HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Turuncu listedeki PKK'lı terörist öldürüldü

Tunceli'de düzenlenen operasyonda öldürülen PKK'lının turuncu listede bulunan, terör örgütünün Mazgirt sorumlusu, "Merdan" ve "Kemal" kod adlı Ercan Ateş olduğu belirlendi.

Tunceli Valiliğinden yapılan açıklamada, İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince 14-17 Haziran'da Mazgirt ilçesindeki Şişik Ormanları bölgesine operasyon düzenlendiği belirtildi.

Açıklamada, "Operasyonda bir grup bölücü terör örgütü mensubuyla çatışma çıkmıştır.Bugün bölgede yapılan arama tarama faaliyetinde bir bölücü terör örgütü mensubunun cesedi, M-16 piyade tüfeği, 5 M-16 şarjörü, 2 el bombası, 6 boş kovan, kütüklük, 5'li pil bloku, kasetçalar, dijital radyo, saat, örgütsel doküman ve iki çanta, cüzdan ve not defteri ele geçirilmiştir. Cumhuriyet savcısının talimatı doğrultusunda ele geçirilen malzemeler, muhafaza altına alınmıştır. Ölü ele geçirilen teröristle ilgili araştırmada cesedin, terör örgütünün sözde Mazgirt gücü sorumlusu 'Merdan' ve 'Kemal' kod adlı Ercan Ateş'e ait olduğu, teröristin turuncu arananlar listesinde olduğu belirlenmiştir" denildi.

Açıklamada şöyle devam etti: "Teröristin turuncu arananlar listesinde olduğu, üzerinden çıkan nüfus cüzdanın ise sahte ve başka bir vatandaşımıza ait olduğu, teröristin önceki yıllarda Tunceli-Elazığ karayolunda yol kesme, merkez-Sütlüce karayolunda içinde il Jandarma Komutanın da bulunduğu konvoya el yapımı patlayıcılı saldırı gibi eylemeleri yaptığı belirlenmiştir. Güvenlik güçlerimiz, bölge halkımızın da desteğiyle huzur ve güvenliği sağlamak maksadıyla çalışmalarına aralıksız devam etmektedir."

Ateş'in, terör örgütüne 2004 yılında katıldığının tespit edildiği bildirildi.

O BÖLGE DİDİK DİDİK ARANIYOR

Hakkari ve çevresinde terör örgütü PKK’ya yönelik yapılan operasyonlar devam ederken, Mehmetçikler ise sabahın erken saatlerinden itibaren vatandaşların daha güvenli seyahat etmeleri için yollarda patlayıcılara karşı arama tarama çalışması yapıyor.

Yüksekova’daki operasyonların tamamlanması ve kısmi olarak sokağa çıkma yasağının kaldırılmasının ardından, bölgenin tamamen teröristlerden temizlemek için yapılan operasyonlar ise sürüyor. Dağlarda didik didik PKK’lı arayan Mehmetçikler, yolların daha güvenli hale gelmesi için de büyük çaba harcıyor. Sabahın erken saatlerinden itibaren yollara çıkan Mehmetçikler, Van, Hakkari ve Yüksekova karayolunda yaklaşık 70 kilometrelik alanda mayın arama tarama çalışması yapıyor. Halkın ve askeri konvoyların daha güvenli yollarda seyehat etmesi için yapılan uygulama, JandarmaÖzel Harekat timleri tarafından yürütülüyor. Yollarda ve yol kenarlarındaki şüpheli noktalar ise sinyal kesici jammerler eşliğinde titizlikle kontrol ediliyor.

AA/DHA

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler