Yem Saticisi Haberleri

Bakanlık harekete geçti: Böcek larvalarından balık ve tavuk yemi üretilecek

Artan dünya nüfusu ve iklim değişikliği gibi nedenler küresel düzeyde alternatif yem arayışına yol açtı. TAGEM'in geliştirdiği proje ile böcek lavraları yem olacak.

Finans 2024-04-14 14:51:43

Aksaray'da korkunç olay! Önce kolunu sonra da bedenini kaptırdı

Aksaray'da bir kişi, yem karma makinesine önce kolunu daha sonra da bedenini kaptırdı. Çevredekilerin durumu fark etmesi üzerine makine durdurulurken işçi Mehmet Koyuncu hayatını kaybetti.

Haber 2024-03-24 23:16:07

Genç kızın kopan saçlı derisi, Konya'da 8 saatlik operasyonla yerine dikildi

Sivas'ta yem karma makinesine saçlarını kaptırması sonucu derisi kopan Dilara Durmuş, Necmettin Erbakan Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde 8 saatlik başarılı operasyonla saçlarına kavuştu.

Yurthaber 2024-03-19 11:56:36

Baklanın faydaları nelerdir? Bakla hangi hastalığa iyi gelir?

Besleyici nitelik taşıyan ve sağlık açısından önemli yararları olan birçok farklı baklagil çeşidi vardır. Bakla da bu baklagiller sınıfı içerisinde yer alan tek senelik bir bitki olarak karşımıza çıkmaktadır. Bilimsel ismi Vicia faba olan bakladan yaygın olarak yem bitkisi, hayvan yemi ve gıda tarımı yapılmaktadır. Lezzetli bir baklagil çeşidi olan baklanın sağlık alanında da çeşitli faydaları mevcuttur. Peki, baklanın faydaları nelerdir ve hangi hastalığa iyi gelir?

Haber 2024-03-09 19:02:47

Kars’ta yaban hayvanları için doğaya yem bırakıldı

Kars’ta yiyecek bulmakta güçlük çeken yaban hayvanlar için doğaya yem bırakıldı.

Yurthaber 05-03-24 13:56

Bisikletiyle giderken çalılıkta buldu! Antalya'da korkunç olay 'Çorap giyili bir ayak gördüm'

Antalya'da Ahmet Üresin, bisikletiyle yem almaya giderken çalılıkta otların arasında kadın cesedi buldu. Üzerinden kimlik çıkmayan 40'lı yaşlardaki kadının ölüm nedeni araştırılıyor.

Haber 02-03-24 15:41

Akvaryumdaki yılanların canlı yem ile beslendiği iddiası asılsız çıktı

Trabzon’da geçtiğimiz yıllarda hizmete açılan ve son günlerde başta boğa, anakonda ve piton yılanları olmak üzere canlı yem ile beslendikleri iddiaları ile gündeme gelen Trabzon Akvaryum’da yılanların dondurulmuş fare ve tavşanlarla beslendiği ortaya çıktı.

Yurthaber 28-02-24 12:29

Yaban keçileri aç kalmasın diye dağlık alana atla yem taşıdılar

Van'da Doğa Koruma ve Milli Parklar 14. Bölge Müdürlüğü (DKMP) ekipleri, nesli koruma altında olan yaban keçileri için zorlu kış şartlarının hüküm sürdüğü sarp bölgelerdeki alanlara atla ulaşarak ot ve saman bıraktı.

Yurthaber 20-02-24 12:07

Çorum'da devrilen tırın sürücüsü yaralandı

Çorum'un Alaca ilçesinde yem yüklü tırın devrilmesi sonucu sürücü yaralandı, kaza nedeniyle Alaca-Zile kara yolu ulaşıma kapandı.

Yurthaber 20-02-24 09:31

Elazığ’da selde çöken yolu kullanamayan köylüler hayvanlarına eşekler ile yem taşıyor

Elazığ’ın Karakoçan ilçesinde geçtiğimiz gün etkili olan sağanak yağış sonrası yol çöktü.

Yurthaber 16-02-24 14:47

Adıyaman'da depremzede çiftçilere 600 milyon liralık destek

Adıyaman İl Tarım ve Orman Müdürü Nurettin Kıyas, depremzede çiftçilere yaklaşık 600 milyon lira değerinde tohum, yem, büyük ve küçükbaş hayvan desteği yapıldığını söyledi.

Yurthaber 13-02-24 11:43

İzmir'de feci olay! Bekçi karma makinesinin şaftına sıkışarak can verdi

İzmir'de dün akşam saatlerinde acı bir olay yaşandı. Bekçi olarak görev yapan İbrahim Aydemir yem karma makinesine sıkıştı. Olayı görenler hemen ekiplere haber verdi. Yapılan kontrollerin ardından genç bekçinin hayatını kaybettiği belirlendi. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Haber 07-02-24 07:01

Yalova'da şahin ve kuzgunların yem kapma mücadelesi fotokapanla görüntülendi

Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Yalova Şube Müdürlüğü ekiplerinin yemleme çalışmasında kullandığı fotokapanlar, şahin ve kuzgunların yem kapma mücadelesini görüntüledi.

Yurthaber 02-02-24 13:26

Ordu’da yaban hayvanları için doğaya yem bırakıldı

Ordu’da etkili olan kar yağışı sonrasında olumsuz hava şartları nedeniyle aç kalma tehlikesi altında bulunan ve doğal ortamda yiyecek bulmakta zorlanan yaban hayvanları için doğaya yem bırakıldı.

Yurthaber 01-02-24 14:40

Düzce'de yaban hayvanları için doğaya yem bırakıldı

Düzce'de kar nedeniyle yiyecek bulmakta sıkıntı yaşayan yaban hayvanları için doğaya yem bırakıldı.

Yurthaber 31-01-24 07:58

Battalgazi’de sokak hayvanlara yem bırakıldı

Battalgazi Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekipleri, soğuk kış aylarında sokak hayvanlarının aç kalmamaları için ilçenin çeşitli noktalarına kuru mama bıraktı.

Yurthaber 30-01-24 13:42

Bolu'da yılkı atları için karla kaplı yaylalara yem bırakıldı

Bolu'da karla kaplı Atyaylası'nda bulunan yılkı atlarına yem desteğinde bulunuldu.

Yurthaber 24-01-24 12:56

Tatvan'da yaban hayvanları için doğaya yem bırakıldı

Bitlis'in Tatvan ilçesinde etkili olan kar nedeniyle yiyecek bulmakta zorlanan yaban hayvanları için yaşam alanlarına yem bırakıldı.

Yurthaber 22-01-24 15:47

Yem karma makinesinde can verdi! Afyonkarahisar'da feci ölüm: Vücudunun yarısı içeride kaldı

Afyonkarahisar'da 27 yaşındaki Furkan Şahin feci bir şekilde can verdi. Dengesini yitirip yem karma makinesinin içine düşen Şahin kurtarılamadı.

Haber 10-01-24 10:35

Ardahan'da kızıl tilkinin kar altında yem arayışı görüntülendi

Ardahan'da, doğada aç kalan bir kızıl tilkinin kar altında yem arayışı kameralara yansıdı.

Yurthaber 09-01-24 14:51

Fabrikada feci olay! Tonlarca mısırın altında kalan işçi öldü

Bolu'da bir yem fabrikasının deposunda tonlarca mısırın altında kalan işçi Melih Akkaya, hayatını kaybetti.

Haber 08-01-24 18:18

Taksim'de turistlere 'yem' tuzağı kamerada! Bir fotoğraf 500 TL

Taksim Meydanı'nı mesken tutan kuş yemcileri, turistleri tuzağa düşüren bir dolandırıcılık çetesine dönüştü. Önce kuş yemi satma bahanesiyle turistlere yaklaşan sahtekarlar, sonra fotoğraf çektikleri turistlerden bir fotoğraf için 500 TL alıyor. Üstelik turistler itiraz etse de, para vermeden ellerinden kurtulamıyor. Suçüstü görüntülenip polise bildirilen 'güvercin çetesi' yakalandı. İşte detaylar...

Haber 22-12-23 08:40

Seçil Erzan ile mesajlaşmasını ekrana gösterdi! Darp ve tehdit iddialarından sonra Semih Kaya sessizliğini bozdu: Beni oraya yem gibi çağırdı

Milyonlarca doların buhar olduğu fon dolandırıcılığında parasını kaptıran eski futbolculardan Semih Kaya'nın adı Seçil Erzan'ın darp ve tehdit iddialarıyla da gündeme gelmişti. İddiaların ardından sessizliğini bozan Kaya, Erzan'ın kendi odasında nasıl ikna ettiğini ilk kez açıkladı. Erzan ile Kaya arasındaki mesajlaşma ekrana yansırken Kaya ayrıca Erzan'ın evine gidip ne konuştuklarını anlattı, "Beni oraya yem gibi çağırdı" sözleriyle dikkat çekti.

Haber 01-12-23 11:13

Hayvanat bahçesinde korkunç olay! Bilet parası vermemek için kaçak girdi: Kaplanlara yem oldu

Çin'in Ningbo kentinde bulunan bir hayvanat bahçesinde 2017 yılında meydana gelen korkunç olayın görüntüleri yeniden gündem oldu. Bir adam bilet parası vermemek için hayvanat bahçesine kaçak girince facia kaçınılmaz oldu.

Haber 01-12-23 10:13

Kocasinan’dan kış mevsimi boyunca sokak ve yaban hayvanları için 18 ton yem

Kocasinan Belediyesi, havaların soğuk olması nedeniyle yiyecek bulmakta güçlük çeken sokak ve yaban hayvanları için yemleme çalışması yapıyor.

Yurthaber 27-11-23 12:30

1500 ailenin temel ihtiyacının karşılanacağı Adıyaman Destek Market açıldı

Cargill ve Temel İhtiyaç Derneği'nin (TİDER) işbirliği ile Adıyaman'da ayda 1500 aileye gıda, kişisel bakım, temizlik ve yem ürünleri ücretsiz ulaştırılacak.

Yurthaber 31-10-23 15:03

Kediye yem olmak istemeyen fare, ölü taklidi yaparak kurtuldu! İlginç anlar büyük ilgi gördü

Elazığ'da kediyle farenin kovalamacası cep telefonu kamerasına yansıdı. Fare, kediye yem olmaktan ölü taklidi yaparak kurtuldu.

Haber 11-10-23 11:17

Yozgatlı çiftçi köyünde kurduğu değirmende aspirden yağ elde ediyor

Yozgatlı çiftçi kurduğu aspir soğuk sıkım değirmeniyle hem yağ elde ediyor hem de aspir posasıyla hayvanların yem ihtiyacını karşılıyor.

Yurthaber 09-10-23 11:52

Lavrov'dan flaş çıkış! Batı bizimle doğrudan savaş halinde... Rusya'da çocuk askerler eğitimde!

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Birleşmiş Milletler (BM) zirvesi sonrası flaş açıklamalarda bulundu. Lavrov, Batı'nın Rusya'yla doğrudan bir savaşta olduğunu ve Ukrayna'nın yem olarak kullanıldığını ifade etti. Öte yandan sosyal medya kanalı Telegram'dan paylaşılan görüntülerde, Rus çocukların savaş eğitimi aldıkları görüldü.

Haber 24-09-23 11:55

Uşak’ta tritikale üretiminden olumlu sonuç alındı

Uşak’ta buğday ve çavdarın melezlenmesiyle elde edilen ve kaba yem açığını kapatmada alternatif ürün olarak görülen tritikale üretiminden olumlu sonuç alındığı bildirildi.

Yurthaber 23-08-23 09:31

Ofis Yem halka arz ne zaman, kaç lot verir, eşit mi oransal mı? Ofis Yem halka arz oluyor!

Ofis Yem halka arz ediliyor. Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) tarafından onaylanan Ofis Yem Gıda Sanayi ve Ticaret AŞ'nin talep toplama işlemleri başladı. Birçok kişi internette konuya ilişkin araştırma yapıyor. Peki, Ofis Yem halka arz ne zaman, Ofis Yem kaç lot verir, eşit mi oransal mı?

Finans 10-08-23 15:31

Borsada halka arz günleri! İzdemir Enerji’de süreç başladı, sıra Ofis Yem ve Tatlıpınar Eneji’de: 11 Ağustos’ta…

Halka arz tarihleri, borsa yatırımcıları tarafından yakından takip ediliyor. Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) bu hafta 3 şirketin halka arzına onay verdi. İzdemir Enerji halka arzı dün başladı. Yarın ise Ofis Yem Gıda ve Tatlıpınar Enerji için süreç işleyecek. Peki, Ofis Yem Gıda, İzdemir Enerji, Tatlıpınar Enerji halka arz hangi bankalar, kaç lot verir? İşte detaylar…

Finans 09-08-23 10:30

Borsa yatırımcıları merakla bekliyordu: SPK resmen duyurdu: 3 yeni halka arz daha…

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) üç şirketin halka arz başvurusunu onayladı. İzdemir Enerji, Tatlıpınar Enerji ve Ofis Yem Gıda bu hafta talep toplayacak.

Finans 07-08-23 07:49

36 derecede kışlık yem mücadelesi

Erzincan’da tarım ve hayvancılıkla uğraşan köylüler, 35 derece sıcaklığın altında hayvanlarının kışlık yiyeceğini çıkarmak için patos vuruyor.

Yurthaber 04-08-23 09:53

İnternet pazarında at çok, yem az

Türkçe portal Mynet’in 2.5 milyon kayıtlı e – posta kullanıcısı var. Sahibi, aynı zamanda Türk İnternet Derneği Başkanı Emre Kurttepeli, “Pek çok site tek gelir kaynağı olarak sadece reklamı seçti. Herkes ‘ben herkesin her şeyi olayım’ peşine düştü, pazar sıkıştı. Konsolidasyon kaçınılmazdı. ‘Bu kadar ata yem yok” diyor.

Finans 06-07-23 13:27

Kaçtıklarını düşünen baba dehşet saçtı! Kızını ve sevgilisini öldürüp cansız bedenini timsahlara yem etti

Hindistan'ın Madhya Pradesh eyaletinin Morena bölgesinde kaçtıklarını düşündüğü için 18 yaşındaki kız ve 21 yaşındaki sevgilisini öldürdü. Delilleri ortadan kaldırmak isteyen baba kızı ve sevgilisinin cansız bedenlerini ise timsahların bulundu Chambak Nehri’ne attı. Namus cinayetine ilişkin olarak soruşturma devam ediyor.

Trend 21-06-23 08:35

Kurban Bayramı'na az bir süre kaldı! Hayvan fiyatları belli oldu: 'Şampiyon' 200 bin TL'ye alıcı buldu

Kurban Bayramı'na sayılı günler kaldı, hayvan pazarları da kurulmaya başlandı. Kurbanlık fiyatları da aşağı yukarı belli oldu. 800 kilo büyükbaş hayvan İstanbul'da 144 bin TL, Diyarbakır'da 112 bin TL, Erzurum'da 104 bin TL'den satılıyor. Fiyatların artışında nakliye, eleman, yem ve bakım gibi ücretleri unsurların etkili olduğu belirtildi.

Finans 10-06-23 08:44

Erzurum'da besicilerin yemi ucuza alacağı üretim tesisinde sona gelindi

Doğu Anadolu Bölgesi'nin önemli besicilik merkezlerinden Erzurum'da, çiftçilerin yem ihtiyacını düşük maliyetle karşılayacağı "Kaba Yemden Yem Rasyon Üretim Merkezi"ndeki çalışmalarda sona gelindi.

Yurthaber 05-06-23 11:27

Kocaeli Büyükşehir Belediyesinden yumurta üreticilerine tavuk ve yem desteği

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, yumurta üreticilerine yüzde 50 hibeyle yerli ırk Atak-S yarka tavuk, yem ve kümes ekipmanı desteği veriyor.

Yurthaber 11-05-23 13:24

Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı: Çiftçilere sıfır faizli hayvancılık kredisi vereceğiz

Son dakika haberi... Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gaziantep Nurdağı'nda Belpınar ile Mesthüyük Köyleri ve Kahramanmaraş Türkoğlu Özbek Köyü Köy Evleri Anahtar Teslim Töreni'nde konuştu. "Çiftçilere 10 yeni müjdemiz var" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, afet alanlarındaki köy evlerinde hayatını sürdürecek çiftçilere Ziraat Bankası aracılığıyla sıfır faizli hayvancılık kredisi vereceklerini, hayvan ve yem alımlarını destekleyeceklerini açıkladı.

Haber 22-04-23 18:03

Afyonkarahisar’da TAKEP projesi devam ediyor

Afyonkarahisar’da, Çayır Mera ve Yem Bitkileri Şube Müdürlüğünce Bakanlığımız Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi (TAKEP) devam ediyor.

Yurthaber 22-04-23 08:20

Erzincan’da bayram öncesi et satış noktalarında gıda denetimi

Erzincan İl Tarım ve Orman Müdürlüğüne bağlı Gıda ve Yem Şube Müdürlüğü ekipleri yaklaşan Ramazan Bayramı öncesinde il genelinde büyükbaş ve küçükbaş hayvan kesimlerinin gerçekleştirildiği mezbaha ile et satışı yapılan kasap, şarküteri ve marketlere yönelik gıda denetimi gerçekleştirildi.

Yurthaber 20-04-23 10:28

Amasya'da çiftçilere 55 ton yonca tohumu dağıtıldı

Amasya Valiliğince, "Yem Bitkileri Üretiminin Geliştirilmesi ve Yaygınlaştırılması Projesi" kapsamında çiftçilere 55 ton yonca tohumu dağıtıldı.

Yurthaber 19-04-23 14:10

Elazığ'da depremzede üreticilere 204 milyon lira yem, mazot ve gübre desteği sağlandı

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Elazığ'da afetzede üreticilere toplam 204 milyon lira yem, mazot ve gübre desteği verildi.

Yurthaber 14-04-23 12:12

Mesleğini bırakıp başladı: Herkesin korkulu rüyası onun gelir kapısı! İş başvurusuna gelenler 'Ben bu işi yapamam' deyip gidiyor... Fiyatı 1 TL ile 30 TL arasında

Antalya'da girişimci Selami Gökgöl, piyasadaki ihtiyacı görüp mesleğini bıraktı, canlı yem üretimine başladı. Herkesin korkulu rüyası olan hamam böcekleri, onun gelir kapısı oldu. 10 bin adet üretilen böceklere pek çok ilden alıcı var. Fiyatlar 1 TL-30 TL arasında değişirken Gökgöl, ‘Hamam böceğinde para varmış, bu işi yapalım’ diye düşünenlere 'Öyle peynir ekmek gibi satılan bir ürün değil' dedi. İş başvurusuna gelenlerin de eline hamam böceğini alınca 'Bu işi yapamam' deyip gittiğini belirtti.

Finans 30-03-23 10:54

Ağır hasarlı evine 44 gün sonra girdi! Gördüğü manzara karşısında hem şoke oldu hem mutlu oldu

Osmaniye’de depremde hasar gören evine 44 gün sonra giren Gökhan Akyürek, az miktarda su bulunan akvaryumdaki 2 Japon balığının yaşadığını gördü. Akyürek, geçen süre içerisinde yem verilmeyen balıklarını canlı bulunca çok mutlu olduğunu söyledi.

Haber 22-03-23 17:39

Muş'tan deprem bölgesine 85 ton yem sevkiyatı yapıldı

Muş İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile hayırseverler, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen illerde hayvanlarını beslemekte güçlük çeken besicilere 85 ton yem desteğinde bulundu.

Yurthaber 22-02-23 15:12

Yem desteğiyle ilgili karar Resmi Gazete'de! 500 ve 50 TL verilecek

Afet bölgesindeki büyükbaş ve küçükbaş hayvan yetiştiricilerine yem desteği verilmesine ilişkin Cumhurbaşkanı Kararı Resmi Gazete'de yayımlandı. Karara göre büyükbaş için 500 TL, küçükbaş için 50 TL yem desteği verilecek.

Finans 17-02-23 06:21

Tepebaşı’ndan ‘bir çuval yem benden’ kampanyası

Tepebaşı Belediyesi iş birliği ile Tepebaşı Kırsal Kalkınma Kurulu deprem bölgesindeki küçükbaş ve büyükbaş hayvancılıkla uğraşan üreticilere destek amaçlı ‘Bir Çuval Yem Benden’ sloganı ile yem bağışı kampanyası başlatıldı.

Yurthaber 16-02-23 15:09