HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Yurtta Sulh Konseyi üyelerinin davasında perdeli önlem

FETÖ’nün beyin takımı Yurtta Sulh Konseyi üyelerinin yargılandığı davada, sanıkların rahat ve pişkin tavırları, şehit yakınlarını çıldırttı. Sanıkların lavaboya giderken şehit yakınları ve gazilere dil çıkartması nedeniyle sık sık tartışmalar yaşandı. Müşteki avukatları da pişkin tutumunu eleştirdiği sanıklar ile şehit yakınlarının yüz yüze gelmemesi için perde çekilmesini talep etti. Sanıkların müşteki yakınlarının önünden geçerek lavaboya indikleri bölüme perde çekildi.

15 Temmuz gecesi Genelkurmay Karargahı’nın işgal edilmesine ilişkin 221 sanığın yargılanmasına bir hafta önce başlandı. Ankara 17. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanlığı'nca Sincan Ceza ve İnfaz Kurumları yerleşkesinde görülen davada, şu ana kadar darbecilerin beyin takımı olan Yurtta Sulh Konseyi’nin 11 üyesi dinlendi.

Akın Öztürk, Gökhan Şahin Sönmezateş, Ali Yazıcı ve Fırat Alakuş’un da aralarında bulunduğu 11 sanığın hepsi haklarındaki suçlamaları reddederken, adeta üç maymunu oynadı.

MÜŞTEKİLERE DİL ÇIKARDILAR

Yeni Şafak gazetesinin haberine göre, yargılama esnasında, sanıkların tavırları ise duruşma salonunda gerilimi arttırdı. Salonda bulunan şehit yakınları ve gaziler, zaman zaman savunma yapan sanıklara tepki gösterdi. Özellikle sanıkların daha da yüzsüzleşerek lavaboya gidip gelirken şehit yakınlarının bulunduğu alana bakarak gülmesi ve dil çıkartması gerilimi daha da tırmandırdı. Müşteki avukatları da pişkin tutumunu eleştirdiği sanıklar ile şehit yakınlarının yüz yüze gelmemesi için perde çekilmesini talep etti. Sanıklar ile müşteki yakınları arasındaki gerilimin devam etmesi üzerine ise mahkeme heyetinin talimatıyla sanıkların müşteki yakınlarının önünden geçerek lavaboya indikleri bölüme perde çekildi. Böylece sanıklar ile müşteki yakınlarının karşı karşı gelmesinin de önüne geçilmiş oldu.

SIRA PARTİGÖÇ’TE

Dava bu hafta da Konsey üyelerinin savunmalarının alınmasıyla devam edecek. Bugün ise sözde sıkıyönetim direktiflerinin altında ismi yer alan eski Genelkurmay Personel Plan Yönetim Daire Başkanı Tuğgeneral Mehmet Partigöç savunma yapacak. Cuma günü dinlenen eski Genelkurmay Personel Başkanı Korgeneral İlhan Talu, Partigöç’ün isminin MİT’ten gelen FETÖ’cü listesinde yer aldığını söylemişti. İddianamede, Partigöç’ün 15 Temmuz gecesi yoğun darbe girişiminde aktif görev alan komutanlarla telefon trafiğine de dikkat çekilmişti.


En Çok Aranan Haberler