HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Soğuk hava Türkiye'nin doğusunu etkisi altına aldı!

Soğuk hava ve kar yağışı Türkiye'nin doğusunu etkisi altına aldı. Ardahan'da Çıldır gölü buz tuttu, kar yağışının etkisiyle bazı karayolları ulaşıma kapandı. Hakkarililer ise karın tadını kayak yaparak geçirdi.

Soğuk hava ve kar yağışı Türkiye'nin doğusunu etkisi altına aldı. Soğuk hava nedeniyle Çıldır gölü buz tuttu. Kar yağışının etkisiyle bazı karayolları ulaşıma kapandı. Hafta sonu tatili ile birlikte güneşli havayı fırsat gören Hakkarililer ise karın tadını kayak yaparak geçirdi.

Doğu Anadolu Bölgesi'nin ikinci büyük gölü olan Ardahan’daki Çıldır Gölü, soğuk havayla birlikte buz tuttu. Yüzeyi buz tutan göl, muhteşem bir görüntü oluştururken, çocuklar buzda kaymanın keyfini yaşadı, balıkçılarda kış sezonunun ilk ağlarını serdi.

Hava sıcaklığının sıfırın altında 20 dereceye kadar düştüğü Çıldır Gölü'nün yüzeyi 6 santim buzla kaplandı. Üzeri cam gibi olan gölün kaygan zemini çocuklara hem zorlu hem de keyifli anlar yaşattı. Masmavi gökyüzü, karlı dağlar ve gökyüzünün mavimsi rengini yansıtan buzlu göl tadına doyulmayan manzaralar oluşturdu.

Doğa harikası görünümü ile hem turistlerin hem çocukların hem de Eskimo usulü balık tutan balıkçıların kış sezonu açıldı. Çocuklar yüzeyi tamamen buzla kaplanan Çıldır Gölü üzerinde oyun oynayıp kayarken balıkçılarda ilk ağlarını buzla kaplı yüzeyi delerek atmaya başladı.

HAKKARİ'DE KAYAK KEYFİ

Kentte etkili olan kar yağışı sonrası hafta sonu tatili ve güneşli havayı fırsata çeviren vatandaşlar, il merkezine 12 kilometre uzaklıkta yer alan ve yeni sezonda hizmete başlayan Merga Bütün Kayak Merkezi'ne akın etti.

Hakkari Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Reşit Güldal, kayak merkezine ilginin her geçen gün daha da arttığını söyledi.

Merkezin ilk açıldığında konteynerlerde hizmet verdiklerini anımsatan Güldal, şunları aktardı:

“Şimdi kayak evimiz, kafeterya ve lokantamız olmak üzere halkımıza çok nezih bir ortamda hizmet veriyoruz. Bu hafta sabahtan bu yana yüzlerce insan akın akın merkeze gelerek kayağını yaptı. Hakkari'de sosyal etkinlik alanlarının az olması nedeniyle insanların çıkıp hava alabilecekleri, deşarj olabilecekleri çok ortam yok. Bu anlamda da kayak merkezimize büyük ilgi gösteriliyor. Merkezimizin insanlara yeterince hizmet verdiğine inanıyorum.”

Kayakseverlerden Ali Gencer ise hafta sonunu kayak yaparak değerlendirdiklerini ifade ederek, "Gerçekten güzel bir imkan. Anadolu'nun bir kaç şehrinde olan böyle güzel imkanın Hakkari'de olması bizleri de mutlu ediyor." dedi.

KARAYOLU 6 AY TRAFİĞE KAPATILDI

Ağır kış şartları nedeniyle Ardahan-Ardanuç Karayolu, tedbir amaçlı olarak 6 ay boyunca ulaşıma kapatıldı.

Karayolları 183. Şube Şefliğinden yapılan açıklamada, yapımına devam edilen karayolunun herhangi bir olumsuz durum yaşanmaması amacıyla her kış mevsiminde olduğu gibi bu kış da trafiğe kapatıldığı ifade edildi.

Artvin-Ardahan Karayolu’nun 2018 Nisan ayına kadar trafiğe kapalı kalacağı belirtilen açıklamada, "Ardahan-Ardanuç Karayolu’nun Artvin sınırı tarafı henüz bitirilememiş. Bu nedenle kışın açılmaması uygun görülmüştür" denildi.

Ardahan kent merkezine bağlı Bağdeşen köyü mevkisinden itibaren yol ortasına konulan levha ile araç geçişlerine kapatıldı.

Sürücülerden Mehmet Alkan, "Bu yolu sürekli kullanıyorduk. Kar ve tipi nedeniyle Karayolları yolu kapatmış ve gidemedik dönüyoruz. Bülbülan'a gidiyorduk ve Ardahan'a dönmek zorunda kaldık" dedi.

(AJANSLAR)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler