HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

CHP İstanbul Milletvekili Ercan Cengiz istifa etti

CHP İstanbul Milletvekili Ercan Cengiz partisinden istifa ettiğini açıkladı. CHP'li Ercan Cengiz Meclis Soruşturma Komisyonu'ndan da istifa etmişti.

CHP İstanbul Milletvekili Ercan Cengiz istifa etti

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili Ercan Cengiz, partisinden istifa ettiğini açıkladı. CHP'de daha önce Emrehan Halıcı ve Emine Ülker Tarhan istifa etmişti.

Cengiz, istifası konusunda bir açıklama yapmadı, istifasını Meclis Başkanlığı'na sundu. Cengiz, 4 bakan hakkındaki yolsuzluk ve rüşvet iddialarını araştıran Meclis Soruşturma komisyonundaki görevinden 4 Kasım 2014'te istifa etmesiyle gündeme gelmişti.

MECLİS'TE SON SANDALYE DAĞILIMI ŞÖYLE OLDU

Vefat ve seçimler nedeniyle görev değişikliğinin ardından 550'den 535'e düşen Meclisin partilere göre sandalye dağılımı ise şöyle: Adalet Ve Kalkınma Partisi 312, Cumhuriyet Halk Partisi 126, Milliyetçi Hareket Partisi 52, Halkların Demokratik Partisi 27, Bağımsız Milletvekili 13, Demokratik Bölgeler Partisi 1, Elektronik Demokrasi Partisi 1, Demokratik Gelişim Partisi 1, Millet Ve Adalet Partisi 1 ve Anadolu Partisi 1.

ERCAN CENGİZ KİMDİR?

Ercan Cengiz, 7 Haziran 1957'de Erzurum Aşkale'de doğdu. Babasının adı Kemal, annesinin adı Hüriye'dir. Savcı; İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesini bitirdi.

Çeşitli yerlerde Cumhuriyet Savcılığı ve Cumhuriyet Başsavcılığı yaptı. Son olarak Beyoğlu Cumhuriyet Başsavcılığı görevinde bulundu.

İngilizce bilen Cengiz, evli ve 1 çocuk babasıdır.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler