HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

CHP, çocuk gelinleri meclis’e taşıdı

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Başbakan Binali Yıldırım'a çocuk gelinlerin sayısını sordu.

Tanrıkulu, Başbakan'ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına sunduğu soru önergesinde şöyle dedi:

"Mavideniz Yayınları'nın 1. sınıflar için yayınladığı, yardımcı kitap olarak kullanılan 'Etkinliklerle Okuma Yazma' kitabında, 'Özge, küçük gelin oldu' yazılı cümlenin yer aldığını bile bile bu kitabın basımına kim ya da kimler tarafından hangi gerekçelerle izin verilmiştir?

Talim Terbiye Kurulu'nda 1. sınıflar için yayınlanan ve yardımcı kitap olarak kullanılan 'Etkinliklerle Okuma Yazma' isimli kitapta 'Özge, küçük gelin oldu' yazılı cümleye rağmen, olur ve onay verenler hakkında inceleme ve soruşturma başlatılmış mıdır ya da başlatılacak mıdır? Başlatılmışsa, güncel akıbeti nedir?

Milli Eğitim Bakanlığının, 1. sınıflar için yayınlanan ve yardımcı kitap olarak kullanılan 'Etkinliklerle Okuma Yazma' isimli kitap yer alan 'Özge, küçük gelin oldu' cümlesi ile Türkiye'nin kanayan yarası olan 'çocuk gelinlerin' ve 'küçük gelinlerin' meşru gösterilmeye çalışılmasına izin verdiği iddiası doğru mudur?

2015 - 2017 yılları arasında 15 Ocak tarihi itibariyle 10 - 17 yaşlarındaki çocuk gelinlerin, küçük gelinlerin Türkiye genelinde illere göre toplam sayısı nedir?

10 - 17 yaşlarındaki çocuk gelinler, küçük gelinler ile ilgili olarak AKP Hükümeti ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının yapmış olduğu işlemler var mıdır? Varsa, nelerdir?"

ANKA

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler