HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

SGK emekli maaşı hesaplama ve sorgulama nereden yapılır?

Emekli maaşı hesaplama ve sorgulama işlemlerinin nereden yapılacağı merak ediliyor. Bu sürece hazırlanan vatandaşlar SGK emekli maaşı hesaplamasını e-Devlet Kapısı'ndan gerçekleştirebilecek.

SGK emekli maaşı hesaplama ve sorgulama nereden yapılır?

Türkiye'de Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) en fazla ve yoğun bir şekilde işlem gerçekleştirmekte olan kamu kurumlarından bir tanesidir. Vatandaşların yaşamlarının her alanlarında önemli bir yere sahip olan sigorta ve emeklilik sorgulama işlemleri gerçekleştirilmekte olan bir devlet kurumu olmasından ötürü SGK yani Sosyal Güvenlik Kurumu il ve ilçe müdürlüklerinde her zaman büyük ölçüde yoğun bir ortam bulunmaktadır. Bu neden ile bu durumdan dolayı vatandaşların talep ettikleri işlemleri çok uzun sürmekte ve de işlem sırası bekleme zahmetinde kalmaktadırlar ve Sosyal Güvenlik Kurumu içerisinde işleyiş büyük ölçüde yavaşlamasına neden olabilmektedir. Tamda bu nokta da vatandaşlar adına yapılmış olan birçok kolay ve pratik bir sistem ortaya çıkmıştır. Gelişen teknoloji sayesinde hayatımızda birçok alanda yenilikler gelişim göstermiştir. Bu teknolojinin nimetlerinden yararlanabilmek için Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından dijital platform üzerinden son dönemlerde daha yoğun bir şekilde kullanılmaya başlanmıştır. Bu durum ile de vatandaşlar artık emekli maaş hesaplama ve sorgulama işlemlerini kurumlara gitmeden dijital platform üzerinden online bir şekilde yapılmaktadır.

e-Devlet Kapısı için tıklayın

Emekli maaş hesaplama ve sorgulama işlemleri vatandaşlar arasında çok sık bir şekilde yapılmaktadır. Vatandaşlar emekli maaş hesaplama ve sorgulama işlemlerini günümüzün modern çağına uygun bir şekilde dijital platform üzerinden online bir şekilde işlemlerini tamamlamaktadırlar. Peki emekli maaş hesaplama ve sorgulama işlemleri internet aracılığı ile online bir şekilde nasıl yapılmaktadır diye soruyor iseniz yazımızın devamında detaylı bir şekilde anlatmış bulunmaktayız. Emekli maaş hesaplama ve sorgulama işlemleri e- devlet sistemi üzerinden gerçekleştirilmektedir. E- devlet sistemini sizde çok yakından biliyor ve işlemlerinizi sistem üzerinden yapıyorsunuzdur. E- devlet sistemi üzerinden çok kolay ve pratik bir şekilde işlem yapabilirsiniz aynı şekilde e- devlet sistemi üzerinden emekli maaş hesaplama ve sorgulama işlemi de yapabilirsiniz. E- devlet sistemi üzerinden emekli maaş sorgulama işlemi yaptığınız zaman çok fazla vakit kaybı yapmamış olacaksınız ve hatta dakikalar süren işlem ile emekli maaş hesaplama ve sorgulama işleminizi tamamlayabilirsiniz.

Emekli maaş hesaplama ve sorgulama işleminizi e- devlet sistemi üzerinden yapmanız için E-Devlet şifreniz olması gerekir. E- devlet şifreniz yok ise E-Devlet sistemine giriş yapamazsınız ve E-Devlet sistemi üzerinden emekli maaş hesaplama ve sorgulama işleminizi gerçekleştiremezsiniz. E- devlet şifresi almak çok basit bir işlemdir. E- devlet şifresi almak için bulunduğunuz yerden herhangi bir PTT şubesine kimlik kartınız ile e- devlet şifresi talebinde bulunabilirsiniz. 2 TL işlem ücreti vererek e- devlet şifresini alabilirsiniz. E- devlet şifresi aldıktan sonra e- devlet sistemine internet üzerinden giriş yapmanız gerekir. E- devlet sistemi üzerinden SGK emekli maaşı sorgulama sayfasına girerek kimlik doğrulama işlemini almış olduğunuz e- devlet şifresi ile yapmanız gerekir. Kimlik doğrulama işlemini yaptıktan sonra emekli maaş hesaplama ve sorgulama işlemi yapabilirsiniz.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler