HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

SGK 4A ne zaman emekli olurum sorgulamasını internetten yapabilirsiniz

Ne zaman emekli olurum sorgulamasından Sosyal Güvenlik Kurumu'nun tüm kurumları yararlanabilir. Ne zaman emekli olurum internet üzerinden yapılan sorgulamalardandır.

SGK 4A ne zaman emekli olurum sorgulamasını internetten yapabilirsiniz

Çalışma hayatımıza başlayabilmek için birçok eğitim öğretim kurumunda eğitim alırız. Büyüyüp, yetişkin olana kadarki süren bu eğitim hayatımızın içerisinde de meslek edinmek için; yapacağımız meslek ile ilgili birçok sınavdan geçeriz. Bu sınavlar doğrultusunda edindiğimiz meslek çalışma hayatımızın bütününü oluşturmaktadır.

Günümüzde çalışma hayatının aşırı stresli ve aşırı yorucu olduğu herkes tarafından bilinmektedir. Bu stres, yoğunluk ve yorgunluk bizleri sürekli olarak çalışma hayatımızın bittiği, rahat nefes aldığımız günleri düşünmeye itmektedir. Çalışma hayatımızın bitip, rahat nefes aldığımız zamana emeklilik adını verilmiştir. Emekli olabilmek için ise temel iki şart bulunmaktadır. Bu temel iki şartı yerine getirmeden emekli olmanız mümkün değildir.

Emekli olabilmek için yerine getirmeniz gereken bu iki şarttan birincisi belirlenen süre boyunca çalışma yılını veya gününü sigortalı olarak tamamlamış olmak ikincisi ise belirlenen süre boyunca çalışırken sigorta primlerini belirlenmiş olan miktarda her ay düzenli olarak yatırmaktır. Bu iki şartı tamamladığınızda emekli olmuş olacaksınız ve emekli olduğunuz aydan itibaren emekli maaşı almaya başlamış olacaksınız. Emeklilik hesabı yapabilmek için çalışmaya başladığınız günden itibaren hesaplama yapmanız gerekecektir. Bu da oldukça uzun bir işlem olacaktır. Ancak günümüzde oldukça ilerleyen teknoloji sayesinde artık ne zaman emekli olurum uygulaması ve buna benzer işlemler çok daha kolay bir şekilde yapılabilmektedir. Nasıl diye soracak olursanız; internet üzerinden yapılabilen birçok işlem bulunmaktadır. Devlet dairesi işlemleri de artık internet üzerinden yapılabilmektedir. Ne zaman emekli olurum uygulamasını internet üzerinden dakikalar içerisinde yapabilmeniz mümkündür. Ne zaman emekli olurum diye sorduğunuz soru için artık hiçbir yere gitmeden veya herhangi bir yere telefon etmeden kendi kendinize sorgulamanızı yapabileceksiniz.

Ne zaman emekli olurum uygulamasını internet üzerinden yapabilmek için giriş yapmanız gereken internet sitesi E-Devlet’tir. E-Devlet sistemi kimlik bilgilerinizi kullanarak işlem yapmaktadır ve bu nedenle şifre ile korumaya alınmıştır. Yani E-Devlet sistemi üzerinden herhangi bir işlem yapabilmek için mutlaka bir şifrenizin olması gerekmektedir. Eğer bir şifreniz yoksa şifrenizi mutlaka size yakın bir PTT şubesine giderek almanız gerekecektir. Şifrenizi alabilmek için şifre alma başvurusunda bulunup, kimlik bilgilerinizin alınabilmesi için nüfus cüzdanınızı yetkiliye verip. 2 TL işlem ücreti ödemeniz gerekmekdir.

Şifrenizi aldıktan sonra işleminizi yapabilmek artık oldukça kolaydır. Yapmanız gereken ilk işlem E-Devlet sistemi üzerinde ne zaman emekli olurum uygulama sayfasına giriş yapmaktır. Ancak ne zaman emekli olurum uygulaması için kurumunuzu bilmeniz gerekmektedir. SGK’ya ait 3 kurumdan kayıtlı olduğunuz kurumun işlem sayfasına gidiniz. Daha sonra karşınıza çıkacak olan sayfa üzerinde “Kimliğimi Şimdi Doğrula” seçeneğine tıklayınız. Açılacak olan kimlik doğrulama platformunda sizden istenecek olan bilgileri sayfa üzerindeki boşluklara yazınız. T.C. kimlik numaranız ve E-Devlet şifrenizi eksiksiz ve doğru bir şekilde yazdığınızdan emin olduğunuzda aynı sayfa üzerinde bulunan “Sisteme Giriş Yap” seçeneğine tıklayınız. Böylelikle açılacak olan yeni ekran üzerinde ne zaman emekli olurum uygulamasının size ait olan bilgilerini görebilirsiniz.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler