HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Binali Yıldırım'dan Almanya'da önemli açıklamalar

Resmi temaslarda bulunmak üzere Almanya'ya giden Başbakan Binali Yıldırım, Oberhausen'de Türk vatandaşlara seslendi.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, AK Parti Avrupa Seçim Koordinasyon Merkezi tarafından Oberhausen Arena'da düzenlenen, Almanya ve Avrupa'nın çeşitli kentlerinden gelen Türk vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği "Memleket Sevdalıları Evet Diyor" etkinliğine katıldı.

Programda vatandaşlara hitap eden Başbakan Yıldırım, konuşmasına "Bizi bağrınıza bastığınız, muhabbetle karşıladığınız, aşkınız ve samimiyetiniz için hepinizden Allah razı olsun. Sizlere Türkiye'deki akrabalarınızın, soydaşlarınızın, kardeşlerinizin, 80 milyon vatandaşımızın selamlarını getirdim. Sizlere ay yıldızlı al bayrağımızın, şehit ailelerimizin, Mehmetçikimizin selamını getirdim." diyerek başladı.

Vatandaşlara Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın selamını da ileten Yıldırım, şöyle devam etti:

"Sizler, burada, gurbette iyiyseniz, biz de iyiyiz. Siz rahatsanız, biz de rahatız. Siz güvendeyseniz, biz de güvendeyiz. Sanmayın ki sizleri unutuyoruz, bilin ki sizin kalbinizin yarısı buradaysa yarısı da anavatanda, Türkiye'de atmaktadır. Aynı şekilde bizim de kalbimizin yarısı Türkiye'deyse yarısı da burada, sizinle beraber atmaktadır. Unutmayın, asla yalnız değilsiniz. Burada asla yalnız değilsiniz. Sizin arkanızda Türkiye'den 80 milyon kardeşinizin desteği ve duası var. Sizin arkanızda ümmetin desteği, duası var. Sizin arkanızda Başbakanınız Binali Yıldırım, Cumhurbaşkanınız Recep Tayyip Erdoğan var. Sizin arkanızda Türkiye, aziz Türk milleti var. Kendinizi asla yalnız hissetmeyeceksiniz."

Yurt dışındaki vatandaşların, zor şartlarda çalışarak, didinerek kazançlarını Türkiye'nin kalkınması, büyümesi ve ilerlemesi için büyük bir kaynağa dönüştürdüğünü belirten Yıldırım, "Sizin hakkınız ödenmez. Türkiye'nin kalkınma tarihi yazılırken sizin ortaya koyduğunuz fedakarlıklar mutlaka tarihe altın harflerle yazılacaktır. Türkiye'nin geleceğinin inşasında aldığınız görev için sizlere şükranlarımı sunuyorum." dedi.

"ÇOK BÜYÜK ZORLUKLARI AŞA AŞA BUGÜNLERE GELDİNİZ"

Başbakan Yıldırım, Türkiye'nin 2002 yılında, AK Parti iktidarıyla tanıştığını, AK Parti iktidarının çok büyük atılımlara imza attığını hatırlattı. Bu atılımların gerçekleştirilmesinde yurt dışında yaşayan vatandaşların büyük bir desteği ve katkısı olduğuna dikkat çeken Yıldırım, "Yarım asır boyunca burada büyük bir mücadele verdiniz, çok büyük zorlukları aşa aşa bugünlere geldiniz. Bir yandan gurbet ile intibak etmek için büyük çaba harcadınız, diğer yandan özünüzü, değerlerinizi, güzelliklerinizi kaybetmediniz, korumak için büyük bir mücadele verdiniz. Sizin için ne yapsak hakkınızı tam ödeyemeyiz." diye konuştu.

Türkiye'nin son 15 yılda büyük atılımlara imza attığını anlatan Yıldırım, şunları söyledi:

"Bir yandan ülkemizi kalkındırırken, bir yandan da sizlerin beklentilerini, taleplerini gözardı etmedik, gereğini yaptık. Biliyorsunuz, pasaport harçları çok yüksekti, 'indirin' dediniz, indirdik mi? Önceden 5 kişilik bir ailenin pasaporta harcadığı para, neredeyse bir servetti. Dövizle askerlik bedelini altı kat indirdik mi? Mavi kart sahibi gençlerimizin Türkiye'deki devlet dairelerinde çalışmasının yolunu açtık mı? Sizlerin de doğum yardımı, çeyiz, konut hesaplarından faydalanmasını sağladık mı? Türkiye'ye getirdiğiniz arabalarınızın iki yıl süreyle Türkiye'de kalmasının önünü açtık mı? Artık telefonlarınızı Türkiye'de rahatça kullanabileceksiniz."

"ALMANCAYI, ALMANLARDAN DAHA İYİ ÖĞRENECEKSİNİZ"

Yurt dışında yaşayan gençleri Türkiye'ye getirdiklerini, getirmeye devam edeceklerini bildiren Yıldırım, yurt dışında, eğitim alanında yapılan her türlü projeye destek verdiklerini, çift dilli anaokul projelerini önemsediklerini kaydetti.

"Almanca'yı, Almanlardan daha iyi öğreneceksiniz, Türkçe'yi de aynı şekilde muhafaza edeceksiniz." diyen Yıldırım, yurt dışından Türkiye'ye gelen öğrencilerin, üniversite katkı paylarını artık devletin ödediğini belirtti.

"BU ÇİLE DE SONA ERECEK"

Yapılan çalışmaların bunlarla sınırlı olmadığını, birçok projenin hayata geçirileceğini vurgulayan Başbakan Yıldırım, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Biliyorsunuz, burada mahkeme oluyor, aranızda anlaşmazlıklar oluyor. Alınan bu mahkeme kararlarının Türkiye'de geçerli olmasında engeller var. Tenfiz edilmesi lazım. Mahkemeyi kazandığınız halde, sonuçlandığı halde bir türlü sonu gelmeyen tekrar belirsiz bir yola giriyorsunuz. İşte bunu da ortadan kaldırıyoruz. Artık alınan mahkeme kararları da Türkiye'de geçerli olacak, bu çile de sona erecek. Hayırlı, uğurlu olsun. Çocuklarımızı, yükseköğretim boyunca burs ve kredi imkanlarından çok daha fazla yararlandıracağız. Bunun için gerekli düzenlemeleri yapıyoruz. Türkiye'de yükseköğrenim görmek, üniversite okumak isteyen gençlerimize yönelik özel, size has kontenjanlar oluşturacağız. Üniversiteler bünyesinde Türk Diasporası Araştırma Enstitülerinin kurulmasını sağlayacağız. Yurt dışında yapılan her türlü Türkçe yayını sonuna kadar destekleyeceğiz. Böylece yurt dışında yaşayan vatandaşlarımız Türkçe'yi ana dili gibi konuşan gazeteciler olarak yetişecekler, ayrıca yaşadıkları ülkenin dilini de en az onlar kadar güzel konuşan gençlerimiz yetişecek."

"SİZ KAHRAMAN BİR ECDADIN TORUNLARISINIZ"

AK Parti'nin yaptıklarının yapacaklarının teminatı olduğunu ifade ederen Yıldırım, "Her birinizin çok yüksek özgüvene sahip olmasını özellikle istiyorum. Türkiye Cumhuriyeti'nin nüfus cüzdanını, mavi kartını, pasaportunu taşıyan sizlerin bu kimliklerinizi gururla taşımanızı istiyorum. Siz kahraman bir ecdadın torunlarısınız, tarihe yön veren bir ülkenin evlatlarısınız, coğrafyasında barışın, kardeşliğin, istikrarın, gücün merkezi haline gelen Türkiye'nin vatandaşlarısınız." şeklinde konuştu.

Başbakan Yıldırım, programa katılan vatandaşlara hitaben, "Siz aynı zamanda Almanya'da ait olduğunuz ülkenin de vatandaşlarısınız. Sizler büyük, güçlü, şerefli bir ülkenin akıncılarısınız. Her birinize bu dik duruşunuzdan dolayı teşekkür ediyorum. Gurbette olan direncinizden dolayı, ay yıldızlı bayrağı dost ülkelerde gururla taşıdığınız, o bayrağı yüreğinize nakşettiğiniz için hepinize çok teşekkür ediyorum." dedi.

Salonu dolduran vatandaşlara Türkiye ve Türk milleti adına da şükranlarını sunan Yıldırım, Avrupalı Türk Demokratlar Birliği (UETD), partisinin Seçim İşleri Başkanlığı, Dış İlişkiler Başkanlığı ile Yurtdışı Seçim Koordinasyon Merkezi (SKM) Başkanı Mustafa Yeneroğlu'na teşekkürlerini iletti.

"AVRUPA BU İŞİ BİTİRMİŞ"

Başbakan Yıldırım, konuşmasında 16 Nisan'da halk oylaması yapılacağını anımsatarak, "Yurt dışında temsilcilerimiz de Avrupa'da, dünyanın her yerinde 3 milyona yakın seçmen oy kullanacak. Seçim buralarda biraz erken başlayacak. 27 Mart'ta başlayıp 9 Nisan'da sona erecek." dedi.

Yıldırım, salonda toplanan vatandaşlara "Hazır mısınız?" sorusunu yönelterek, "Öyle bir cevap verin ki, sadece Almanya değil bütün Avrupa, bütün dünya duysun. Türkiye'de 80 milyon kardeşiniz duysun. Sandığa gitmeye, sandıkları patlatmaya hazır mısınız? 9 Nisan'a kadar ev ev kapı kapı kardeşlerimizle buluşmaya, kucaklaşmaya hazır mısınız? Büyük, güçlü Türkiye için var mısınız? İstikrar, huzur, refah için hazır mısınız?" şeklinde konuştu.

Vatandaşların "Evet" diyerek karşılık vermesi üzerine Yıldırım, "Maşallah, Avrupa bu işi bitirmiş. Allah'ın izniyle burada iş tamam. Sandığın rengi belli oluyor. Sandığın rengi ay yıldızlı bayrağımızın rengi. Ayın ve yıldızın rengi burada, onlar bağımsızlığımızın sembolü. Yıldızlar şehitlerimizin bir işaretidir." ifadelerini kullandı.

"YARIM AĞIZ AÇIKLAMA YAPTILAR"

Başbakan Yıldırım, 15 Temmuz akşamı asker kılığına girmiş, alçak FETÖ terör örgütü mensuplarının Türkiye'de darbe yapmak istediğini, demokrasiyi kesintiye uğratmak istediklerini anımsattı. Türkiye'nin bu alçaklara kayıtsız kalmadığını vurgulayan Yıldırım, "Kurucu Genel Başkanımız, Cumhurbaşkanımız dik durdu, 'Alçaklara, darbecilere geçit yok' dedi. Milleti meydanlara davet etti. Hükümetimiz dik durdu. Vatandaşlarımız, darbecilere darbeyi vurdu. 15 Temmuz'da ay yıldızlı bayrağımız yere düşmedi, alçaklar hak ettikleri cezayı aldı." ifadelerini kullandı.

Yıldırım, Türk milletinin tanklara, toplara, bombalara göğsünü siper ederek, alçak darbe girişimini püskürttüğüne dikkati çekerek, şehitlere Allah'tan rahmet, gazi olanlara da acil şifalar diledi.

Dünyanın tüm mazlumlarının dualarının 15 Temmuz gecesi Türk milletinin üzerinde olduğunu ifade eden Yıldırım, şöyle devam etti:

"Sizler burada haberleri duyduğunuz an dua ettiniz, destek verdiniz. Biz Türkiye'de bayrağımızı indirtmedik, ezanımızı dindirtmedik. Biz de dik durduk. Sizin emanetinize sahip çıktık. Ne bir karış toprağımızı ne de ay yıldızlı bayrağımızı bu hain FETÖ terör örgütüne çiğnetmedik, teslim etmedik. Ülkemizin işgaline izin vermedik.

O gece, bu büyük millet zafer kazandı ama o gece birileri büyük bir hayal kırıklığı içine girdi. Dost bildiğimiz bazıları, darbe gerçekleşmediği için büyük bir hayal kırıklığı yaşadılar. Siz onların kim olduğunu iyi bilirsiniz. Siz, 15 Temmuz akşamında bazı dost bildiklerimizin, Türkiye'deki demokrasiye, insan haklarına, Avrupa değerlerine daha fazla sahip çıkmalarını beklerdik. Ne yaptılar? Yarım ağız açıklama yaptılar."

"TERÖR ÖRGÜTLERİNE KARŞI AMANSIZ BİR MÜCADELE BAŞLATTIK"

Başbakan Yıldırım, Türk milletini kimsenin dize getiremeyeceğini vurgulayarak, Oberhausen'ın da bunun ispatı olduğunu kaydetti.

Yıldırım, "10 binler burada ay yıldızlı bayrağıyla, 'Bu bayrak inmez, vatan bölünmez' diyor. Türkiye, tarih boyunca kendi zaferlerini hep kendisi kazandı. Bağımsızlığımızı kendimiz koruduk. Vatanımızı kanımızla canımızla savunduk. Çanakkale'de, Sarıkamış'ta, Anafartalar'da hep cephedeydik. Bağımsızlığımız konu olduğunda evelallah kimsenin desteğine ihtiyacımız yok, kimsenin de ne dediğine itibar etmeyiz." diye konuştu.

"Onlarca yıl terörle mücadelede dostlarımızdan ne yazık ki gerekli desteği görmedik." diyen Yıldırım, şunları kaydetti:

"Türkiye'de kan döken ne kadar terör örgütü varsa bu coğrafyada cirit atmalarına izin veriliyor. Şimdi de 15 Temmuz'da kan döken FETÖ örgütlerine bakıyoruz hamilik yapanlar var. Ne yaparsa yapsınlar bizi bağımsızlığımızı korumaktan, terörle mücadele etmekten asla hiç bir kuvvet alıkoyamaz. Biz 16 Temmuz sabahından itibaren bütün terör örgütlerine karşı amansız bir mücadele başlattık."

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler