HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

CHP'den darbe önergesi

CHP Grup başkanvekilleri Emine Ülker Tarhan, Akif Hamzaçebi, Muharrem İnce imzasıyla verilen araştırma önergesinin gerekçesinde, şu ifadeler yer aldı.

ANKARA (ANKA)- CHP, temel hak ve özgürlüklerin sınırlandırılmasına yönelik tüm eylem ve işlemler ile demokrasiyi kesintiye uğratan tamamlanmış ve girişim niteliğindeki sivil ve askeri darbeler ile sonrası uygulamaların; demokrasi dışı toplumu terörize eden tüm vesayet sistemlerinin ve bunları önceleyen olay ve olguların araştırılması ve sorumlularının tespiti amacıyla Meclis araştırması açılmasını talep etti.

"Türkiye'de yaşanmış tüm askeri ve sivil darbeler ile bunlara zemin hazırlayan girişimlerin ve bu girişimlerde bulunanların tespiti bir daha aynı olayların yaşanmaması için son derece önem taşımaktadır. Askeri ve sivil darbeleri önceleyen olayların yanı sıra darbeler sonrasında Türkiye'nin sürüklendiği mecranın ve bu sürecin aktörlerinin de belirlenmesi gerçeklerin ortaya çıkarılması noktasında önem taşımaktadır.Araştırma önergesi ile tüm bu gerçeklerin ortaya çıkarılması amaçlanmıştır." (ANKA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler