HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

30 Ağustos'ta, Anıtkabir’de çok sıkı güvenlik önlemleri

15 Temmuz darbe girişiminin ardından 30 Ağustos Zafer Bayramı, bu yıl yoğun güvenlik önlemleri altında kutlandı

30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamalarında güvenlik önlemleri had safhaya çıkarıldı. Anıtkabir’e giden tüm yollar trafiğe kapatıldı. 15 Temmuz darbe girişiminden sonra bu yıl Anıtkabir’de ilk kez bir uygulamaya tanık olunuyor. Anıtkabir’deki törenlere katılan askerler kimlik kontrolünden ve X-Ray cihazlarından geçirilerek içeriye alındı. Anıtkabir avlusuna bu yıl ilk kez bariyerler konuldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Anıtkabir özel defterine yazdığı mesajda "Aziz Atatürk, bugün Büyük Zafer’in 94’üncü yıl dönümünü millet olarak büyük bir gurur ve heyecanla yad ediyoruz. Kurtuluş Savaşı’mızı büyük zafere ulaştıran azim ve inançla emanetiniz olan cumhuriyetimizi payidar kılmak için var gücümüzle çalışıyoruz. Terör örgütlerinin hain saldırılarına aldırmadan, ihanet çetelerini bozguna uğratarak istikbal mücadelemizi sürdürüyoruz" dedi. Cumhurbaşkanı'nın mesajında 15 Temmuz darbe girişimi ile Osman Gazi ve Yavuz Sultan Selim köprülerine de vurgu yapıldı.

30 Ağustos Zafer Bayramı töreni, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Başbakan Binali Yıldırım, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Yardımcıları Numan Kurtulmuş, Veysi Kaynak, Tuğrul Türkeş, kuvvet komutanları ve kabine üyelerinin Aslanlı Yol’dan yürüyüşüyle başladı. Aslanlı Yol’da yürüyüşün ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, Atatürk’ün mozolesine çelenk bıraktı. Daha sonra beraberindekilerle birlikte saygı duruşunda bulundu ve İstiklal Marşı okundu.


Anıtkabir'i ziyaret eden devletin zirvesini, özel harekat polisleri takip etti.

İSTANBUL'DA KUTLAMALAR BAŞLADI

İstanbul'da 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü kutlamaları, Taksim Cumhuriyet Anıtı önünde düzenlenen törenle başladı.

Törene, İstanbul Valisi Vasip Şahin, 1. Ordu Komutanı Orgeneral Musa Avsever, Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, CHP Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Öney Cankurtaran, CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, diğer yetkililer ile vatandaşlar katıldı.

Cumhuriyet Anıtı'na sırasıyla Valilik, İstanbul Garnizonu olarak 1. Ordu Komutanlığı, Büyükşehir Belediye Başkanlığı, siyasi partiler ve sivil toplum kuruluşlarının çelenkleri bırakıldı.

Törende daha sonra saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Şahin, Avsever ve Topbaş, daha sonra İstanbul Valiliğindeki tören için Taksim'den ayrıldı.

İZMİR'DE DE COŞKUYLA KUTLANDI

30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 94'üncü yıl dönümü kutlamaları, İzmir'de çelenk sunma töreniyle başladı.

İzmir Cumhuriyet Maydanı'ndaki törende İzmir Valisi Erol Ayyıldız, Ege Ordu Komutanı Orgeneral Abdullah Recep ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu Atatürk Anıtına çelenk sundu. Çelenk töreninin ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla birlikte Türk bayrakları göndere çekildi.

AA

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler