HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

MEB'in 30 bin Şubat öğretmen ataması heyecanla bekleniyor

Şubat öğretmen ataması sonuçları heyecanla bekleniyor. Öğretmen adaylarının 8 Şubat'a kadar yapabildiği başvuruların ardından Şubat öğretmen atamaları bugün gerçekleşecek. İşte detaylar...

MEB'in 30 bin Şubat öğretmen ataması heyecanla bekleniyor

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'nın aylar önce müjdesini verdiği 2016 şubat öğretmen ataması kontenjanları ve taban puanları açıklandı. 2016 yılı Şubat Dönemi Öğretmenlik için Başvuru ve Atama duyurusu, Milli Eğitim Bakanlığı'nın resmi sitesinden duyuruldu. Peki, 2016 şubat öğretmen ataması başvuruları ne zaman? İşte, binlerce öğretmen adayının merak ettiği bu soruya yanıt da MEB'in duyurusunda yer aldı. 2016 Öğretmen atama başvuruları 2016 ise 2-8 Şubat tarihleri arasında yapılacak. Peki, başvuru şartları neler? Başvuru sürecinde nelere dikkat etmek gerekiyor ve başvuruda istenen belgeler neler? 2016 şubat öğretmen ataması başvuruları için kritik detayları sizin için derledik.

Atama sürecini heyecanla bekleyen öğretmen adayları için başvuru işlemleri ve detayları şöyle; 2016 Öğretmen atama başvuruları elektronik ortam üzerinden online olarak gerçekleştirilecek. Atamalarda 4 şekilde gerçekleşecek. Elektronik Başvuru Sayfası İlk atama, Yeniden atama ve kurumlar arası yeniden atama ve Milli sporcuların ataması şeklinde ayrı ayrı formatlarda gerçekleşecek. Adaylar, "mebbis.meb.gov.tr" ve "ikgm.meb.gov.tr" adreslerindeki elektronik başvuru formunu doldurarak başvurularını yapabilecek. Adayların il tercihleri ise, 15 - 18 Şubat 2016 tarihinde alınacak.

2016 ŞUBAT ÖĞRETMEN ATAMASI BAŞVURU ŞARTLARI

657 sayılı Kanunun 48 inci maddesinde belirtilen genel şartlara göre şubat öğretmen ataması başvurusu için aşağıdaki şartlara uygun olmak gerekiyor: Türk vatandaşı olmak (Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti vatandaşları için bu şart geçerli değil.), mezun olunan yükseköğretim programının atama yapılacak alana uygun olması, öğretmenliğe kaynak teşkil eden yükseköğretim programlarından mezun olanların ihtiyacı karşılamadığı alanlara atanacaklar hariç olmak üzere; Ortaöğretim Alan Öğretmenliği Tezsiz Yüksek Lisans ya da Pedagojik Formasyon Programı/Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programından birini tamamlamış, yükseköğretimini yurt dışında tamamlayanların, yurt içindeki yükseköğretim kurumlarına veya programlarına denkliğinin kabul edilmiş, ilk atama kapsamında atanacakların, 2015 yılı Kamu Personel Seçme Sınavında atanacağı alan için puan türleri (KPSSP10 ve KPSSP121) itibarıyla belirlenen taban puan ve üzerinde puan almış, devlet memurluğundan veya öğretmenlik mesleğine aykırı bir ceza almamış, öğretmenliğe daha önce atandığı halde görevine başlamayan ancak başvuru tarihinin son günü itibarıyla atama tarihinden itibaren 1 (bir) yıllık bekleme süresini doldurmuş, adaylık dönemi içinde görevine son verilenlerden (sağlık durumu hariç), görevden ayrıldığı tarihten başlamak üzere son başvuru tarihi itibarıyla üç yıl geçmiş olmak.

2016 ŞUBAT ÖĞRETMEN ATAMASI BAŞVURUSU İÇİN GEREKLİ BELGELER

Her atamada olduğu gibi bu yıl da şubat ayı için başvuru yapacak öğretmen adaylarından istenen bazı belgeler var. Peki, şubat öğretmen ataması başvurusu için istenen bu belgeler neler? Şubat öğretmen ataması için başvuru yapacak adaylardan; lisans diploması veya mezuniyet geçici belgesinin aslı veya onaylı örneği, orta öğretim Alan Öğretmenliği Tezsiz Yüksek Lisans, Pedagojik Formasyon Programı, Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifikası, İlköğretim Sınıf Öğretmenliği ya da İngilizce Öğretmenliği, sertifikası programlarından birini tamamladığına ilişkin belge veya bu belgenin onaylı örneği, yurt dışındaki yüksek öğretim kurumlarından mezun olanların, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı'nca verilen yükseköğreniminin ve pedagojik formasyon belgesinin yurt içindeki yükseköğretim kurumlarına veya programlarına denklik belgesi, felsefe bölümü mezunlarından; 16 kredi sosyoloji, 16 kredi psikoloji, sosyoloji bölümümezunlarından; 8 kredi mantık, 16 kredi felsefe, 16 kredi psikoloji aldığına dair belgenin aslı veya onaylı örneği, bakanlığık dışındaki kurumlarda aday ya da asıl devlet memuru olarak çalışanlardanKPSSP10-KPSSP121 sonuç belgesi ve hizmet belgesi, devlet memurluğunda adaylığı kaldırıldıktan sonra memuriyetten ayrılıp ilk atama yoluyla başvuracaklardan KPSSP10-KPSSP121 sonuç belgesi ile en son ayrıldıkları kurumca düzenlenen, hizmet belgesi (Hizmet belgesi üzerinde görevden ayrılma nedeni açıkça belirtilecektir.), öğretmenlikte adaylığı kaldırıldıktan sonra diğer kamu kurum ve kuruluşlarına geçenler ile öğretmenlikte adaylığı kaldırıldıktan sonra ayrılanlardan atanmak üzere başvuruda bulunacaklardan,kurumca onaylı hizmet belgesi ile Millî Eğitim Bakanlığınca düzenlenmiş en son atama kararnamesinin bir örneği, Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesinden alınan öğretmenlik meslek bilgisi sertifikasının, pedagojik formasyona eşdeğer olduğunu gösterir Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı tarafından verilmiş belge, Azerbaycan Devlet Medeniyet ve İnce Sanat Üniversitesi ile Azerbaycan Devlet Kültür ve Güzel Sanatlar Üniversitesi Müzik Öğretmenliği bölümünden lisans derecesi ile mezun olanlardan, öğretmenlik meslek bilgisi alanında yapılan seviye tespit sınavında 50 ve üzeri puan alarak başarılı olduğuna ilişkin belge, Pedagojik Formasyon Belgesi almaya hak kazandıkları halde belge düzenlenemeyenlerden, belgeyi almaya hak kazandıklarına ilişkin ilgili üniversiteden alacakları yazı, sağlık hariç olmak üzere diğer belgelerden ilgili kamu kurumlarından elektronik ortamda teyidi mümkün olmayanlar başvuruda adaylardan istenecektir. 2016 Şubat Öğretmen ataması başvurusu belgelerin eksiksiz olması kadar önemli olan bir diğer konu da be doğru olması. Adayın beyanı ile teyit edilen belgeler arasında çelişki olduğunun tespit edilmesi halinde Şubat Öğretmen ataması başvurusu geçersiz sayılır.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler