HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Vali, Belediye Başkanı, Milli Eğitim Müdürü çocuklar gibi eğlendi

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu 23 Nisan coşkusunu twitter'da paylaştı.

Vali, Belediye Başkanı, Milli Eğitim Müdürü çocuklar gibi eğlendi

Eğlence trenine binerken çekilen fotoğrafını paylaşan Mutlu, 'Çocuklarımızla eğlendik' yazdı ama fotoğrafta çocuk görülmemesi dikkat çekti.

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız, Vialand Tema Park'ta düzenlenen "23 Nisan Çocuk Festivali"nde, çocuklarla bir araya geldi.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla "Eğlenirken Öğreniyoruz Projesi" kapsamında 3 bin 500 öğrencinin ücretsiz ağırlandığı etkinlikte, Vali Mutlu ve beraberindekiler, alanı gezerek çocuklarla sohbet etti, fotoğraf çektirdi.

Hüseyin Avni Mutlu ve Muammer Yıldız, parktaki eğlence ünitelerinden "Nefeskesen" binerek kısa bir tur attı.

Basın mensuplarının soruları üzerine Mutlu, bayramın sadece çocuklar için olmadığını belirterek, "Büyükler de bence çocuk olup eğlenmeli. Bayramın tadını onlar da çıkarmalı. Biz de Vialand'da bayramın tadını adeta zirveye çıkarttık. Müthiş bir heyecan, çok keyifli" diye konuştu.

ÇOCUK VALİ: ONU OLUNCA DÜŞÜNÜRÜZ

"Nefesi kesiyor mu?" sorusuna Mutlu, "Kesinlikle öyle. Ben indikten sonra, 'bir daha devam etseydik' dedim. Bence bu turu peş peşe 10 kere yapmak lazım. Müthiş bir şey. Müthiş bir heyecan, müthiş bir sürat, harika bir keyif" yanıtını verdi.

Bu eğlence ünitesine binemeyenlere, tavsiyede bulunan Mutlu, "Endişe edilecek hiçbir şey yok. Vialand'a mutlaka gelin, buna binin ve deneyin. Ben ilk defa bindim. Gerçi biraz yükseklik az, 70 metre. Biraz az ama idare eder. Bunun 100 metre olanı var mı?" ifadelerini kullandı.

Mutlu ve Yıldız ardından, 35 metre yükseklikten aşağıya hızlı bir şekilde inen "Adalet Kulesi" ünitesine de bindi.

İstanbul'un fethinin anlatıldığı "Fatih'in Rüyası" ünitesine de giren Mutlu, Topbaş ve Yıldız, robotlardan fethin hikayesini dinledi.

"Eğlenirken Öğreniyoruz Projesi" kapsamında, İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 39 ilçedeki okullardan belirlenen 3 bin 500 öğrencinin ücretsiz ağırlandığı parkta, çocukların yanı sıra yetişkinler de eğlendi.

"23 Nisan Festivali"nde çocukların sevdiği birçok sanatçının yanı sıra perküsyon ve bando gösterileri ve masal kahramanları da yer alırken, parkın içinde gezen "Kaptan Gaga", "Kaşif Dora" ve "SpongeBob" maskotları da çocukları çizgi film dünyasına macera dolu bir yolculuğa çıkardı.


En Çok Aranan Haberler