HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Boşananların %17'si eski eşiyle evleniyor

Bakan Şahin, boşananların yüzde 80'inin yeniden, ikinci defa evlendiğini, yüzde 17'sinin de eski eşiyle yani boşandığı eşiyle eniden evlenme kararı aldığını söyledi.

ANKARA (ANKA)-Meclis Genel Kurulu'nda dün milletvekillerinin sorularını yanıtlayan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, boşanma oranlarıyla ilgili bilgi verdi.

Türkiye İstatistik Kurumuyla beraber bunların analizini yaptıklarını belirten Şahin, "Son on yılda ortalama bizim -2001 yılında en yüksek olan, 140 bin boşanmanın olduğu bir yıl- 2002 yılı itibarıyla, 2013 yılı itibarıyla her yıl ortalama bizim 600 bin evlenmemiz, evlilik kurumu gerçekleşiyor. Yaklaşık 100 bin ile 120 bin arası yıllara göre değişse bile yani on yıllık süreçte 100 bin ile 120 bin arası da boşanmanın gerçekleştiğini görüyoruz" dedi.

TÜİK verilerine göre, boşanan yaklaşık 100 binle 120 bin arasındaki kişinin yüzde 80'inin yeniden, ikinci defa evlendiğini tespit ettiklerini ifade eden Şahin, "Yüzde 17'sinin de eski eşiyle yani boşandığı eşiyle yeniden evlenme kararı aldığını gördük" dedi.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler