HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

YGS başvuruları yarın başlayacak

Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) için başvurular yarın başlayacak ve 19 Ocak'ta sona erecek.

Adaylar, YGS başvurusu için 50, sınavsız geçiş için 15 TL yatıracak. ÖSYS Kılavuzu ile aday başvuru formuna verilen süre içinde, "www.osym.gov.tr" internet adresinden erişebilecek. Bir ortaöğretim kurumunda son sınıfta okuyan adaylar, başvurularını kendi okullarından yaparken, mezunlar ve açık lise öğrencileri başvurularını internetten ya da başvuru merkezinden yapabilecek. Başvuruların merkez tarafından yapacak adayların, başvuruları, resmi iş gününde ve resmi iş saatleri içinde alınacak. Adayların başvuru merkezine şahsen gitmesi, son sınıf düzeyinde olup da okulu başvuru merkezi olmayan ve e-okulda bilgisi bulunmayan adayların da başvuru formundaki eğitim bilgilerinin kendi okul müdürlükleri tarafından onaylanmış olması gerekecek.

İnternet aracılığıyla bireysel başvuru 19 Ocak saat 23.59'da sona erecek. Başvuru işleminin yapılması için başvuru ekranında "Başvuru İşlemi ÖSYM'ye Bildirilmiştir" açıklamasının görülmesi ve ücretinin yatırılması, aday başvuru kayıt bilgilerinin bir dökümünün, yazıcıdan alınarak başvurunun diğer aşamalarında gerekebileceğinden özenle saklanması gerekecek.

Sınav merkezi tercihinde, adayın okulunun bulunduğu veya adresinde yer alan merkez, sınav merkezi tercihi olarak yazılacak. Bunun dışında bir tercihte bulunulamayacak. Adaylar, başvuru süresince "ais.osym.gov.tr" adresinden tercih ettikleri sınav merkezlerinde değişiklik yapabilecek. Mesleki açık lise mezunu adayların atamada kullanılacak okul ili, MEB e-okuldan alınan bilgiler doğrultusunda adayın yüz yüze eğitim aldığı son il olacak.

YGS, 15 Mart Pazar günü tek oturumda yapılacak. (ANKA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler