HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

CHP çağrı yaptı ilk adımı AK Parti attı

"Siyaset ayrı, insani boyut ayrı"

CHP çağrı yaptı ilk adımı AK Parti attı

Meclis, bebeğiyle birlikte hastanede yaşamını yitiren CHP’li İhsan Özkes’in Sekreteri Mihriban Bor için seferber oldu. CHP’nin önerisi üzerine, Bor’un hayatta kalan 2 çocuğu ve eşi için yardım kampanyası başlatıldı. İlk yardımı 32 bin lirayla AK Parti Grubu yaptı.

Habertürk gazetesinin haberine göre, CHP İstanbul Milletvekili İhsan Özkes’in hamile sekreteri 42 yaşındaki Mihriban Bor, 20 Aralık’ta Meclis’teki mesaisini tamamladıktan sonra evine giderken rahatsızlandı. Kaldırıldığı hastanede ikiz bebeğinden biriyle birlikte yaşamını yitiren Bor, Meclis’i yasa boğdu. 11 yaşında bir kızı bulunan Bor’un kurtarılan 7.5 aylık bebeği ise halen hastanede kuvözde tutuluyor.

CHP TEKLİF ETTİ

Meclis’i yasa boğan ölümün ardından CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, danışma kurulu toplantısında tüm partilere “Öğrendiğimize göre rahmetli Bor’un kocası çalışmıyor. Yıllardır Meclis’te görev yapan bu arkadaşımızın ailesine yardım edelim. Tüm vekillerin maaşlarından 100 TL keselim” teklifini götürdü. Yardım teklifine ilk olumlu yanıt AK Parti’den geldi.

AK Parti Grubu, dün 320 milletvekilini temsilen 32 bin TL’yi Bor’un ailesi için Meclis’te açılan hesaba yatırdı. CHP’den 3 grup başkanvekilinin imzasıyla milletvekillerine bir yazı gönderilerek, Bor’un ailesi için milletvekillerinin Ocak 2014’te yatırılacak ödeneklerinden, 100 TL kesinti yapılacağı duyuruldu. CHP Grubu, 134 milletvekilinin karşılığı olarak 13 bin 400 TL para yatıracak. BDP ve MHP ise gruplarına danıştıktan sonra yardım kampanyasına katılıp katılmayacaklarını pazartesi günü bildirecek.

‘İNSANİ BOYUT AYRI’

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, Bor’un vefatının kendilerini çok üzdüğünü belirterek, “Siyaset ayrı, insani boyut ayrı. Çok üzücü bir olay. Bor’un eşi çalışmıyor. Biz de ‘Böyle bir katkımız olsun’ dedik. Yardım için tüm partilere teklif götürdük. Sağ olsun, ilk kabul eden AK Parti oldu. Rakip olabiliriz. Meclis’te kavga da edebiliriz. Ancak bu bir insanlık görevidir. Orada birleştik. AK Parti’nin yardım kampanyasına destek vermesi bizi sevindirdi” dedi

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler