HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

YPS kuruluşunu böyle açıkladı

PKK’nın yeni oluşumu YPS, kuruluşunu açıklamak için bir araya geldikleri Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde beyaz kamuflajlı ve tek tip kıyafetleriyle görüntülendi.

YPS kuruluşunu böyle açıkladı

Yaklaşık 50 kişiden oluşan terörist grubun, olağan kıyafetlerinden farklı olarak ilk kez tek tip kıyafet giymeleri ise PKK’nın dış yardım alma ihtimalini güçlendirdi.

PKK’nın dağ kadrosundan gelen örgüt elemanlarının ilk kez beyaz renkli tek tip kıyafetli görüntüleri ortaya çıktı. Üzerleri hücum yelekli, beyaz kamuflajlı teröristlerin görünümü PKK’nın dışarıdan yardım almış olma ihtimalini güçlendiriyor.

ASKER GÖRÜNÜMÜNDELER

Abdullah Öcalan’ın fotoğrafı ve PKK bayrağı altında fotoğraf da çektiren teröristlerin kendilerine asker görünümü vermeye çalışmaları dikkat çekti.

Görüntülerde YSP mensubu kış koşullarına uyumlu kar maskeli teröristler sözde komutanlarına selam veriyor.

YDG-H FESH EDİLDİ, YPS OLDU

Terör örgütü PKK’nın gençlik yapılanması Yurtsever Devrimci Gençlik Hareketi (YDG-H) isim değiştirerek, Sivil Savunma Birlikleri (YPS) oldu.

Terör örgütü bir süredir hazırlandığı isim değişikliğini duyurdu. PKK kırsal kadroları ile YDG-H unsurlarını aynı çatıda altında birleştirme kararı almıştı.

Güvenlik kaynakları ise daha önce, YPS oluşumunun, PKK’nın sözde özerklik ilan edilmesi halinde şehirlerdeki çatışmaları yürütecek kadrolar olduğuna dikkati çekmişti.


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler