HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Suriye sınırında çatışma

Genelkurmay Başkanlığı, Suriye-Türkiye sınırında, Suriye tarafında bulunan 8-10 kişilik silahlı grubun, Mobil Yol Kontrol Unsurlarının (MYKU) üzerine ateş açtığını bildirdi.

Suriye sınırında çatışma

ANKARA(ANKA) - Genelkurmay Başkanlığı, Türkiye-Suriye sınırının Şanlıurfa Viranşehir kısmında 4-5 kişilik bir grubun Türkiye sınırına yaklaştığını ve şahıslara "dur" ikazında bulunulduğunu açıkladı.

İkaza uymayan şahısların askerle çatışmaya girdiği belirtilirken, temasın kesilmesinin ardından bölgede yapılan aramada Suriye uyruklu bir şahıs ölü olarak bulunurken, üç şahıs ise sağ olarak yakalandı.

TSK'dan yapılan açıklamaya göre, bugün sabah 09.30'das Türkiye-Suriye hududunda Kara Kuvvetleri 1'inci Hudut Alay Komutanlığı (Kilis), İnanlı Hudut Karakol Komutanlığı sorumluluk sahasında, Hudut Devriye Timi (HDT) tarafından, Birinci Derece Askeri Yasak Bölgede, Suriye'den Türkiye'ye doğru yaşa dışı geçiş teşebbüsünde bulunan 45-50 kişilik grubun tespit edildi. Tespit edilen bu durum üzerine, bölgeye bir Mobil Yol Kontrol Unsurunun (MYKU) sevk edildiği kaydedilirken, MYKU personelinin, şahıslara "dur" ikazında bulunduğu aktarıldı. Şahısların "dur" ikazına uymayarak hududa yaklaşmaya devam etmesi nedeniyle, MYKU tarafından havaya uyarı atışı yapıldığı belirtilirken, bunun üzerine söz konusu şahısların mayınlı sahadan Suriye istikametine geri kaçtığı ve böylece yasa dışı geçiş teşebbüsünün engellendiği aktarıldı.

Yasa dışı geçiş teşebbüsünün engellenmesinin ardından, sınırın Suriye tarafında bulunan zeytinlik alandan 8-10 kişilik silahlı grup tarafından MYKU üzerine Kaleşnikof Piyade Tüfeği ile ateş açıldığı belirtilen açıklamada, "MYKU personeli tarafından da derhal ateşe ateşle karşılık verilmiştir. MYKU tarafından açılan karşı ateş sonucunda, Suriye tarafında bulunan bir şahsın taşınarak geri çekildiği, diğer şahısların ise Suriye tarafına kaçtığı gözlemlenmiştir. Olayda unsurlarımız herhangi bir zayiat vermemiştir" denildi.

Ayrıca olay hakkında Kilis Valiliği'ne ve Kilis Cumhuriyet Savcılığı'na bilgi verildiği aktarıldı.

"1'İ ÖLÜ 3 ŞAHIS YAKALANDI"

TSK'dan yapılan bir diğer açıklamaya göre, bugün gece yarısı Türkiye-Suriye hududunda Kara Kuvvetleri 3'üncü Hudut Alay Komutanlığı (Viranşehir/Şanlıurfa) Ateşoğlu Hudut Karakol Komutanlığı sorumluluk sahasında, 4-5 kişilik bir grubun Türkiye sınırına yaklaştıklarının kule nöbetçileri tarafından tespit edildi. Nöbetçiler tarafından, şahıslara "dur" ikazında bulunulduğu kaydedilen açıklamada, şahısların ikaza uymayarak Türkiye tarafına hareket etmeye devam etmeleri üzerine, bölgede görevli bir Mobil Yol Kontrol Unsuru (MYKU), anılan mevkiiye sevk edildi.

Söz konusu şahıslar tarafından bölgeye intikal eden MYKU'ya ateş edilirken, MYKU personeli tarafından da derhal ateşe ateşle karşılık verildiği kaydedildi. Temasın kesilmesini müteakiben bölgede yapılan aramada, MYKU'ya ateş açılan bölge civarında, Suriye uyruklu bir şahıs ölü olarak bulunurken, üç şahıs ise sağ olarak yakalandı. Olayla ilgili olarak, Ceylanpınar Cumhuriyet Savcılığı'nın adli tahkikat başlattığı da belirtildi. (ANKA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler