HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Bahçeli: Davutoğlu, tereciye tere satma

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Davutoğlu bize milliyetçilik öğretecekmiş. Kıyamet alameti bu olsa gerek." dedi.

ANKARA (ANKA) -Bahçeli, "Davutoğlu bize milliyetçilik öğretecekmiş. Kıyamet alameti bu olsa gerek. Başbakan'ın milliyetçilik cahili, fukarası ve hasmı olduğunu bilmeyen kalmamıştır. Davutoğlu, tereciye tere satma; sen önce git etrafına milliyet nedir onu öğret, adamlık nasıl olur onu göster, eğer biliyorsan ahlakın, şeref ve namuslu olmanın faziletlerini anlat" dedi.

Bahçeli, Almanya'da Avrupa Türk Konfederasyonu tarafından düzenlenen "Türkiye Sevdası Kutlu Yürüyüş Şöleni"nde yaptığı konuşmada, Avrupa'da 6 milyona yakın Türk nüfusunun yaşadığını, bunlardan yaklaşık 3 milyonunun Almanya'da bulunduğunu anımsattı. Uyum ve entegrasyon politikalarındaki tıkanıklıkların Türk vatandaşlarının şikayetlerini arttırdığını, umutlarını körelttiğini söyleyen Bahçeli, şöyle konuştu:

"Aile birliğiniz zayıflamakta, sizlere destek vermesi gereken eğitim ataşelikleri kapatılmakta, yeni neslin Türkçe öğrenmesindeki aksaklık ve sorunlar günden güne yaygınlaşmaktadır. Fakat bunların hepsinin çaresi vardır. Güçlü bir Türkiye, milli, dirayetli, kararlı bir hükümet sayesinde her meseleniz çözülecektir. Ancak şu anda sizin arkanızda duracak, sizlerin her an yanınızda olacak, derdinizle dertlenecek, sevincinize ortak olacak bir hükümetten ortada eser yoktur. Avrupa Türklüğü AKP'nin gündeminden çoktan ve tamamen çıkmıştır. Avrupa Türklüğü AKP'nin umurunda değildir. Yamalı, yaralı ve dağılmış Türk dış politikasında Avrupa Türklüğünün esamisi okunmamaktadır. Bunları söylerken maksadım yalnızca gerçekleri paylaşmak, yalnızca olan ve somutlaşan Türkiye tablosunu sizlere göstermektir. Sizler hakkınızı hukukunuzu müdafaa edecek, uluslararası topluma karşı her birinizi yalnız bırakmayacak etkili, yaptırımı ve caydırıcılığı yoğun bir hükümet istiyorsunuz. Nitekim bu en meşru ve en tabii hakkınızdır. Ne var ki AKP hükümeti Türk siyasetinin yüz karasıdır ve sizlerle bağını çoktan kesmiştir. AKP hükümeti beceriksizliğin sembolüdür ve sizlere yabancılaşmış, sizlerden uzaklaşmıştır. Avrupa Türklüğüne döviz gözüyle bakan, istismar aracı gören AKP'nin maskesi düşmüş, emelleri yüzeye çıkmıştır. AKP hükümeti; art niyetin, dedikodu ve yalanın, atıl ve hareketsizliğin, istismar ve inkarın siyasi varoşu, siyasetteki izdüşümüdür.

Veren el olduk diyorlar, ama sizin kıyıda köşedeki birikimlerinizden gözlerini ayıramıyorlar. Sayıları 2 milyona ulaşan sığınmacılara 5,5 milyar dolar harcamakla övünüyorlar, ama konu siz olunca üç maymunu oynuyorlar. Mısırlı Mursi diyorlar, gurbetteki Yozgatlı Murat'tan bahsetmiyorlar. Mısırlı Esma'ya ağlıyorlar, sıla özlemiyle kavrulan Kayserili Emine'yi, Malatyalı Elif'i, Konyalı Ebru'yu ağızlarına bile almıyorlar. İhvan yandaşlığı yapıyorlar, Filistinle soluklanıp Katarla vakit geçiriyorlar, Myanmar ve Somali'den çıkmıyorlar; ama sıra size gelince ne önemsiyorlar, ne de ilgileniyorlar."

"TÜRK MİLLETİ HİÇBİR DÖNEMDE SOYKIRIM YAPMAMIŞTIR"

Türk milletinin, hiçbir dönemde soykırım yapmadığını vurgulayan Bahçeli, şöyle devam etti:

"Tarihi hakikatleri siyasi istismar ve hesaplaşma vesilesi yapanlar kazanamayacak, gerçekleri örtemeyecektir. Hukuk katliamı yapanlar, insanlık faciasına kapı aralayanlar, mazileri şiddet, dehşet ve kitlesel öldürmeyle dolu olanlar önce kendilerini gözden geçirmeli, önce soykırımcı olarak kendilerini tanımalıdırlar. En azından ahlaki ve vicdani olarak tutarlılık bunu gerektirmektedir. Çanakkale Kara Savaşları'nın 100'üncü yıldönümünde, yüzbinlerce şehidimizin kanını dökenleri sırf barış adına, sırf küresel tazyikle hürmetle anmak elbette soykırım lobisinin iştahını kabartmaktadır. Madem işgalciler övülecekti, madem Çanakkale'ye gelenler yere göğe sığdırılamayacaktı, sorarım sizlere, ecdadımızın şehit düşmesine ne gerek vardı? Ocakların sönmesine, anaların ağıtlarına ne lüzum vardı? Tüfekleri sürüye sürüye taşıyan, başına kına sürüp askere yollanan sabileri, bıyığı yeni terlemiş gencecik vatan evlatlarını kefensiz gömmek bundan böyle nasıl izah edilecektir? Anzaklar ne geziyordu Çanakkale sırtlarında? Birleşik Krallık ve diğer muhasım güçler ne arıyordu topraklarımızda? Bugün Şafak Ayini yapanlar, ihtimamla ağırlananlar dün kurşun sıkıyor, bomba atıyordu. Bugün insan hakları diyenler, barış havarisi kesilenler dün boğazımızı sıkıyor, bizi mezara sokmak için olmadık yöntemlerle saldırıyorlardı. Elbette tarihsel ihtilaflar sürdürülmemelidir. Elbette düşmanlıklar ilanihaye devam etmemelidir. Fakat Çanakkale'de bir gerçek vardır; bu gerçek de Türk milletinin vatanına saldıranlara nefsi müdafaayla tepki göstermesidir. Biz Çanakkale'de yalnızca ve yalnızca aziz şehitlerimizin huzurunda eğilir, onlara rahmet diler, ebediyen de kalbimizde muhterem anılarını taşırız. Biz diasporanın, emperyalist acımasızlığın değil, kendi acımızı derinlerimizde duyacağız. Ermeni çetelerinden özür dileyenlere karnımız toktur. Soykırım kağnısına binenlere yüzümüz dönüktür. İstanbul'daki Meryem Ana Kilisesi'nde 1916'dan bu yana ilk kez bakan takviyeli ayin düzenleyenlerden öğreneceğimiz bir şey de yoktur. Kim ne derse desin; dilimiz tek, vatanımız tek, bayrağımız tek, devletimiz tek, milletimiz tektir."

"ERDOĞAN TİPİ BAŞKANLIK SİSTEMİ TEK ADAM DİKTATÖRLÜĞÜNÜN BERATIDIR"

"Recep Tayyip Erdoğan tipi Başkanlık sistemi; Türkiye'nin bölünmesinin reçetesidir, demokrasinin idam fermanıdır, tek adam diktatörlüğünün beratıdır, hırsızlık ve yolsuzluk ruhsatıdır" diyen Bahçeli, şunları ekledi:

"İstedikleri ve amaçladıkları; bölünmenin, hırsızlık ve soygunun, hukuksuzluk ve zorbalığın önünün açıldığı, bu konuda Erdoğan'ın sınırsız yetkili olduğu karanlık bir Türkiye'dir. Aziz milletimiz bu oyuna gelmeyecek, Milliyetçi Hareket de sonuna kadar demokratik mücadelesini sürdürecektir. Davutoğlu bize milliyetçilik öğretecekmiş. Kıyamet alameti bu olsa gerek. Başbakan'ın milliyetçilik cahili, fukarası ve hasmı olduğunu bilmeyen kalmamıştır. Davutoğlu, tereciye tere satma; sen önce git etrafına milliyet nedir onu öğret, adamlık nasıl olur onu göster, eğer biliyorsan ahlakın, şeref ve namuslu olmanın faziletlerini anlat. Parlamenter sistemden güç ve meşruiyet alan Başbakan, başkanlık sistemini bizzat kaleme aldığını söyleyerek makamını inkar etmiş, zavallı duruma düşmüştür. Avrupa Türklüğü olanları görmektedir. Ve gurbetteki iftihar burçlarımız 8 Mayıs'tan itibaren Milliyetçi Hareket Partisi'yle yürüyecek; ihanet yenilecek, asalet ve sadakat bir kez daha hak ettiği başarıya ulaşacaktır. Buradan seçmen sayıları 2 milyon 800 bini aşan Avrupa Türklüğüne diyorum ki, mutlaka sandığa gidiniz, mutlaka sandıkta oyunuzu kullanınız. Cumhurbaşkanı Seçimindeki aksaklıklara prim ve fırsat vermeden demokratik hakkınızı yerine getiriniz. Hem kendinizi hem de geleceğinizi düşünerek tercihinizi yapınız. Oyunuzu milli onura veriniz. Oyunuzu birlik ve kardeşliğe veriniz. MHP'nin iktidarında Avrupa Türklüğü kutup yıldızı gibi parlayacak, her talep ve beklentisi karşılanacaktır. Bu size sözümüzdür. Bizimle Yürü Avrupa Türklüğü."

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler