CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun bu fotoğrafı göstererek açıklamalar yapmasından rahatsızlık duyduğunu söyledi.

Gazetecilerin röportaj talebini "Bunlara karşıyım" diyerek kabul etmeyen çiftçi Arif Gezen, "Halimiz işte bu. Evimi Cumhurbaşkanı mı yapacaktı? Sonuçta şehit oğlumun cenazesini de bu devlet kaldırdı. Oğlumu toprağa verdikten sonra internet sitesinde Kılıçdaroğlu'nun 'İşte şehit sarayı' diye bizim evin fotoğraflarını gösterdiğini görünce çok üzüldüm, çok kızdım. Benim Ak Parti ile Gök Parti ile, Tayyip Erdoğan ve Kılıçdaroğlu ile bir ilgim de sorunum da yok. Bu konunun siyasete alet edilmesini istemezdim. Bu konuda konuşmak da istemiyorum" dedi.

Oğlunun Durabeyler köyünde ev aldığını ve bu evi kullanamadan şehit olduğunu söyleyen Arif Gezen kendisiyle görüşmek isteyen muhabirlere "Gidin onu çekin. Evimden uzak durun" dedi. Şehit Faruk Gezen'in 15 bin liraya aldığı ancak hiç kullanmadığı iki katlı eve de Türk bayraklarının asıldığı görüldü.

VATANDAŞLAR YARDIM ETMEK İÇİN SEFERBER OLDU

Bu arada gazetelerdeki 'Şehidin Sarayı' başlıklı manşet haberi okuyan ve CHP liderinin açıklamalarını televizyondan izleyen vatandaşların Gezen ailesine maddi ve manevi yardım etmek için girişimlerde bulunduğu öğrenildi. Dursunbey Belediyesi ve Durabeyler Muhtarlığı'nı arayan vatandaşların Gezen Ailesi için ne yapabileceklerini sordukları bildirildi. Yetkililerin de devletin ve belediyelerin bu konuda gerekli her türlü yardımı yaptığı yanıtını verdiği öğrenildi.

ŞEHİDİN İSMİ ANITTA

Dursunbey Belediyesi tarafından Çanakkale Zaferi'nin 100. yılında geçtiğimiz Mart ayında açılan şehitler anıtına Dursunbeyli şehit Faruk Gezen'in ismi de eklendi. Dursunbey Belediye Başkanı Ramazan Bahçavan'ın talimatı ile savaşlarda ve madenlerde şehit olan Dursunbeylilerin isminin bulunduğu anıta Şırnak'ın Cizre ilçesinde teröristlerce yola döşenen mayının patlaması neticesinde şehit verilen Sözleşmeli Uzman Onbaşı Faruk Gezen'in ismi yazıldı.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler