HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Bülent Arınç'tan Meral Akşener açıklaması

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, TBMM Başkanvekili Meral Akşener hakkındaki kaset iddialarına ilişkin sert bir açıklama yaptı.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, TBMM Başkanvekili Meral Akşener hakkındaki iddialarına ilişkin, "Meral hanımefendinin, değerli eşinin ve biricik oğullarının nasıl mazbut bir yaşam sürdüğünü, ne kadar inançlı ve ibadetine düşkün bir hanımefendi olduğunu ben biliyorum. Dolayısıyla kimse bana kötü bir şey söyleyemez, söylememesi lazım. İki kişi çok büyük bir ihanet içerisindedirler, çok büyük bir iftira atmışlardır" dedi.

Arınç, çeşitli temaslarda bulunmak üzere geldiği Kilis'te, Vali Süleyman Tapsız ve Belediye Başkanı Hasan Kara'yı ziyaret etti.

Arınç, belediyeyi ziyaretinde, cömert ve konuksever insanları barındıran Kilis'in, Hazreti Muhammet'ten bu yana İslam ile müşerref olmuş, bağrında pek çok sahabeyi barındıran mübarek bir kent olduğunu söyledi.

Kilis'in, son 5 yıldır Suriye'de yaşanan trajik olaylar karşısında kurtuluş kapısı olarak görülen Türkiye'ye adım atmak isteyenlere kucak açtığını ifade eden Arınç, Kilis'teki kampların standartların çok üzerinde olduğunu vurguladı.

Arınç, kentte önümüzdeki dönemde orta öğrenci yurdu yapılacağını kaydetti.

"DUYUNCA ÇOK ŞAŞIRDIM"

Arınç, basın mensuplarının Meral Akşener hakkındaki iddiaları sorması üzerine şöyle konuştu: "Geçtiğimiz günlerde Meral Akşener hakkında söz konusu iddialar ortaya atıldı. Bu yeni bir olay. Ben de geçen gün bir televizyon kanalında öğrendim. Duyunca da şaşırdım, çünkü haberim yoktu. Televizyonda iki kişi konuşurken demişler ki, 'Meral Akşener niye cemaatin yurtlarına çok gidiyor. Yoksa onun da mı kasetleri var' diye konuşmuşlar. Ben o gece çok büyük tepki gösterdim. Buna katılmadığımı, Meral Akşener'in çok ahlaklı bir hanımefendi olduğunu, çok inançlı, edepli, ahlaklı bir insan olduğunu, konuşulanların tamamen iftira olduğunu ifade ettim."

Başbakan Yardımcısı Arınç, AK Parti'nin kuruluş döneminde de Akşener'in partiye geldiğini ancak daha sonra verdiği kararla 2002 yılında kendileriyle beraber olmadığını anlattı.

Meral Akşener ile komşuluk ilişkileri olduğunu kaydeden Arınç, şunları söyledi:

"Lojmanlarda komşuluk ilişkilerimiz oldu. Annemin annesiyle tanışıklığı olduğu için Meral hanımefendinin, değerli eşinin ve biricik oğullarının nasıl mazbut bir yaşam sürdüğünü, ne kadar inançlı ve ibadetine düşkün bir hanımefendi olduğunu ben biliyorum. Dolayısıyla kimse bana kötü bir şey söyleyemez, söylememesi lazım. İki kişi çok büyük bir ihanet içerisindedirler, çok büyük bir iftira atmışlardır. Şüphesiz kendisi de buna karşı şeriatın kısasını uygulayacağını söylüyor. Benim ona aklım ermez ancak bu kişiler hakkında suç duyurusunda bulunabilir, dava açılmasını isteyebilir. Ben bu iddia ve iftiraların kesinlikle yalan olduğuna inanıyorum. Hanımefendiyi çok iyi tanıdığım için bunu söylüyorum."

"ADİLİKTİR, AHLAKSIZLIKTIR"

Arınç, bu tip suçlamaların kim tarafından veya kim için yapıldığına bakılmaksızın kabul edilemeyeceğini dile getirdi. Bu tür suçlamaları yapanların utanması gerektiğini vurgulayan Arınç, "Maalesef paranoya halinde birilerine, kaseti vardır da ondan dolayı böyle yapıyordur gibi suçlamalar neredeyse moda haline geldi. Namuslu insanlar için bu suçlamalar iftira olduğu gibi, kim olursa olsun 78 milyon insanın her birisi için kaset hazırlamak, kişisel haklara saygısızlık yapmak, insanların özel hayatına girmek adiliktir, ahlaksızlıktır. Bunu kim yaparsa yapsın, kime karşı yapılırsa yapılsın bu böyledir. Biz hem şahsen hem de AK Parti olarak bu tip iftiralara ve haksızlıklara karşı hiç bir zaman tavizkar olamayız" ifadelerini kullandı.

Bu arada Belediye Başkanı Kara, ziyaret anısına Arınç'a yöreye özgü işlemeli yorgan hediye etti. Kara'ya teşekkür eden Arınç, "ayağını yorganına göre mi uzat diyorsun" diye de espri yaptı.

(AA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler