HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

BDP, Sınırda 3 günlük çadır eylemi yapacak

BDP ve bazı sivil toplum kuruluşları öncülüğünde Ceylanpınar sınırında 3 günlük çadır eylemi yapılıyor.

Bugün yürüyüşle başlayacak eyleme BDP'nin yaklaşık 15 il teşkilatı katılacak. BDP'nin bu yönde hazırlıkalrı sürerken Şanlıurfa Valiliği tüm yürüyüş ve eylemlerin yasaklandığını duyurdu.

Muhaliflerin Türkiye topraklarından Kuzey Suriye'ye geçtiği ve Türkiye'nin muhalif güçlere lojistik destek sağladığı iddiası ile DTK, BDP, DÖKH öncülüğünde Ceylanpınar'da 3 günlük eylem yapılacak. Eylemi 3 Fidan Parkı'ndan başlatacak olan BDP, programı yürüyüşle başlatacak. Ardından aynı parkta çadırlar kurularak eyleme devam edilecek. ‘barış nöbeti' olarak adlandırılan eylemi her gün farklı illerden gelecek olan teşkilat üyeleri yürütecek. BDP Şanlıurfa il teşkilatının bu eylemlerinin ardından

5 Ağustos'ta ise çadır eylemi Merdin, Diyarbakır, Batman, Şırnak, Tunceli, Bingöl, Elazığ, Siirt, Bitlis, Van ve Muş'tan gelecek olan parti teşkilatı tarafından yürütülecek.

6 Ağustos Salı günü ise BDP'nin Mersin, Adana, Antep ve Adıyaman teşkilatlarının katılımı ile eylem akşam saatlerinde sonlandırılması planlanıyor.

BDP bu anlamda hazırlıklarını sürdürürken Şanlıurfa Valiliği, güvenliği gerekçe göstererek, eylemleri yasakladığını açıkladı. Valilik yaptığı açıklamada, son günlerde sınırı ötesinden gelen mermilerin can kaybına neden olduğunu ve toplu yapılacak tüm eylemlerin yasaklandığını duyurdu.

CİHAN

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler