HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Türkiye’nin 9 amacı: Afrin’den sonra Münbiç

TSK’nın beklenen Afrin harekâtı dün başladı. Genelkurmay Başşkanlığı, harekâtın adını Zeytin Dalı olarak duyurdu. Güvenlik kaynakları, Zeytin Dalı Harekâtı’nın temel 9 amacını özetledi.

Türkiye’nin 9 amacı: Afrin’den sonra Münbiç

Milliyet'in haberine göre; güvenlik kaynakları, Zeytin Dalı Harekâtı’nın temel 9 amacını şöyle özetledi:

- Afrin’de yerel halk üzerinde antidemokratik bir biçimde ve silah gücüyle baskı kuran PKK-YPG yönetimini bertaraf etmek.
- Afrin’i terör baskısından kurtarmak.
- Afrin halkının kendi kendini demokratik bir şekilde yönetmesini sağlamak amacıyla demokratik kurumların yaşama geçmesinin zeminini oluşturmak.
- Türkiye’nin Fırat Kalkanı Harekatı bölgesinde bulunan Cerablus, Azez, El Bab’ta oluşturduğu güvenli ortamı ve bu tecrübeleri Afrin bölgesine aktarmak.
- Sosyal ve ekonomik altyapının tesisini yeniden sağlamak.
- Afrin’de terör baskısını ortadan kaldırmanın ardından hedef Münbiç’te hayatın normalleşmesini sağlamak olacak.
- Afrin’deki yerel halk, harekâta destek veriyor.
- Mümbiç’ten de Türkiye’ye yakın aşiretlerden benzer talepler bulunuyor. Afrin sonrası bu kapsamda Mümbiç de terör baskısından kurtarılıp, demokratik bir yönetim kurulması için gerekli alt yapı çalışmaları yapılacak.
- Türkiye sadece sınırdaki PKK terörünü bertaraf etmek için değil aynı zamanda terör örgütü baskısı altındaki Afrin ve Münbiç’te hayatı normale döndürmek ve gerekli altyapıyı kurmak için de harekat düzenliyor.


En Çok Aranan Haberler