HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Çankaya Köşkü’nde Cerattepe toplantısı

AK Parti Artvin Milletvekili İsrafil Kışla, Cerattepe'ye ilişkin, "İdari mahkeme sonuçlanana kadar şirketin orada bir faaliyet yapmayacağı konusunda Başbakanımız söz verdi" dedi.

Artvin'deki Kafkasör Yaylası'nda bulunan Cerattepe bölgesinde bakır madeni çıkarılmak istenmesiyle başlayan gerilim sonrası Çankaya Köşkü'nde Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında 2 saat süren bir toplantı gerçekleştirildi. Toplantı, Davutoğlu'nun Konya programı dolayısıyla toplantıdan ayrılmasının ardından kabinenin 3 bakanı ile heyet arasında devam etti. Toplantıya Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik ve Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak katıldı.

AK Parti Artvin Milletvekili İsrafil Kışla, yaklaşık 5 saat süren toplantı sonrası yaptığı açıklamada, bu görüşmenin verimli ve faydalı bir görüşme olduğunu belirterek, "En önemlisi idari mahkeme sonuçlanana kadar şirketin orada bir faaliyet yapmayacağı konusunda Başbakanımız söz verdi. Kesinlikle orada açık işletme yapılmayacak. Altın için bir ruhsat verilmeyecek. Açık işletme söz konusu değil. Altın ruhsatı söz konusu değil. Sadece bakır için alınmış bir ÇED vardır. Ağaç konusunda 50 bin ağaç kesilecek iddiaları var. Dünkü görüşmelerde, diğer şirket yetkilileriyle yapılan görüşmede gelinen nokta 3 bin 500 ağaçtan fazla ağaç kesilmesinin söz konusu olmadığı şeklinde bilgi verildi" ifadelerini kullandı.

Yeşil Artvin Derneği Başkanı Nur Neşe Karahan ise, "Sayın Başbakan, bütün bu görüşmeler sonucunda maden şirketinin faaliyetlerinin yargısal sürecin sonuna kadar durdurulduğunu, bu süreç içerisinde ilgili bakanlıklar ve kendisinin bizlerle görüşmeye devam etmek istediğini ifade ederek, toplantıya yetişmek üzere yaklaşık 2 saat sonra aramızdan ayrıldı" dedi.

Maden şirketinin Cerattepe'yi terk etmesi gerektiğini söylediklerini belirten Karahan, bu taleplerle ilgili olumlu bir karar alamadıklarını ve görüşmelerin devam edeceğinin söylendiğini ifade etti.

Avukat Bedrettin Kalın, Mart ayının 14'ünde mahkemenin keşif yapma kararı olduğunu ve bir keşfin yapılıp yapılmayacağını bilmediklerini ifade etti.

İHA

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler