HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

CHP’li Tanrıkulu’dan ‘Hakan Fidan’ eleştirisi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, "90 yıllık Cumhuriyet tarihinde ilk kez MİT müsteşarı görevdeyken ayrılıp milletvekilliğini seçti” dedi.

CHP’li Tanrıkulu’dan ‘Hakan Fidan’ eleştirisi

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun kardeşi Azmi Kocaoğlu'nun hayatını kaybetmesi dolayısı ile Tokat'ın Erbaa ilçesine gelen CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, taziye dileklerinde bulundu.

Taziye ziyareti sonrasında basın mensuplarının sorularını cevaplayan CHP'li Tanrıkulu, MİT Müsteşarlığı'ndan istifa ederek milletvekili adayı olan Hakan Fidan'la ilgi soruya, 90 yıllık Cumhuriyet tarihinde ilk kez MİT müsteşarının görevdeyken ayrılıp milletvekilliğini seçtiğini söyledi. MİT'in devletin en önemli kurumlarından bir tanesi olduğunu ifade eden Tanrıkulu, "Devletin bütün hafızası orada. MİT gibi kurumların siyasallaşmaması lazım ve bir siyasi partinin emrine girmemesi lazım. Adaylıkla anlaşıldı ki sonuçta MİT siyasal bir kuruma dönüşmüş. Bu kadar çok siyasallaşan bir başkandan sonra ama tabi ki siyaset herkesin hakkı istifa edip aday olabilir. Bizim açımızdan önemli olan biraz önce değindim konudur. MİT siyasallaşmıştır ve AKP'nin emrine girmiştir ve değişik algı operasyonlarında kullanılmıştır. Bu istifa aynı zaman onu da doğrulamaktadır. Tabi Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın söylemleri de çok önemli. 'Benim sırdaşımdı' diyor. Yani 'birçok bilgiyi onla paylaştım' diyor. Ben de sormak isterim, hangi kişisel bilgileri paylaşmış. Hangi özel yaşamı paylaşmış kendisiyle. Dolayısıyla bu sözler birlikte değerlendirildiğinde MİT'in devletin istihbarı teşkilatı olmaktan çıktığını çok rahat anlıyoruz” diye konuştu.

(İHA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler