HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

TSK: El Bab-Menbic yolu temizlendi

TSK, Fırat Kalkanı Harekâtı'nda El Bab-Menbic karayolunda kontrolün sağlandığını duyurdu.

TSK'dan yapılan açıklamada ''Özgür Suriye Ordusu tarafından Zarzur meskun mahalli ve Bab-Mümbiç karayolunda büyük ölçüde kontrol sağlanmıştır'' ifadelerine yer verildi.

TSK, Fırat Kalkanı Harekâtı'nın 108’inci gününde Zarzur meskûn mahalli ve Bab-Mümbiç karayolunda ÖSO tarafından büyük ölçüde kontrolün sağlandığını açıkladı.

Türk Hava Kuvvetlerine ait savaş uçakları ile DEAŞ hedeflerine düzenlenen hava harekatında ise silahlı mevzii haline getirilmiş 3 bina, barınma yeri ve karargâh olarak kullanılan 4 bina ve 3 kontrol noktası olmak üzere toplam 10 hedefin imha edildiği kaydedildi.

Harekata ilişkin yapılan açıklamada, ÖSO’nun etkisini azaltmak için DEAŞ’ın El-Bab ve çevresindeki silahlı terörist unsurlarını hastane, kamu binası ve bitişiğindeki yerlere gizlediği ifade edildi.

_

FIRAT KALKANI HAREKÂTI_

Türkiye tarafından askerî kod adı Fırat Kalkanı Harekâtı, Türkiye ve Türk ordusu tarafından eğitilmiş Özgür Suriye Ordusu grupları tarafından devam ettirilen operasyon. Operasyonun amacı Türkiye tarafından tehlike olarak görülen unsurları temizlemek, sınır ve bölgedeki halkın güvenliği sağlamak ve kontrol altına almak ve göç sorununu yok etmek için 5 bin km² alanda IŞİD, YPG ve Suriye rejimi güçlerinden sivillerin güvenliği dolayısıyla tamamen temizlenmesi hedeflenen Güvenli Bölge oluşturmak...

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler