HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Aylin Kotil TBMM'de

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, yüzde 10 seçim barajına karşı İstanbul'dan Ankara'ya yürüyen Aylin Kotil'i Grup Yönetim Odası'nda kabul etti.

Aylin Kotil, bayramda Yürüyen Adam ve Yürüyen Avukat ile birlikte İzmir yakınlarında bir dağa çıkacaklarını söyledi.

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, Kotil'i "İyi ettiniz geldiniz. Böylece antidemokratik bu seçim barajına tüm Türkiye'nin dikkatini çekmeyi başardınız. Umarım hükümetin de dikkatini çekeceksiniz." ifadeleriyle karşıladı. Kotil, yüzde 10 seçim barajının antidemokratik bir uygulama olduğunu ifade ederek, "Türkiye'de bulunan büyük bir mozaik var. Bu mozaik ne kadar yüksek oranda Meclis'e yansırsa o kadar insanların mutlu olacağı bir ülke olacağına inanıyorum. Sürekli o grupları ötekileştirir ve bir kenara atarsanız Türkiye'de huzursuzluk kaçınılmazdır.” dedi. Kotil şöyle devam etti: "Askeri vesayet istemiyoruz diyen bir Başbakan'ın yüzde 10 seçim barajında hala ısrar etmesini samimiyetsizlik olarak görüyorum. Seçim barajını kaldırmak bir samimiyet sınavıdır. Onun için Başbakan'ı bu samimiyet sınavına davet ediyorum. Yoksa sürekli ileri demokrasi diyen birinin artık demokrasi lafını da ağzına almaması gerektiğini düşünüyorum."

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay ise Kotil'in tüm söylediklerinin altına imzasını attığını belirterek, "AKP'nin bir demokrasi paketi hazırlığı var. Hem Sayın Başbakan hem Sayın Arınç, paketlerinde seçim barajına yer olmadığını açık bir şekilde ifade ettiler. Ancak temsilde adalet ilkesi yok edilerek istikrarın sağlanması hiçbir zaman mümkün olmamıştır… Hem darbeci paşaları, ölüm döşeğindeki insanları yargılayacaksın ama bir yandan onların getirdiği hukuka sarılarak ona sığınarak hatta onun üstüne biraz seçim bölgeleri ile oynayarak, daraltma, esnetme şeklinde siyasi istikrarını koruma anlayışının demokrasilerde kabul görmesi bizce mümkün değildir." şeklinde konuştu. Altay, yüzde 10 seçim barajını öngören kanunun Anayasa'nın bir çok maddesine aykırı olduğunu söyledi.

"BOLU DAĞI, GEREDE VE KIZILCAHAMAM'DAN SONRA KARGASEKMEZ'DE ÇOK ZORLANDIM"

Aylin Kotil, toplantının sonunda gazetecilerin sorularını da cevapladı. "Aktif siyasete katılmayı düşünüyor musunuz? Herhangi bir partiden teklif geldi mi?” şeklindeki bir soru üzerine Kotil, "Hayır gelmedi. Eğer niyetiniz iyi ise ve ülkeniz için bir şey yapmayı istiyorsanız illa aktif siyaset yapmanıza gerek yok. Ben bunun örneğini bu yürüyüşüm esnasında gördüm ve ne kadar ses getirdiğini de gördüm. Ben tabi ki CHP'ye üyeyim, ama illa aktif siyaset yapacağım diye bir şey yok.” dedi.

Başka bir gazetecinin, "880 bin adımın en zor adımı hangisiydi?” sorusuna karşılık Kotil; "Üç yerde çok zorlandım. Biri Bolu Dağı'na çıkarken. İkincisi Gerede. Ben D-100 yolunu kullandım. Üçüncüsü de Kızılcahamam'dan sonraki Kargasekmez. Korkunçtu orası, yani orada sekti mi sekmedi mi artık bilmiyorum. Çok da sıcağa kaldım orada.” cevabını verdi. Kotil, dönüşünü araba ile yapacağını belirtirken, "Ama D-100'den dönmek istemiyorum çünkü çok fazla anı biriktirdim orada. Normal E-5'ten dönmek istiyorum. Şu an onla yüzleşecek şeyim yok, duygusal olarak. Son günlerde çok gerildim de, biterken. Yorgunluğun yanında bir gerginlik de oluştu. O yüzden E-5'ten dönmek istiyorum." diye konuştu.

"BAYRAMDA YÜRÜYEN ADAM VE YÜRÜYEN AVUKAT İLE DAĞA ÇIKACAĞIZ"

"Biliyorsunuz yürüyen adam ve yürüyen avukat da var. Yürüyen adam da bugün Ankara'ya ulaştı. Üçümüzün bayram için bir planı var. Bayram'da üçümüz birlikte bir dağa çıkacağız, böyle bir eylem ortaya koyacağız." diyen Kotil, İzmir yakınlarında bir dağa çıkacaklarını da sözlerine ekledi. CİHAN

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler