HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Başbakan Yıldırım ‘noktayı koydu’: Çözüm mözüm yok

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın ardından çözüm sürecine bir nokta da Başbakan Binali Yıldırım koydu: “Çözüm mözüm yok. O fırsatı kaçırdılar.”

65’inci hükümetin ilk 100 gününü değerlendiren Yıldırım, Türkiye’nin artık ‘terörle mücadelede’ ateşkesin son bulduğu 24 Temmuz’dan bu yana farklı bir anlayışla devam ettiğini söyledi.

‘Üç yıl içinde zararı ortadan kaldıracağız’

Bölgede ekonomik yatırımları artıracaklarını belirten Yıldırım şöyle devam etti:

Ülkenin her köşesinde vatandaşın can mal güvenliği sağlanıncaya kadar terör mensuplarının vatandaşa yönelik saldırıları bitinceye kadar operasyonlar devam edecek. Bu hafta sonu pazar günü doğu ve güneydoğu illerini kapsayan bir yeniden kalkınma projesi ve ekonomik gelişme programını devreye alacağız.

Başbakan, bölgede cazibe merkezlerinin oluşturulacağını belirtirken, “

1,4 milyar dolar civarında yeni temel atıyoruz. Operasyon sırasında yıkılana vatandaşlarımızın konutları yeniden yapılacak, bir yılda tamamlanacak. 10 milyar dolar zarar verdiler, üç yıl içinde zararı ortadan kaldıracağız” diye konuştu.

‘Çözüm mözüm yok’

Hükümetin iç güvenlikten taviz vermeyeceğini söyleyen Yıldırım şunları kaydetti: “

Çözüm mözüm yok. Çözüm vatandaşta. O fırsatı kaçırdılar. Terör örgütünün Kürt vatandaşlarını başına bela olmadan kurtaracağız. Terör örgütünü Kürtler diye bir sorunu yok. Kürt vatandaşlarının PKK diye bir sorunu var. Şehirlerde kontrol altına aldık, kırsalda bütün gücüyle üzerine gidiyor, gitmeye de devam edecek. Zaafiyeti asla kabul etmiyoruz.”

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler