HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

AK Parti’li Akdoğan’dan Bahçeli’ye: Mister no!

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi eleştirerek, "Her şeye yok, yok, yok. Peki bu nasıl bir siyaset tarzıdır? Mister No, Bay Hayır. Her şeye hayır.''dedi.

AK Parti’li Akdoğan’dan Bahçeli’ye: Mister no!

Akdoğan Bahçeli'ye, ''Böyle bir siyaset olabilir mi? Siyasi partilerin seçime girmesinin amacı, iktidara gelmek, iktidar ortağı olmaktır. Sen bunu yapmıyorsun, birlikte hareket etmiyorsun, herhangi bir şeye destek vermiyorsun. Peki, niye siyaset yapıyorsun, derdin ne? " diye sordu.

Akdoğan, yaptığı açıklamada, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun MHP'ye giderken önünde 3-4 seçenek olduğunu belirtti. Davutoğlu'nun bütün seçenekleri konuşmaya açık olarak MHP'ye gittiğini ama önüne bir duvar örüldüğünü söyleyen Akdoğan, şöyle konuştu:

"Her şeye 'yok' diyen bir anlayış. Her şeye yok, yok, yok. Peki bu nasıl bir siyaset tarzıdır? Mr. No, Bay Hayır. Her şeye hayır. Böyle bir siyaset olabilir mi? Siyasi partilerin seçime girmesinin amacı, iktidara gelmek, iktidar ortağı olmaktır. Sen bunu yapmıyorsun, birlikte hareket etmiyorsun, herhangi bir şeye destek vermiyorsun. Peki, niye siyaset yapıyorsun, derdin ne? Şimdi ne diyecekler seçmene? Ne söyleyip de oy isteyecek insanlardan? Sanki birileri bunlara demiş ki, 'Sen git ülkücü hareketi oyala, hiçbir yere kıpırdamasınlar.' Bazen Cumhurbaşkanımızla ilgili yakışıksız şeyler söylüyorlar; otoriter, tek adam... Tek adam görmek istiyorsanız, gidin Bahçeli'ye bakın. Tek adam, onun o gün ne diyeceğini kendinden başka bilen yok. Şu anda kurulmuş olan geçici seçim hükümeti, Türkiye bu kadar sıkıntılı bir süreçten geçerken, Türkiye hükümetsiz kalmasın diye bir vatani görevdir, bir devlet görevidir ve anayasa bunu tanımlamıştır. Bu ahlaksız teklif değil, anayasal bir tekliftir. Bunu kabul etmediğinizde siyasi sorumluluktan kaçmış oluyorsunuz."

"MHP'NİN İÇİNDEN SAĞDUYULU BİR MİLLETVEKİLİ ÇIKTI"

"Eğer bugün birtakım partinin milletvekilleri, hükümete girdiyse bunun siyasi vebali de MHP'ye aittir" diyen Akdoğan, şöyle devam etti:

"Onların uzlaşmaz tavırları, her şeye 'yok' diyen tavırları sebebiyle bu noktaya gelinmiştir. Yani 'Seçim önerisiyle gelirseniz biz hayır deriz.' Peki, ne olacak? Onun sonucu bellidir. Hükümette kurulamıyor, Cumhurbaşkanı ülkeyi seçime götürecek ve seçim hükümeti kurulacak. Bunu siz biliyordunuz, bile bile Türkiye'yi bu noktaya getirdiniz. Allah'tan MHP'nin içinden sağduyulu devlet adamı tavrını sergileyen bir milletvekili çıktı ve bu oyunu bozdu. Kendisine teşekkür ediyoruz.

"TERÖR EYLEMİ VARSA OPERASYONLAR DA DEVAM EDECEK"

Akdoğan, son zamanlardaki operasyonları anımsatarak, "Birtakım terör olayları oldu. Eş zamanlı olarak bütün terör örgütleri Türkiye'ye karşı saldırıya geçti. Bu bir kaos planının parçasıydı ve hükümet bu oyunu bozdu. Kapsamlı bir operasyonla bütün bu odakların üzerine gitti. Bunların çok iyi görülmesi gerekiyor. Eğer terör eylemi varsa, terörle mücadele ve operasyonlar da olacak ve devam edecek" ifadelerini kullandı.

(ANKA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler