HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Son dakika: TSK hava operasyonunda 5 PKK'lı teröristin öldürüldüğünü açıkladı

Türk Silahlı Kuvvetlerince, Ağrı'nın Diyadin ilçesi kırsalında, üs bölgelerine saldırı hazırlığında olduğu tespit edilen bölücü terör örgütü mensuplarına yönelik düzenlenen hava harekatında 5 terörist etkisiz hale getirildi.

Türk Silahlı Kuvvetlerince (TSK), Ağrı'nın Diyadin ilçesi kırsalında, üs bölgelerine saldırı hazırlığında olduğu belirlenen teröristlere yönelik hava harekatında 5 bölücü terör örgütü mensubunun etkisiz hale getirildiği bildirildi.

Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde dünkü yurt içi olaylara ilişkin bilgi verildi.

Buna göre, Hakkari'de süren operasyonda 21 el yapımı patlayıcı, 3 jeneratör, 3 hilti, 300 litre benzin, 140 gaz maskesi, 800 metre kablo, 50 elektrikli fünye, 300 tahrip kapsülü ve çok miktarda yaşam malzemesi bulundu.

Şırnak Uzungeçit'te bölücü terör örgütünden kaçan bir terörist güvenlik güçlerine teslim oldu.

Diyarbakır'ın Lice ilçesinde devam eden operasyonda 3 bin kök Hint keneviri ele geçirildi.

SALDIRI HAZIRLIĞINDAKİ 5 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ

Ağrı'nın Diyadin ilçesi kırsalında, üs bölgelerine saldırı hazırlığında olduğu belirlenen bölücü terör örgütü mensuplarına yönelik hava harekatında 5 terörist etkisiz hale getirildi.

HAKKARİ'DE PKK'NIN KIŞ ÜSTLENMESİNE AĞIR DARBE

Hakkari'de jandarma ekipleri tarafından sürdürülen arazi arama- tarama faaliyetleri sırasında tespit edilen bir mağarada terör örgütü PKK'nın kış üstlenmesine büyük darbe vuruldu. Mağarada PKK'ya ait çok sayıda patlayıcı madde ve yapımında kullanılan malzemeler, sigara ve yaşam malzemesi ele geçirildi.

Hakkari Valiliği, jandarma ekipleri tarafından Oğul Köyü kırsal kesiminde sürdürülen arama-tarama faaliyetleri sırasında tespit edilen PKK'ya ait bir mağarada ele geçirilen patlayıcı ve yaşam malzemeleri ile ilgili açıklama yaptı. Açıklamada, şöyle denildi:

"İl Jandarma Komutanlığı görevlilerimizce PKK/KCK bölücü terör örgütünün faaliyetlerinin deşifre edilmesi ve engellenmesine yönelik olarak yürütülen çalışmalar kapsamında;14 Eylül 2017 günü İlimiz Merkez Oğul Köyü’nün 6 kilometre kuzeydoğusunda bulunan Fak Tepe’de güvenlik güçlerimizce yürütülen arama tarama faaliyeti neticesinde, bölücü terör örgütü mensuplarının kış üslenmesi için hazırladığı 1 mağara tespit edilmiş olup;7 adet El Yapımı Patlayıcı Madde (EYP) düzeneği,18 adet el bombası, 2 adet uçaksavar (Doçka) namlusu,1 adet jeneratör,1 adet hilti,1 adet su tankı,3 adet akü, 500 litre benzin,150 litre mazot, 9 adet büyük tüp, 2 adet küçük tüp, 2 adet tüplü ocak, 3 ısıtıcı, 20 çift ayakkabı, 200 karton sigara ve çok sayıda yaşam malzemesi ele geçirilmiştir. Konu ile ilgili adli tahkikat devam etmektedir.Kamuoyuna saygı ile duyurulur."


En Çok Aranan Haberler