HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Türkiye kara teslim

İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul'da eğitime bugün devam edileceğini açıkladı. 10 ilde ise eğitime ara verildi

Türkiye kara teslim

İstanbul'da Pazartesi günü okulların tatil edilmesinden sonra tüm öğrenci ve velilerin gözü bugün de (Salı) tatil haberi gelip gelmeyeceğine çevrildi. Ancak Vali Vasip Şahin, dün akşam saatlerinde yaptığı açıklamada okulların tatil edilmeyeceğini duyurdu.

İstanbul Valisi Vasip Şahin Twitter hesabından 'Meteorolojik verilere göre kar yağışının yarın (bugün) öğlenden itibaren azalarak ilimizi terk etmesi beklendiğinden, eğitim öğretime devam edilecek.' mesajını paylaştı.

VALİLİK OKULLARIN TATİL EDİLMEYECEĞİNİ AÇIKLADI

İstanbul Valiliği’nden yapılan açıklamada, kar yağışının sabah saatlerinden itibaren etkisini azaltacağından okulların tatil edilmeyeceği bildirildi.

Yapılan resmi açıklamada, “Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan verilere göre; ilimizde devam eden kar yağışının yarın sabah saatlerinden itibaren etkisini azaltacağı, öğle saatlerinden itibaren ise ilimizi terk edeceği tahmin edilmektedir. Bu sebeple 19 Ocak 2016 Salı günü hava koşullarının eğitim-öğretime engel olmayacağı değerlendirildiğinden okullarımızda eğitim faaliyetlerine devam edilecektir” denildi.

İSTANBUL'DA 6 GÜN DAHA KAR YAĞIŞI VAR

İstanbul'da perşembe günü ise karla karışık yağmur bekliyor. Perşembe günü kar yağışının Trakya ve Güney Marmara ile Ankara çevrelerinde etkili olacağı ifade ediliyor.

Cuma günü İstanbul bir kez daha kar yağışının etkisi altına girecek. Meteoroloji cuma günü, Türkiye'nin çok büyük bir bölümünde kar bekliyor.

'Uzun vadeli tahmin'e göre İstanbul'da 23 Ocak 2016 Cumartesi günü de kar yağışı var. İstanbul ile birlikte Güney Marmara, Karadeniz Kıyıları, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da da kar bekleniyor.

İstanbul'da pazar günü de kar yağışı görülecek. Meteoroloji pazar günü için buzlanma ve don olayı için uyarıda bulunuyor. İstanbul ile birlikte Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu kara teslim olacak.

Bir haftalık tahminin son günü olan 25 Ocak 2016 Pazartesi günü Trakya ve İstanbul'un yüksek kesimlerinde kar bekleniyor. Meteoroloji, haftaya pazartesi günü kent merkezinde karla karışık yağmur bekliyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), İstanbul'da etkili olan kar yağışı nedeniyle alınan önlemlerle ilgili yazılı açıklama yaptı. Açıklamada kar yağışının salı günü akşam saatlerine kadar aralıklarla devam edeceği belirtilirken, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin, karla mücadele çalışmaları kapsamında 1.114 araç ve iş makinesiyle görev yaptığı bildirildi.

İBB’den yapılan yazılı açıklamada şöyle dendi:

Meteoroloji Genel Müdürlüğü ve AKOM Meteoroloji Birimi'nin hava tahmin verilerine göre İstanbul Pazar gecesinden itibaren yoğun kar yağışlı havanın etkisi altına girdi.

Kar yağışının Salı akşamına kadar aralıklı olarak devam edeceği tahmin ediliyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi şehir hayatının normal seyrinde devam etmesi için tüm önlemleri aldı.

İBB Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM) ilgili tüm birimlerin katılımıyla alarm durumuna geçti.

Yol Bakım ve Altyapı Koordinasyon, İtfaiye, Zabıta, Sağlık Ve Sosyal Hizmetler, Park Bahçe Ve Yeşil Alanlar, Destek Hizmetleri Daire Başkanlıkları, İETT, İSKİ, Atık Yönetimi, Trafik, Kırsal Hizmetler Destek, Veteriner Hizmetleri Müdürlükleri, Beyaz Masa, İSFALT, İGDAŞ, İSBAK, Şehir Hatları, Ulaşım A.Ş., İl Emniyet Müdürlüğü, Karayolları 1. Bölge Müdürlüğü, BEDAŞ, AYEDAŞ, sorumlu müdürleri AKOM yönetim masasında 24 saat esasına görev yaptı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, karla mücadele çalışmaları kapsamında 1.114 araç ve iş makinesi, 5 bin 450 personel ile 4000 km yol ağında olumsuzluklara karşı vardiyalı görev yaptı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın talimatlarıyla köylerde oluşturulan Traktör Kar Kürüme Ekipleri muhtarların sorumluluğunda kendi yollarını açmak için görev yaptı. 52 km uzunluğundaki metrobüs yolu 32 araç ile sürekli ulaşılmaya açık tutuldu.

İETT, kar yağışları süresince vatandaşların ulaşımda sıkıntı yaşamaması için, ek otobüs seferleri koydu. Metro ise seferleri sıklaştırıldı.

İSTANBUL'DA KAR KALINLIĞI 25 SANTİMİ BULDU

İstanbul genelinde saat 16:30 itibarı ile yapılan ölçümlerde Tuzla-Akfırat'ta kar kalınlığı 25 santimi buldu.Sokakta yaşayan 614 kişi İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından misafir edilirken, 5 bin 450 personel, bin 114 araç ve iş makinesi ile karla mücadele ediyor.

İBB, 614 KİŞİYİ MİSAFİR EDİYOR

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, karla mücadele çalışmaları kapsamındabin 114 araç ve iş makinesi, 5 bin 450 personel ile 4 bin kilometre yol ağında olumsuzluklara karşı vardiyalı görev yaptı. İETT, kar yağışları süresince vatandaşların ulaşımda sıkıntı yaşamaması için, ek otobüs seferleri koydu. Metro seferleri ise sıklaştırıldı. Zeytinburnu Spor Kompleksinde bugün itibariyle 614 vatandaş misafir edilerek, ihtiyaçları karşılanıyor.Ekipler gün boyunca 2 bin 13 ton tuz,75 ton solüsyon kullandı.

Saat 16:30 itibarı ile İstanbul genelinde ölçülen kar kalınlıkları şöyle; Tuzla-Akfırat: 25 cm, Çekmeköy, Arnavutköy: 20 cm, Çatalca, Kağıthane, Şile ve Beykoz'un Köyleri: 15 cm, Bağcılar, GOP, Sarıyer:15 cm, Sancaktepe, Ümraniye: 12 cm, Bayrampaşa, Florya, Samandıra: 8 cm, Diğer semtlerde ise: 3-6 cm olarak ölçüldü.

AKOM'DA KAR ALARMI DEVAM EDİYOR

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin karla mücadele çalışmaları devam ederken, AKOM'daki "alarm" durumu da sürüyor.

Büyükşehir Belediyesi'nden karla ilgili son durum üzerine yapılan açıklama şöyle:

"Meteoroloji Genel Müdürlüğü ve AKOM Meteoroloji Birimi'nin hava tahmin verilerine göre, İstanbul'da dün geceden itibaren yoğun kar yağışlı havanın etkisi bu gece de devam edecek. Kar yağışının yarın akşam İstanbul'u terk etmesi bekleniyor.

İzmir-Manisa ve Sivas-Malatya yolları kapandı

Kar yağışı şehirler arası ulaşımı da olumsuz etkiliyor. İzmir-Manisa ve Sivas-Malatya karayolları ulaşıma kapandı.

İzmir'de sabah saatlerinde aniden bastıran kar, etkili olduğu Sabuncubeli mevkinde, Manisa yolunu trafiğe kapattı. Polis İzmir yönünden gelen araçları geri çevirirken uzun araç kuyrukları oluştu.

Tuzlama çalışmalarından sonra yoldan kar lastikli araçların geçişine izini verildi. Bu arada, kent merkezinde, gün boyu karla karışık yağmurun, Beydağ, Kiraz Ödemiş ilçeleriyle Manisa ve Balıkesir bölgesinde de karın etkili olacağı açıklandı.

5 günlük hava durumu için tıklayınız...

Hava sıcaklıklarında düşüşten sonra İzmir kent merkezinde karla karışık yağmur yağdı. Sabuncubeli gibi yüksek bölgelerinde de, kar etkili oldu. Sabah saatlerinden itibaren İzmir'in İstanbul'la bağlantısını sağlayan karayolu İzmir çıkışında Sabuncubeli mevkiinde zaman zaman kapandı. Kaza yapan araçlar, sıkıntıyı daha da arttırdı. Yetkililer İzmir - Manisa karayolunu aralıklarla trafiğe karşılıklı olarak kapattı. Her iki kentin çıkışlarında da polis, araçların geçişine izin vermedi. Uzun araç kuyrukları oluşmaması için, araçlar geri gönderildi. İzmir çıkışından döndürülen araçların, Turgutlu ve Menemen üzerinden gitmelerine izin verildi.

Hava ve deniz ulaşımına kar engeli

KAR LASTİKLİ ARAÇLARA İZİN VERİLDİ

Karayollarına bağlı greyder ve tuzlama ekiplerinin, yaklaşık iki saat süren çalışmalarından sonra yol trafiğe kontrollü olarak açıldı. Yoldan kar lastikli araçların geçmesine izin verildi. Kar etkisini hafifletse de ekiplerin önlem amaçlı olarak bekleyişlerinin süreceği açıklandı. Karayolları yetkilileri de, karın aniden bastırması üzerine, kısa süreli aksaklıkların yaşandığını ifade etti.

SİVAS-MALATYA YOLU DA KAPANDI

Sivas yakınlarındaki 1750 rakımlı Yağdonduran mevkisindeki yoğun tipi nedeni ile Sivas- Malatya karayolu ulaşıma kapandı. Karayolları ekipleri kapalı yolları açmak için seferber oldu.

Kar yağışı ne kadar sürecek?

Sivas-Malatya karayolu 55'inci kilometrede yer alan Yağdonduran geçidinde geceden itibaren rüzgarla birlikte tipi etkili oldu. Tipi nedini ile Sivas-Malatya karayolu her iki yönden karşılıklı olarak sabah 08.00'den itibaren ulaşıma kapatıldı. Sivas'tan Malatya yönüne giden araçlar polis ekiplerince Ulaş ilçesi girişinde durdurularak seyirlerine izin verilmedi. Malatya yönünden gelen araçlar da Kangal ilçesinde bekletildi. Tipi nedeni ile görüş mesaesinin yer yer 1 metreye kadar düştüğü bölgede, karayolları ekipleri çok sayıda iş makinesi ile yol açma ve tuzlama çalışmalarına ağırlık verdi. Acil olarak kent merkezine gitmek zorunda olan araçları iş makineleri eşliğinde geçişine izin verildi. Tipinin devam etmesi ve yağışın artması nedeni ile krayolunun gün boyu ulaşıma açılmasının zor olduğu bildirildi. Zorunlu olmadıkça bu istikamete yola çıkılmaması uyarısı yapıldı. Bölgede çalışan Karayolları ekipleri, gece saatlerinden itibaren zor şartlar altında görev yaptıklarını, ancak tipi nedeni ile ulaşımın sağlanamadığını dile getirdi.

Eğitime kar engeli

Yoğun kar yağışı eğitimi de etkiledi. Olumsuz hava koşulları nedeniyle Yalova, Tekirdağ, Kocaeli, Çanakkale, Balıkesir, Sivas, Samsun, Çankırı, Konya ve Bayburt'un bazı ilçelerinde de bugün (19 Ocak Salı) okullar tatil.

Balıkesir'in 5 ilçesinde bugün okullar tatil edildi. İl Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan açıklamada, Manyas, Savaştepe, Gönen, Bandırma ve Marmara ilçelerinde olumsuz hava koşulları nedeniyle okulların 19 Ocak Salı tatil edildiği bildirildi.

Yalova Valiliği etkili olan kar ve tipi yüzünden bugün il genelindeki okullarda eğitime bir gün süreyle ara verildi. Valiliğin aldığı bu karar, Yalova Milli Eğitim Müdürlüğü'nün internet sitesinden duyuruldu.
Sivas’ın Kangal ilçesinde olumsuz hava şartları nedeniyle eğitime bir gün ara verildi.
İlçede sabah saatlerinden itibaren etkili olan kar yağışı nedeniyle Kangal İlçe Hıfsızzıha Kurulu’nun aldığı karar neticesinde ilk ve orta dereceli okullarda bugün eğitime ara verildi. Ayrıca kamuda çalışan hamile ve engelli personeller de idari izinli sayılacak.
Bayburt'un Demirözü ilçesinde eğitime bir gün ara verildi.
Çanakkale il merkezi ve bazı ilçelerde okullar olumsuz hava koşulları nedeniyle bugün tatil edildi.
Tekirdağ'da olumsuz hava koşulları nedeniyle il genelinde eğitime bugün ara verilecek.
Samsun'un Havza ve Çankırı'nın Çerkeş ilçesinde ilk ve orta dereceli okulların olumsuz hava koşulları nedeniyle bugün tatil edildiği bildirildi.
Kocaeli'de taşımalı sistemle eğitim veren okullar bugün kar yağışı nedeniyle tatil edildi. Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu twitter hesabından, "Meteorolojik verilere göre kar yağışı azalarak yarın(19 Ocak Salı) ilimizi terk edeceğinden, eğitim ve öğretime devam edilecektir. Ancak il genelinde taşımalı eğitim ve özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinde yarın eğitime ara verilmiştir" açıklamasında bulundu.
Konya'nın Hüyük ilçesinde yoğun kar yağışı nedeniyle bugün için ilk ve orta dereceli okullarda eğitime bir gün ara verildi. Konya Valiliği tarafından yapılan yazılı açıklamada, "19 Ocak 2016 Salı günü sadece Hüyük ilçesinde yoğun kar yağışı nedeniyle Kaymakamlık kararıyla okullar tatil edilmiştir." denildi.

Antalya ve Muğla için zirai don uyarısı

Meteoroloji 4. Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Batı Akdeniz'de hava parçalı bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı, iç kesimler karla karışık yağmur, yüksekleri kar yağışlı geçecek.

Hava sıcaklığı 3 ila 5 derece azalacak. Rüzgar, kuzey ve batıdan orta kuvvette esecek. Ege Denizi ve Akdeniz'de ise fırtına bekleniyor.

Öte yandan, Antalya ve Muğla'da salıyı çarşambaya bağlayan gece, sıcaklıkların sahil kesiminde 0 ila sıfırın altında 2, iç kesimlerinde ise sıfırın altında 4 ila sıfırın altında 8 dereceye kadar düşmesinin beklendiği kaydedildi.

Yetkililer, zirai don riskine karşı söz konusu illerde başta üreticiler olmak üzere ilgililerin tedbirli olmasını istedi.

İstanbul Valisi Vasip Şahin'in okullara ara verilmeyeceğini açıklamasına sosyal medyadan yorumlar yağdı;


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler