HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Teslim olup 'sivilim' diyen PKK'lıyı eski videosu ele verdi

Mardin'in Nusaybin ilçesinde teslim olan grubun içinde 'Ben sivilim' diyerek savunma yapan E.B.’nin, PKK propagandası yaptığı videolar ortaya çıktı.

Geçtiğimiz gün Nusaybin'de askerin 'teslim olun' çağrısına 25 terörist yanıt vermişti. Ardından da 10'u kadın 42 PKK'lı güvenlik güçlerine teslim olmuştu.

Güvenlik güçlerine teslim olan ve PKK adına faaliyet gösterdiği öne sürülen şüphelilerin “Sivilim” savunması video kanalı Youtube'a yüklenen videoyla bozuldu.

Teslim olan teröristlerin çoğu pişmanlıklarını dile getirmiş ve PKK'nın kirli oyununa nasıl alet olduklarını anlatmışlardı. Ancak içlerinden bazıları ifadesinde örgüt adına herhangi bir eylemde bulunmadığı ve ‘sivil olduğunu’ vurgulamışlardı.

SİVİL OLDUĞUNU SÖYLEMİŞTİ

Son olarak 27 Mayıs 2016 Cuma günü Nusaybin’in Yenişehir Mahallesi’nde güvenlik güçlerine teslim olan üç erkek teröristten biri olan E. B., ifadesinde sivil olduğunu söylemişti. Mülakatta polise ya da askere hiçbir şekilde zarar vermediğini ve eylemlere katılmadığını söyleyen E,B.,'nin eski görüntüleri adeta gerçeği su yüzüne çıkardı.

Yapılan araştırmada müzisyen olduğu öğrenilen E. B.’nin İstanbul’da Taksim ve Aksaray’da bazı mekanlarda ve sokaklarda müzik yapan ‘Koma Se Bıra’ adlı grupta gitar çaldığı ve şarkı söylediği saptandı.

VİDEODA ÖRGÜTE ÜYE OLUN ÇAĞRISINDA BULUNUYOR

Benli'nin Youtube'da paylaşılan görüntülerinde ise Öcalan posteri ve silah önünde gençleri terör örgütüne üye olmaya çağırdığı görülüyor. Kürtçe bir müzik grubunun solisti olduğunu belirten Benli, bir videosunda, neden bölücü terör örgütüne katıldığını anlatıyor.


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler