HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Suriyeli öğrencilerin karne sevinci

Şanlıurfa'da eğitim gören yaklaşık 73 bin Suriyeli öğrenci, karne heyecanı yaşadı

Türkiye'de en çok sığınmacıya ev sahipliği yapan kentlerin başında gelen Şanlıurfa'da eğitim gören yaklaşık 73 bin Suriyeli öğrenci karnelerini aldı.

Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan ve Şanlıurfa'da sağlanan imkanlarla eğitimlerini sürdüren Suriyeli öğrenciler, Türkiye'deki yaşıtları gibi karne sevinci yaşadı.

İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı ve Suriye Birimi Sorumlusu Doğan Yüksel, bini aşkın öğrencinin eğitim gördüğü Sırrın Geçici Eğitim Merkezinde düzenlenen karne dağıtım törenine katılarak başarılı öğrencilere çeşitli hediyeler verdi.

Notları istediği gibi olmayan bazı öğrencilerin üzgün olduğu gözlendi.

Doğan Yüksel, törende yaptığı konuşmada, Suriye'deki savaş nedeniyle kente sığınan çok sayıda kişinin en güzel şekilde ağırlandığını söyledi.

Misafirlerin çocuklarının da eğitimden uzak kalmaması için çaba sarf ettiklerini belirten Yüksel, çocuklara başarı dileyerek tatili en iyi şekilde değerlendirmelerini istedi.

Suriyeli öğrencilerden Esad Mukrim ise tatile çıkacağı için heyecanlı olduğunu ama okulunu ve arkadaşlarını özleyeceğini belirtti.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler