HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Ulan çıkışına ünlülerden yanıt geldi

Ünlü şarkıcı Özcan Deniz, 12 Şubat 1999'da Ahmet Kaya'ya çatallı saldırının yapıldığı geceye katılmadığı ve orada olmasına rağmen geceye katılmış gibi gösterilmesine tepki gösterdi.

Ulan çıkışına ünlülerden yanıt geldi

Ünlü şarkıcı Serdar Ortaç ve İbrahim Tatlıses’ten sonra Özcan Deniz de 1999 yılında düzenlenen Magazin Gazetecileri Derneği gecesine katılmadığını twitter sayfasından takipçileriyle paylaştı.

Deniz, o gece orada olmadığını belirterek, “Ahmet Kaya’nın linç edildiği utanç gecesinde olmadığımı 15 yıldır ifade etmeye çalıştım. Sonrasında Ahmet Kaya’yı arayıp üzüntümü de dile getirdim. Üzgünüm ki her yıl benim de orada olduğuma dair yazılar yazılmakta. Bu yüzden açıklama gereği duydum. Kınanmam bu güne ait bir kınama değil. Diyarbakır’da yıllar önce verdiğim dev nevroz konserinde de, Yusuf Hayaloğlu albümüne verdiğim destek zamanında da bunu hep dile getirdim. İnşallah bu son olur ve bir daha bunu açıklama gereği duymam” dedi.

Tatlıses Ahmet Kaya’ya çatal atıldığı gece orada olmadığını ve Maksim Gazinosunda sahne aldığını açıklamıştı. Serdar Ortaç ise takipçilerine twitter hesabından o geceye dair fotoğraf paylaşıp o geceye katılmadığını birçok kez yazmıştı.

Kadir İnanır'dan eleştirilere yanıt

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın MGD gecesinde Ahmet Kaya'ya yapılan saldırıyla ilgili ‘ Kimler saldırdı? Gezi Parkı’nda bize saldıranlar saldırdı. Şimdi diyorlar ki ben o sırada tuvaletteydim ben o sırada dışarıdaydım ulan hepiniz oradaydınız.” sözleri ile Kadir İnanır'ı kastettiği iddiaları ünlü sanatçıyı kızdırdı.

İnanır "bu bir iftiradır. 3-5 tane kafatasçı bunu ortaya atıyor. Daha önce söylediğim "Benim olduğum yerde benim arkadaşıma kim yanlış yapabilir? Üç-beş zibidinin haddine mi benim dostuma çatal bıçak atmak. Olay içerideki program devam ederken çıkış kapısının önünde oldu, ben ne olduğunu anlamadım. Anladığımda Ahmet oteli terk etmişti zaten" sözlerimin aynısını yazın. Bana bu iftirayı atanlardan mahkemede hem de doğal hukuk yolları ile hesaplaşacağım" dedi.

Serdar Ortaç'ın twitter adresinden ' O gecenin tek suçlusu ben değilim' dercesine ünlü isimlerin toplu halde şarkı söylerken çekilmiş fotoğrafını paylaşması oyuncu Berna Laçin'i kızdırdı.

Kendisinin olaylarla bir ilgisinin bulunmadığını söyleyen Laçin, yaşananları hurriyet.com.tr'ye atlattı " Evet ben Gezi'ye katıldım ama Ahmet Kaya'ya saldırmadım. Ben o gecenin sonuna yetişebildim. Mehmet Ali Erbil'in yerine Çarkıfelek'i sunmuştum. Çekimler bitince hemen geceye gittim. İçeri girdim ve ödülümü aldım. O sırada herkesi sahneye davet ettiler. Hep birlikte Memleketim şarkısını söyledik. Benim olaylardan hiç haberim yoktu, Uğur Dündar anlattı. Herkes o fotoğrafı görünce ' Sen de mi' diyorlar. İnsanlar başkalarına iftira atmasınlar. Ya yaptıklarının arkasında dursunlar ya da özür diliyorlarsa bunun bilinciyle hareket etsinler"

Reha Muhtar: Üç çocuğum üzerine yemin ederim ki...

Magazin Gazetecileri Derneği gecesinde Ahmet Kaya'ya yapılan saldırıda küfür ettiği iddia edilen Reha Muhtar, bugünkü köşesinden 'büyük yemin' ederek olayı yalanladı.

​Reha Muhtar, Vatan gazetesindeki köşe yazısında bugün , çocukları üzerine yemin ederek, Ahmet Kaya'ya hakaret etmediğini yazdı.
Balçiçek İlter’in Habertürk’teki programında kendisinden bahsettiğini ve Ahmet Kaya’ya ödül gecesinde hakaret ettiğini öne sürdüğünü söyleyen Muhtar, İlter’le ilgili ilginç iddialar da ortaya attı.

İşte Muhtar'ın yazısından bir bölüm:
...
Fakat aynı Balçiçek İlter (Pamir), ne ilginçtir ki Fikri Sağlar olayından birkaç sene sonra bu kez de gayet enteresan bir şekilde, bütün ayrıntılarını onlarca defa yazdığım ve anlattığım bir geceye “beni de eklemlendirerek” hedef yaratmaya kalkıyor...
Balçiçek İlter’e önce şunu söyleyeyim...
Benim hayatta her şeyim açık...
Gizli kapaklı ilişkilerim yok...
Röportajlarımı gizli merkezlerle paylaşarak gazetecilik yapmıyorum...
Psikolojik harekatlar yapmam, ama yapanları anlarım...
Balçiçek İlter yazılarında, söylemlerinde, yayınlarında, gazetelerinde, televizyonlarında Ahmet Kaya’ya küfür edenleri gayet iyi biliyor...
Bunların hiçbirini özellikle ve nedense hiç dile getirmiyor...
Onun yerine sanatçılarla birlikte beni o gece 10. Yıl Marşı okudular diye hedefe koyuyor...

YALAN SÖYLÜYOR BALÇİÇEK İLTER...
O resimdekiler ve o sanatçılar; 10. Yıl Marşı okumuyorlar...
O resimdeki ünlü sanatçılar ve ben, salonda gerilen sinirleri, saldırganlığı, mütecavizliği engellemek için, havayı yumuşatmak uğruna Türkiye ’nin barış şarkısı olan Memleketim şarkısını söylüyorlar...
Ne İbrahim Tatlıses, ne Mahsun Kırmızıgül, ne Emel Sayın, ne Ajda Pekkan, ne Muazzez Ersoy, ne Ferdi Tayfur, ne Reha Muhtar, ne Beyazıt Öztürk, o şarkıda ortamı germeye değil; yumuşatmaya çalışıyor...
Memleketim şarkısıyla ortam gerdirilmez...
Memleketim şarkısıyla ortam yumuşatılır...
Ortamı yumuşatacak, Yunus’tan, Emrah’tan, Mevlana’dan bahseden şarkı, Anadolu’nun barış şarkısıdır...
O sanatçılar o barış şarkısını mırıldanıyorlar...
O şarkıyı o gece ortamı yumuşatmak için söyleten benim...

  1. Yıl Marşı’nı söyletmiyorum, ortam daha fazla gerilmesin diye Mevlana, Yunus ve Emrah’tan oluşan barış ve birlik şarkısını hep beraber söylüyoruz... Bu insanlar Ahmet Kaya’ya tek bir kelime de laf etmiyorlar sahnede...
    Şimdi gelelim adam gibi adam olmanın şartına...
    Yemine...
    Üç çocuğumun üzerine yemin ediyorum ki;
    Ne o gece...
    Ne başka bir gece...
    Ne herhangi bir canlı yayında,
    Ne herhangi bir köşe yazısında...
    Ne herhangi bir röportajda...
    Ne o gecenin herhangi bir anında...
    Ne o gecenin dışında herhangi bir yayın anında...
    Ahmet Kaya ile ilgili tek bir kelime kötü bir laf... Tek bir hakaret dolu sözcük etmedim..
    Yine üç çocuğumun üzerine yemin ediyorum ki;
    Öfkenin kabardığı o esnada, insanları sakinleştirmeye çalışmak, Ahmet Kaya’yla sakinleştirici bir röportaj yaptırmak dışında, en ufak, en minik, en basit bir davranışta bile bulunmuyorum...
    Olayın böyle olduğunu, hiç yüksünmeden “en değerli ve kutsal varlıklarım üzerine yemin ederek” açıklıyorum...
    Peki sen Balçiçek ne yapmaya çalışıyorsun?.. Bir şeyleri mi örtmeye uğraşıyorsun?..


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler