HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Suudi Arabistan Enerji Bakanı Irak'ta

BAĞDAT (AA) - Suudi Arabistan Enerji, Sanayi ve Maden Kaynakları Bakanı Halid el-Falih, resmi temaslarda bulunmak üzere Irak'a geldi.

Irak Petrol Bakanlığından yapılan açıklamada, Suudi Arabistan Enerji, Sanayi ve Maden Kaynakları Bakanı Falih'in "iki ülke ilişkileri ve petrol üretiminin düşürülmesi" konularını görüşmek üzere Bağdat'a geldiği belirtildi.

Bağdat'ta düzenlenen "44.Uluslararası Bağdat Fuarı"na katılan Falih, burada yaptığı konuşmada, "Irak ile ticaret hacmini artırmak ve tüm alanlarda işbirliğini güçlendirmek istediklerini" ifade etti.

Falih, "Irak ile ekonomi, coğrafi, enerji, su kaynakları, tarım ve diğer pek çok alanda ortak değerlerimiz mevcut. İki ülke arasında söz konusu alanlardaki işbirliğini daha önce görülmemiş düzeye çıkarmayı arzuluyoruz." dedi.

Irak'taki Suudi Arabistanlı yatırımcıların can güvenliğinin sağlanmasının önemini vurgulayan Falih, "Irak ve Suudi Arabistan arasındaki ilişkilerin güçlendirilmesi, iki ülke için de büyük hayır kapıları açacaktır.Aramızdaki koordinasyon, petrol piyasasına da olumlu yanısyor ve istikrarın sağlanmasında rol oynuyor." diye konuştu.

Irak temasları kapsamında elektrik, ulaşım ve bankacılık alanlarında yeni işbirliği konularını ele alacaklarını aktaran Suudi Bakan, Bağdat'taki fuara Suudi Arabistan'dan 60 özel şirketin katıldığını dile getirdi.

- "Fuar, teröre meydan okuduğumuzun göstergesi"

Öte yandan Irak Ticaret Bakanı Selman el-Cumeyli de fuarın açılışında yaptığı konuşmada, "Fuarın açılışı gasp edilen topraklarımızın kurtarılmasına denk bir zamanda gerçekleşti. Bağdat'ta böyle bir fuarın gerçekleştiriliyor olması aynı zamanda ülkemizin teröre meydan okuduğunun göstergesi." dedi. Bağdat'ta düzenlenen, 18 ülkeden 400 yerli ve yabancı şirketin katıldığı fuarın 10 gün süreceği belirtildi.

Irak Başbakanı Haydar el-İbadi'nin de bugün beraberindeki pek çok bakan ile Suudi Arabistan'a gitmesi bekleniyor.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler