HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

AK Partili Şahin: Değerlerimize geri dönüyoruz

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, 1 Kasım genel seçimine ilişkin, "Yeniden yola çıkarken, milletle paylaştığımızı değerlerimize geri dönüyoruz. İlk günkü aşkla yeniden 'Bismillah' diy

Şahin, Vali Nafiz Kayalı Gençlik Merkezi'nde yapılan partisinin Karabük milletvekili aday tanıtma toplantısında yaptığı konuşmada, bu toplantıda gösterilen coşkunun önünde eğildiğini, kendisine partiyi kurdukları yılları hatırlattığını ve o duyguları yeniden yaşadığını belirtti.

Şahin, salonda bulunanların sloganları üzerine, kendilerinin hiç hasımlarının olmadığını, tek hasımlarının ülkenin çözülemeyen sorunları olduğunu kaydetti.

Düşmanlarının bulunmadığını, olsa da onların da kalbini kazanmak için çalıştıklarını aktaran Şahin, "muhabbet erleri" olduklarını, diğer siyasi partilere ya da başka gruplara atfen olumsuz ifadeler kullanmanın AK Parti'ye yakışmayacağını anlattı.

Kurban Bayramı'nı kutlayarak konuşmasına devam eden Şahin, 7 Haziran'daki genel seçimden 4 ay 23 gün sonra yeniden bir seçime gidildiğinin altını çizdi. 7 Haziran seçiminini değerlendiren Şahin, seçim sonrası yapılan koalisyon çalışmalarından bahsetti.

AK Parti'nin koalisyon kurma sürecinde çok samimi davrandığını anlatan Şahin, diğer partilerin daha seçim akşamı kapıları kapatacak açıklamada bulunduklarını ifade etti.

7 Haziran seçimlerinde halkın kendilerine verdiği mesajları çok iyi aldıklarını söyleyen Şahin, bir koalisyon hükümetinin kurulamamasının sebebinin millet, seçmenler ve halk olmadığını, sorumlunun siyaset kurumu olduğunu dile getirdi.

- "İlkelerle herhangi bir sorunumuz yok"

"Seçim sonuçlarının ilan edildiği akşam kapıları kapattı. '4 şartım var bunlar kabul edilirse koalisyonu kabul ederim' dedi. Neymiş? 'Anayasanın ilk 4 maddesinin değişmeyeceğini ve değiştirilemeyeceğini kabul edeceksiniz.' Yahu hangi AK Parti'li bu anayasanın ilk 4 maddesiyle ilgili değişiklik önerisi ortaya koymuştur?" diyen Şahin, şöyle devam etti: "Nedir 1. madde? Türkiye Devleti bir cumhuriyettir. Bizim Türkiye Cumhuriyeti'yle bir sorunumuz olabilir mi? Biz bunu hakaret sayarız. Cumhuriyetin temel nitelikleri "demokrasi, laiklik ve sosyal hukuk devleti olma" ilkeleridir. Bizim bu ilkelerle herhangi bir sorunumuz yok. Türkiye'nin bayrağı ay-yıldızlı bayraktır, başkenti Ankara'dır. Türkiye Devleti, ülkesi ve milletiyle bölünmez bir bütündür."

- "Demokrasilerde bu tür şeyler olur"

Parti olarak yeni bir anayasa yapılması için uzlaşma komisyonu kurduklarına ve yeni anayasa tekliflerinin orada olduğuna işaret eden Şahin, "Anayasanın o maddeleriyle ilgili bizim bir önerimiz olmuş mu? Amaç, dostlar alışverişte görsün, işi yokuşa sürmek, ipe un sermek. Netice itibariyla kapılar kapatıldı. Koalisyon kurulamadı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan anayasal hakkını kullanarak yeni bir seçime gidilmesini istedi. Yunanistan da yeni bir seçime gitti aynı yıl içinde. Demokrasilerde bu tür şeyler olur ama bizde bu kadar kısa süreli ilk defa yeni bir seçim yapılıyor olması dikkat çekiyor" diye konuştu.

- "Kardeşlerimizin bize bir mesaj verdiğini düşünüyorum"

Her seçimden siyasi partilerin sonuçlar çıkartmak zorunda olduğunu kaydeden Şahin, "Tek başına iktidarken tek başına iktidarı kaybetmiş olmak ve oy oranının 41'lere düşmüş olması tabii ki bizim tarafımızdan analiz edilmesi, incelenmesi gereken bir durumdur. İnceledik. Ben seçim sonuçlarından, geçmişte bize oy vermiş ama 7 Haziran'da oy vermemiş ya da oy vermek için sandığa gitmemiş olan seçmenlerimizin, kardeşlerimizin bize bir mesaj verdiğini düşünüyorum" şeklinde konuştu. Mesajın, "Siz yola çıkarken ne söylemişseniz onları şöyle bir defa daha kafanızda ve gönlünüzde değerlendirin" olduğunu dile getiren Şahin, şöyle devam etti:

"Ne demiştik biz yola çıkarken? 'Devlet adına millet nezdinde siyaset yapan bir parti olmayacağız, bilakis millet adına devlet nezdinde siyaset yapmak için yola çıkıyoruz' dedik. Millete dedik ki yola çıkarken, 'sizin hukukunuzu gözetmeyi en önemli görev kabul ediyoruz. Hep sizin dilinizden konuşacağız. Ve hey halkım, milletim asla size sırtımızı dönmeyeceğiz. Sizin emanetinizi yere düşürmeyeceğiz. Sizin değerlerinizle kavga eden değil, sizin değerlerinizi tehlikeli gören değil, o değerlere bizzat sahip çıkan hatta yaşayan kadrolar olacağız. Toplumsal merkezi siyasetin merkezine taşıyacağız. Milletimiz, halkımız AK Parti aynasına baktığında kendisini görecek. Millet bizim iktidarımızda siyasetin nesnesi olmayacak, öznesi olacak' dedik."

- "Sözümüzü tutmamış olsaydık bu oy yükselmezdi"

Milletle paylaştıkları bu ilkeleri, değerleri iktidarları döneminde büyük ölçüde hayata geçirmeyi başardıklarını ve o yüzden 2002 seçimlerinde yüzde 34.4 ile iktidara milletin kendilerini getirdiğini hatırlatan Şahin, "Millet, sözümüzü yerine getiren bir parti olduğumuzu gördüğü için 2007 seçimlerinde oyumuzu yüzde 47'ye çıkarttı. Sözümüzü tutmamış olsaydık bu oy yükselmezdi. 2011 seçimlerinde ise yüzde 49-50'ye çıkarttı. Bu ilkelerimizin arkasında durduğumuz için. Son seçimde 7 Haziran'da herhalde bu sözlerimizde bir gevşeme tespit olmalı ki bazı seçmenlerimiz bize bir hatırlatma görevinde bulundu sandıkta. İşte biz de şimdi yeniden özümüze dönüyoruz. Yeniden yola çıkarken milletle paylaştığımız değerlerimize geri dönüyoruz. İlk günkü aşkla yeniden 'Bismillah' diyoruz" ifadelerini kullandı. Bir gazetecinin yazdığı makalede "Yola ilk çıkarken besmele çekilir, daha sonra çekilir mi?' dediğini belirten Şahin, yola çıkarken de besmele çektiklerini, her işi yaparken de çekmeye çalıştıklarını, şimdi yeni bir seçime giderken de besmele çektiklerini ve yeni bir başlangıç yaptıklarını vurguladı.

- Seçim beyannemesi 4 Ekim'de

AK Parti'nin ülkeye ve Karabük'e önemli hizmet ettiğini, Burhanettin Uysal ile aday olarak Karabük'ten yola çıktıklarını söyleyen Şahin, "Halk, millet, vatandaş geçmişte yapılanları takdir eder ama geleceğe oy verir. Ülkeye ve Karabük'e yapılanları sırası geldiğinde halkımızla paylaşacağız. Fakat biz asıl gelecekte yapacaklarımızı anlatarak sizden ve halkımızdan oy isteyeceğiz. 1 Kasım'da tek başına iktidar olduğumuzda her alanda neler yapacağımızı, 4 Ekim'de seçim beyannamemiz açıklandığında halkımızla paylaşacağız" sözlerine yer verdi. Şahin, Karabük'ten yeniden milletvekili seçildiklerinde yapacakları bazı projelerden bahsederek, özellikle sağlık ve eğitim alanında yapılacakları aktardı. Şahin Eskipazar ilçesinde Türkiye'nin en büyük imalat sanayilerinden birisinin kurulacağını aktardı.

(AA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler