HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Şırnak'ta askerlere PKK'lı teröristler saldırdı!

Şırnak ile Cizre arasında yapımı devam eden tünel ve yol güvenliğini sağlayan üs bölgesine akşam saatlerinde bir grup PKK'lı tarafından düzenlenen saldırıda 1 Yüzbaşı ve 1 güvenlik korucusu şehit olurken, 3 güvenlik korucusu da yaralandı. Son dakika habere göre, güvenlik güçlerinin de anında karşılık vermesiyle çıkan çatışmanın ardından kaçan teröristlerin etkisiz hale getirilmesi için bölgede geniş kaplı geniş çaplı operasyon başlatıldı.

Olay, Şırnak-Cizre karayolu Cudi Dağı bölgesi Kaletepe üs bölgesinde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, karayolunda yapımı devam eden tünelin güvenliğini sağlayan üs bölgesine, bir grup PKK’lı terörist tarafından uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlendi.

ŞEHİTLERİN İSİMLERİ BELLİ OLDU

Saldırıya, güvenlik güçlerinin de karşılık vermesiyle çatışma çıktı. Çatışmada, ilk bilgilere göre, 1 yüzbaşı ve 1 korucu şehit oldu, 3 korucu yaralandı. Saldırıda şehit olan yüzbaşının Ankara'nın Çubuk ilçesi nüfusuna kayıtlı Cizre İlçe Jandarma Asayiş Komando Bölüğü Komutanı Mustafa Erdal, güvenlik korucusunun ise Cizre ilçesi Yakacık köyü nüfusuna kayıtlı Dündar Page olduğu bildirildi. Saldırıda yaralanan uzman çavuş ve güvenlik korucularının tedavilerinin ise Şırnak ve Cizre Devlet Hastanelerinde devam ettiği belirtildi.

ARAZİDE KAYBOLDULAR

Çatışma, teröristlerin arazi şartlarından faydalanarak kaçmasıyla sona erdi. Yaralılar, olay yerine çağrılan ambulanslarla Şırnak Devlet Hastanesine kaldırılarak, tedavi altına alındı. Bölgede geniş kapsamlı operasyon başlatıldı.

İHA


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler