HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

AK Parti’de aday adaylığı başvuruları başladı

Erken seçim nedeniyle 1 Kasım'da yapılacak olan 26. dönem milletvekili seçimleri için AK Parti'de aday adaylığı başvuruları başladı.

Konuya ilişkin basın toplantısı düzenleyen AK Parti Elazığ İl Başkanı Nusret Çoban, başvuruların 3 Eylül Perşembe günü mesai bitiminde sona ereceğini söyledi.Başvuru süreci ile ilgili değerlendirme de bulunan Çoban, "26. dönem milletvekillerimizi seçmek üzere yeniden seçime gidiyoruz. Bizde AK Parti olarak gelen aday adayı kardeşlerimizin müracaatlarını kabul ediyoruz. 31 ağustos 2015 Pazartesi günü ile 3 Eylül 2015 Perşembe günü saat 17.00'ye kadar aday adaylarının müracaatlarını kabul ediyoruz. Bu nedenle de tüm adayların en geç Perşembe gününe kadar müracaatlarını yapmaları gerekiyor. Daha önce bize 7 Haziran 2015 tarihinde 63 tane kardeşimiz aday adayı olarak bizlere müracaat etmişlerdi. Bu kardeşlerimizin 4 tanesi kazanmıştı. Yine 26. dönem milletvekillerimizin belirlenmesi amacıyla bu aday kardeşlerimizin bize yeniden müracaat etmeleri gerekiyor. Biz eski dönemde müracaat ettik, bizim müracaatlarımız 26. Dönemde de kabul görür diye bir şey yok. Bu kardeşlerimizin bize yeniden müracaat etmeleri gerekiyor. Aday adaylık için müracaat eden kardeşlerimiz AK Parti Genel Merkezine müracaat yaptıkları gibi bizim il başkanlığımıza da müracaat yapabilirler” dedi.

Müracaat için gerekli belgeler hakkında bilgi veren Çoban, "Müracaat yapacak olacak kardeşlerimizin başvuruya eklenecek olan belgeleri, arşiv kayıtlı adli sicil belgesi, diploma sureti, nüfus cüzdanı sureti, askerlik durum belgesi, banka dekont, iki adet vesikalık, adaylık için istifası zorunlu olan kişilerin ilgili mercilere sunulmuş istifa veya emeklilik dilekçelerinin fotokopileri getirmesi gerekiyor. Adaylık başvurusu yapan erkeklerden 5 bin TL kadınlardan 2 bin 500 TL başvuru aidatı alınacaktır. Banka hesapları ise kendilerine verilecektir ve bu verilen hesaplara bankaya paralarını yatıracaklardır. Engelli kardeşlerimiz için partimiz herhangi bir ücret talep etmiyor. 26 dönem millet vekilleri adaylarımız için aranan şartlarda Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, 18 Eylül 2015 itibariyle 25 yaşını doldurmuş olmak, en az ilkokul mezunu olmak, kısıtlı olmamak, askerliğini yapmış olmak, 5232 tür ceza kanunun 53-1 A-1 hükmüne uygun olmak. Aday adayı kardeşlerimizin bun şartları bilmeleri gerekiyor. Buna göre de evraklarını hazırlayıp bize müracaat ederlerse müracaatları kabul edilip değerlendirmeye alınırlar” diye konuştu. (İHA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler