HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Yeni yılın ilk hava durumu tahminleri belli oldu

Yurt genelinde hava durumu merak konusuydu. Kar yağışlarının etkili olmasının ardından vatandaşlar yağışların ne zaman sona ereceğini merak etmeye başladı. İşte 1 Ocak Cuma hava durumu detayları...

Yeni yılın ilk hava durumu tahminleri belli oldu

Merakla beklenen hava durumu tahminleri Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından vatandaşlarla paylaşıldı. Bir süredir beklenen kar yağışları sonunda geldi. Vatandaşların hava durumu hakkında kafasını kurcalayan sorular Meteoroloji'nin tahminlerini paylaşmasının ardından yanıt buldu. Bugün yurt genelinde kar yağışının etkili olması bekleniyor. Özellikle ülkenin kuzey kesimlerinde kar yağışlarının etkisinin gün boyu sürmesi bekleniyor. Öte yandan Doğu Karadeniz kıyı kesimi, Doğu Anadolu'nun güneydoğusu, Güneydoğu Anadolu'nun doğusu, Kocaeli, Sakarya, Yalova, Zonguldak, Düzce, Bartın, Kastamonu'nun kıyı kesimleri, Ordu ve Ağrı çevrelerinde yoğun kar yağışı bekleniyor. Sıcaklıkların batıda artacağı, Doğu Anadolu'da ise düşeceği tahmin edilirken, diğer bölgelerde bir değişiklik beklenmiyor. Ayrıca denizlerdeki hava durumuna bakıldığında, Batı ve Orta Akdeniz'de fırtına; gece saatlerinde Orta Karadeniz’de fırtınamsı rüzgar bekleniyor. İşte 1 Ocak 2016 Cuma gününün hava durumu tahminleri...

5 günlük hava durumu için tıklayınız...

Meteoroloji tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; ülkemizin büyük bölümünde görülecek olan yağışların; genellikle karla karışık yağmur ve kar, Hatay çevrelerinde yağmur şeklinde olması bekleniyor. Yağışların; Doğu Karadeniz kıyı kesimi, Doğu Anadolu'nun güneydoğusu, Güneydoğu Anadolu'nun doğusu, Kocaeli, Sakarya, Yalova, Zonguldak, Düzce, Bartın, Kastamonu'nun kıyı kesimleri, Ordu ve Ağrı çevrelerinde yoğun kar yağışı şeklinde olması bekleniyor. Akdeniz ve Ege kıyıları dışında ülke genelinde buzlanma ve don olayı görüleceği tahmin ediliyor. Hava sıcaklıklarının batı kesimlerde artacağı, Doğu Anadolu'nun doğusunda düşeceği, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor. Rüzgarın genellikle kuzey ve kuzeybatı, güneydoğu kesimlerde güney yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Marmara, Güney Ege kıyıları, Batı ve Doğu Karadeniz kıyıları, Akdeniz, Doğu Anadolu'nun güneydoğusu ile İç Anadolu'nun doğusunda kuvvetli (40-60 km/saat) olarak esmesi bekleniyor.

METEOROLOJİ'DEN KAR UYARISI

Meteoroloji vatandaşları yaşanması beklenen kar yağışlarına karşı tedbirli olmaları konusunda uyarılarda bulundu. Mereoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, "Yağışların; Doğu Karadeniz kıyı kesimi, Doğu Anadolu'nun güneydoğusu, Güneydoğu Anadolu'nun doğusu ile Kocaeli, Sakarya, Zonguldak, Düzce, Bartın, Kastamonu'nun kıyı kesimleri, Ordu ve Ağrı çevrelerinde yoğun kar yağışı şeklinde olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ulaşımda aksamalar vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir." denildi.

VATANDAŞLARA BUZLANMA VE DON UYARISI

Hava durumu tahminlerini vatandaşlarla paylaşan Meteoroloji Genel Müdürlüğü, uyarılarda bulundu. Meteoroloji'nin buzlanma ve don uyarısında "Kıyı Ege ve Akdeniz kıyı kesimleri haricinde ülke genelinde yer yer kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ulaşımda aksamalar vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir." ifadeleri kullanıldı.

BÖLGELERDE HAVA DURUMU

Marmara Bölgesi'nde hava durumunun çok bulutlu, doğu kesimlerinin kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Kar yağışının; Kocaeli ve Sakarya çevrelerinde yer yer yoğun olması bekleniyor. Rüzgarın; kuzey ve kuzeybatı yönlerden kuvvetlice (30-50 km/s) esmesi bekleniyor. Hava sıcaklıklarının ise İstanbul, Sakarya ve Kocaeli'de ise 1 derece Edirne'de ise 2 derece olması bekleniyor.

Ege Bölgesi'nde hava durumunun parçalı, kuzey ve iç kesimleri yer yer çok bulutlu, Manisa'nın kuzey kesimleri ile Kütahya çevrelerinin hafif kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bu gece ve yarın (Cumartesi) sabah saatlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor. Rüzgarın; Güney Ege kıyılarında kuzey ve kuzeybatı yönlerden yer yer kuvvetlice (30-60 km/s) esmesi bekleniyor. Bugün hava sıcaklıklarının ise Afyonkarahisar'da -4 derece, İzmir'de 4 derece, Manisa'da 3 derece, Uşak'ta ise 1 derece olması bekleniyor.

Akdeniz Bölgesi'nde hava durumunun parçalı, iç ve doğu kesimlerinin yer yer çok bulutlu Hatay çevrelerinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bölgenin iç kesimlerinde bu sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor. Rüzgarın; kuzey ve kuzeybatı yönlerden kuvvetlice (30-60 km/saat) esmesi bekleniyor. Hava sıcaklıklarının ise Adana'da 11 derece, Antalya'da 9 derece, Hatay'da 8 derece, Isparta'da ise -1 derece olması bekleniyor.

İç Anadolu Bölgesi'nde hava durumunun parçalı ve çok bulutlu, doğusu ile Eskişehir, Ankara ve Çankırı çevrelerinin aralıklı hafif kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bölge genelinde buzlanma ve don olayı bekleniyor. Rüzgarın; doğusunda kuzey ve kuzeybatı yönlerden kuvvetlice (30-50 km/saat) eseceği tahmin ediliyor. Hava sıcaklıklarının ise Ankara'da -2 derece, Niğde'de -7 derece, Eskişehir'de -3 derece, Konya'da ise -4 derece, olması bekleniyor.

Batı Karadeniz Bölgesi'nde hava durumunun çok bulutlu, aralıklı kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Kar yağışının; öğle saatlerinden sonra Zonguldak, Düzce, Bartın ile Kastamonu'nun kıyılarında yoğun olması bekleniyor. Bölge genelinde buzlanma ve don olayı bekleniyor. Rüzgarın; bölgenin batı kıyılarında kuzey yönlerden yer yer kuvvetlice (30-50 km/s) eseceği tahmin ediliyor. Hava sıcaklıklarının Bolu'da -3 derece, Kastamonu'da -2 derece, Zonguldak ve Düzce'de 0 derece olması bekleniyor.

Orta ve Doğu Karadeniz Bölgesi'nde hava durumunun parçalı ve çok bulutlu, aralıklı kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Kar yağışının; Doğu Karadeniz kıyıları ile Ordu çevrelerinde yoğun olması bekleniyor. Bu gece ve yarın (Cumartesi) sabah saatlerinde buzlanma ve don olayı görüleceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; bölgenin Doğu Karadeniz kıyılarında kuzey ve kuzeybatı yönlerden yer yer kuvvetlice (30-50 km/s) eseceği tahmin ediliyor. Bugün hava sıcaklıklarının ise Amasya'da 0 derece, Çorum'da -4 derece, Samsun ve Trabzon'da ise 2 derece olması bekleniyor.

Doğu Anadolu Bölgesi'nde hava durumunun çok bulutlu, bölgenin doğusu ile Erzincan, Tunceli ve Elazığ çevrelerinin aralıklı kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Kar yağışının; bölgenin güneydoğusu ile Ağrı çevrelerinde yoğun olması bekleniyor. Kuzeydoğusunda kuvvetli olmak üzere bölge genelinde buzlanma ve don olayı bekleniyor. Rüzgarın; güneydoğusunda güney ve güneybatı yönlerden yer yer kuvvetlice (30-50 km/s) eseceği tahmin ediliyor. Hava sıcaklıklarının Erzurum'da -8 derece, Kars'ta -9 derece, Malatya ve Van'da ise 0 derece olması bekleniyor.

Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde hava durumunun parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; bölgenin doğusunda kuvvetli olmak üzere karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Bölgenin kuzey kesimlerinde hafif buzlanma ve don olayı bekleniyor. Hava sıcaklıklarının Diyarbakır'da 1 derece, Gaziantep ve Şanlıurfa'da 3 derece, Siirt'te ise 2 derece olması bekleniyor.

HAVA DURUMU HABERLERİ

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler