HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Son dakika! Zeytinlik düzenlemesinde geri adım

Zeytin düzenlemesinde son dakika gelişmesi... Zeytin düzenlemesinde ilgili madde tasarıdan çıkarılıyor. Geçtiğimiz haftalarda Türkiye'nin gündeminde önemli bir yer tutan zeytinlik alanları ilgilendiren düzenleme sanayi üretim reformunun, tasarıdan çıkarılacağı bildirildi. Toplanan Sanayi Komisyonu Başkanı AK Parti milletvekili Ziya Altunyaldız, "Çoğulcu demokratik bir anlayışla tüm kesimlerin görüşlerini aldık ve 3 parti grubu da uzlaşı temin ettik" dedi.

Kamuoyunda haftalardır tartışılan "zeytinliklerin sanayileşmeye açılmasına olanak sağlayan madde" Sanayi Komisyonu'nda Salı günü yani bugün yapılan görüşme sonrası yasa tasarısından çıkarıldı. Sanayi Komisyonu 3 partinin ortak önergesiyle maddesiyle maddeyi tasarıdan çıkarıyor.

Zeytinlik sahaları içinde ve bu sahalara en az 3 kilometre mesafede zeytinyağı fabrikası hariç zeytinliklerin gelişmesine mani olacak hiçbir tesis kurulamamasına ilişkin madde değiştirilmemiş oldu.

Altunyaldız, "Sonuç olarak zeytinlik maddesinin üretim reform tasarısından çıkarılması kararı aldık" diye konuştu.

BAKAN ÖZLÜ'DEN AÇIKLAMA

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü zeytinle ilgili maddenin tasarıdan 3 partinin anlaşarak çıkarılması üzerine komisyonda bir konuşma yaptı.

Bu düzenlemenin 7 defa Meclis'e geldiğini anımsatan Özlü, "Sayın vekiller reddetmekle sorun çözülmüyor. Zeytinlik sahalarla ilgili bir tanımın yapılmasına, buralarla ilgili bir yapılanmaya siz ne derseniz deyin bir ihtiyaç var. Bu ihtiyaç giderilmedikçe 7 defa da, 17 defa da 27 defa da bu düzenleme Meclis'e gelebilir. Dünya dönmüyor deseniz de dönüyor" dedi.


En Çok Aranan Haberler