HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Yanlış saç kesen kuaföre ceza

SİVAS (İHA) - Sivas'ta önceki yıl saçını istediği modelden farklı ve kısa kesen kuaföre maddi ve manevi tazminat davası açan makine mühendisi Solmaz Gülmez, davayı kazandı.

Edinilen bilgiye göre bir kurumda makine mühendisi olarak görev yapan Solmaz Gülmez, 2006 yılının Nisan ayında saçını kestirmek amacıyla kentteki bir kuaföre giderek istediği modeli kuaföre tarif ettiğini ve katalogdan gösterdiğini söyledi. Gülmez, kuaförün yanlış kesim yaptığını ve saçlarını çok kısalttığını ileri sürerek kuaför hakkında dava açtığını belirtti.

Dava öncesinde de Ankara'da bir kuaföre giderek saçına kaynak yaptırdığını ardından 'Ayıplı Hizmet' kapsamında kuaförden saçını uzatmak için harcadığı kaynak ücretini talep ettiğini ancak kuaför bunu kabul etmeyince dava açtığını sözlerine ekleyen Gülmez, tüketici mahkemesi sıfatıyla Sivas 3. Asliye Hukuk Mahkemesi'ne 13 Haziran 2006'da söz konusu kuaför hakkında dava açtığını kaydederek, "Saçlarımın kesimini beğenmedim. Olaylar gelişince de dava açtım. Duruşmalara avukat olmadan girdim. Amacım para kazanmak değildi. Sadece haklılığımı ispat etmek içindi. Ben de bunu ispat ettim" dedi.

Dava açtıktan sonra çok okuduğunu belirten Gülmez, "En çok desteği eşimden gördüm. Bu arada her türlü dava kitabını okumam da kazanmama yardımcı oldu. Benim bu davadan alacağım para önemli değil. Haklılığımı ispat ettim" diye konuştu. Gülmez, kanunların tüketicileri koruduğuna da dikkat çekerek vatandaşların haklarını aramasını istedi.

Bu arada davalı kuaförün, yaklaşık 1.5 yıl hukuk mücadelesi sürdüren Solmaz Gülmez'e 633 YTL maddi, 500 YTL manevi tazminatı yasal faiziyle birlikte temyiz yolu açık olmak üzere ödemesine karar verildi.

Hakkındaki iddiaları kabul etmeyen kuaför Hayati Güner, daha eline mahkeme kararı gelmediğini belirterek, "1.5 yıl önce başımıza böyle bir olay geldi. Söz konusu müşterinin söylediği gibi yanlış kesim olmadı. Mahkeme Berberler ve Kuaförler Odası'ndan bilirkişi istemedi. Biz temyize başvuracağız ve bir dahaki mahkemede Oda tarafından gönderilecek bilirkişi ile daha önce dinlenenlerin tekrar ifade vermelerini isteyeceğiz" açıklamasını yaptı. Güner, bu türlü olayların mesleki olarak kendilerini de
yıprattığını belirterek, "Artık yeni müşterilerimize sıcak davranamıyoruz. Bu türlü olaylar insanın psikolojisini tamamen etkiliyor. Herkesin bu şekilde davranıp bize dava açabileceğini düşünüyoruz" diye konuştu.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler