HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Sibirya soğukları: Göle 28.8

Sibirya soğuklarının etkisi altına giren Doğu Anadolu Bölgesinde en düşük hava sıcaklığı sıfırın altında 28.8 dereceyle Ardahan'ın Göle ilçesinde ölçüldü.

Sibirya soğukları: Göle 28.8

Kar yağışının ardından Doğu Anadolu Bölgesi Mart ayında Sibirya'dan gelen yüksek basıncın etkisi altına girdi. Meteoroloji 12'nci Bölge Müdürlüğü dün gece ölçülen en düşük hava sıcaklıklarının sıfırın altında olmak üzere Ardahan'ın Göle İlçesi'nde 28.8, Erzurum'un Aziziye İlçesi'nde 24 derece olduğunu bildirdi. Diğer illerde en düşük hava sıcaklıkları ise yine sıfırın altında olmak üzere Kars, Ağrı ve Ardahan'da 17, Erzurum'da 14, Erzincan'da 9, Iğdır'da 5 dereceyi buldu.

Kent merkezlerindeki kar kalınlıkları ise Ağrı'da 32, Erzurum'da 19, Ardahan'da 5, Kars'ta 4 santim, Sarıkamış Kayak Merkezinde 140, Konaklı Kayak Merkezinde 102, Palandöken Kayak Merkezinde 90 santimetreyie ulaştı.

Meteoroloji uzmanları, Sibirya soğuklarının önümüzdeki 3 gün boyunca bölgede etkili olacağını, daha sonra havanın ısınacağını belirtti. Yetkililer sabah ve gece saatlerinde meydana gelecek buzlanma ve dona karşı sürücüleri uyardı. Yetkilier, yüksek kar örtüsünün bulunduğu eğimli dik yamaçlarda yaşanabilecek muhtemel çığ tehlikesine karşı da vatandaşların tedbirli olmasını istedi.

(DHA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler