HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

VİP Dinleme soruşturmasında 33 şüphelinin tamamı serbest

Eski İstihbarat Şube Müdürü Ali Fuat Yılmazer'in de aralarında bulunduğu 14 kişi, tutuklanmaları talebiyle sevk edildikleri mahkeme tarafından serbest bırakıldı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 5 Aralık 2014'de başlatılan soruşturma kapsamında, aralarında işadamları ve gazetecilerin bulunduğu 59 kişiyi bazı terör örgütleriyle ilişkilendirerek usulsüz dinledikleri iddia edilen eski İstihbarat Şube Müdürü Ali Fuat Yılmazer'in de aralarında bulunduğu 14 kişi, tutuklanmaları talebiyle sevk edildikleri mahkemece serbest bırakıldı. Aynı soruşturma kapsamında geçen hafta mahkemeye sevk edilen 19 kişi daha serbest bırakılmıştı.

FETHULLAH GÜLEN'İN DE ARALARINDA BULUNDUĞU 45 SANIK

Dönemin İstanbul Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şubesi'nde görevli aralarında eski İstihbarat Şube Müdürü Ali Fuat Yılmazer'in de bulunduğu 45 kişi hakkında, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu tarafından soruşturma başlatılmıştı. Şüpheli 45 kişinin 2007'den 2009'a kadar ünlü işadamları ve ünlü gazetecilerin aralarında bulunduğu 59 kişiyi usulsüz bir şekilde dinledikleri iddia edildi. Soruşturma kapsamında başka suçlardan tutuklu bulunan 14 eski polis, savcılık ifadelerinin ardından tutuklanmaları talebiyle mahkemeye sevk edildi. İstanbul 5. Sulh Ceza Hakimliği'nce sorgulanan 14 şüpheli, başka suçlardan tutuklu bulundukları, bu nedenle de kaçma şüphesinin bulunmadığı gerekçesiyle serbest bırakıldı. Aynı soruşturma kapsamında 19 eski polis de geçen hafta tutuklanma talebiyle sevk edilmiş ancak mahkeme tarafından serbest bırakılmışlardı. Soruşturma kapsamında 45 şüpheli arasında Fethullah Gülen de yer alıyor.

"IMEI NUMARALARINI YA DA İSİMLERİNİ DEĞİŞTİREREK TELEFONLARI DİNLEDİLER"

İstanbul Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şubesi'nde, 2007'den 2009'a kadar yapılan usulsüz dinlemelerle ilgili İçişleri Bakanlığı tarafından görevlendirilen başmüfettişlerce hazırlanan rapora göre, tanınmış işadamları gazetecilerin de aralarında bulunduğu59 kişinin mobil telefon cihazlarının IMEI numaralarını ya da isimlerini değiştirerek terör örgütleri veya diğer suç örgütleri ile irtibatlandırarak dinlendikleri belirlenmişti.

"HÜKÜMETİ DEVİRMEK AMACIYLA YAPTILAR..."

Soruşturmada şüphelilerin, yapılan VIP dinlemelerle 2013 yılı sonunda FETÖ /PDY yapılanmasını gerçekleştirmeyi düşündüğü, hükümeti cebir, şiddet ve diğer illiegal yöntemlerle devirme planları yaptıkları, bu amaçla da ülkenin önde gelen kişi ve kuruluşların usulsüz dinlemelerle baskı ve etki altına alınmayı amaçlandığı öne sürülüyor.

DHA

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler