HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

CHP'nin Elazığ mitingi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Türkiye'de her şey var, bir şey yok. Nedir o? Temiz siyaset. Türkiye'nin temel sorunu bu" dedi.

Elazığ -Kılıçdaroğlu, partisince Elazığ İstasyon Meydanı'nda düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada, çiftçilere seslendiğini belirterek, "Sana mazotu 5 liradan veriyorlar. Dünyanın en pahalı mazotu. Bir düşün, elini vicdanına koy ve sandığa öyle git. Eğer sana 5 liraya veriyorlarsa birisi malı götürdüğü içindir. O malı götürecek, faturayı sana kesecek. Ben şimdi söz veriyorum sana. Cumhuriyet Halk Partisi'nin iktidarında mazotun litresi 1,5 lira olacak" diye konuştu.

Ülkede her ailenin sigortalı olmasını istediğini dile getiren Kılıçdaroğlu, iktidara gelmesi durumunda aile sigortasını getireceğini söyledi.

Geliri olmayan veya asgari ücretin altında geliri olan her ailedeki kadının banka hesabına asgari ücret oranında para yatıracaklarını belirten Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:

"Kadını, aileyi asla namerde muhtaç etmeyeceğiz. Bu da benim sözüm. Ben bunları söylerken diyorlar ki 'Parayı nereden bulacaksın?' Bakın ben size bir gerçeği anlatayım. Yürüttükleri para, 17 Aralık operasyonundan 247 milyar, eski parayla 247 katrilyon. Bu para devletin hazinesinde olsaydı ne yapabilirdik? 2 milyon 831 bin işçi var resmi kayıtlara göre, bunlara 8 yıl süreyle asgari ücret üzerinden maaş ödeyebilirdik. Rakam bu kadar büyük. 300 bin atama bekleyen öğretmen var. 300 bin atama bekleyen öğretmeni atardık, onlara 30 yıl süreyle aylık ödeyebilirdik. Her emekliye 25 bin lira emekli ikramiyesi ödeyebilirdik. 6 GAP yapılabilirdi, 30 Marmaray yapılabilirdi, 5 bin 363 adet F-16 uçağı satın alabilirdik. Götürdükleri para bu, herkesin bilmesini isterim. 247 katrilyonu fitil fitil burnundan getireceğim, bu millete vereceğim paraları."

- "Halkın iktidarını kuracağız"

Türkiye'nin büyük, güzel ve barış içerisinde yaşamak isteyen bir ülke olduğunu vurgulayan Kılıçdaroğlu, "Türkiye'de her şey var, bir şey yok. Nedir o? Temiz siyaset. Türkiye'nin temel sorunu bu. Halkı soyan bir iktidardan kurtulmak, kul hakkı yiyen bir siyasal iktidardan kurtulmak istiyor musunuz? Halka hesap vermeyi, namuslu bir görev kabul eden bir siyasal iktidardan yana mısınız? O zaman ayın 30'u geliyor. Beraber kol kola, omuz omuza bayram havası içerisinde gideceğiz. Haramilerin iktidarını yıkıp, halkın iktidarını kuracağız" diye konuştu.

Kimliği, inancı, mezhebi, rengi ne olursa olsun bütün insanları sevdiğini ve herkese hizmet etmek istediğini dile getiren Kılıçdaroğlu, dedelerin Çanakkale'de kucak kucağa yattıklarını ve güzel bir Türkiye bıraktıklarını söyledi.

Kendilerinin de sorumlulukları olduğunu, çocuklara daha güzel bir Türkiye bırakacaklarını, bunun için çalıştıklarını aktaran Kılıçdaroğlu, "Türkiye'nin en temel sorunu kirli siyaset, halkı soyan siyaset. Bundan kurtulmanın yolu demokrasiden geçiyor. Beraber çalışacağız, beraber mücadele edeceğiz" ifadesini kullandı.

Özellikle Adalet ve Kalkınma Partisi'ne oy veren yurttaşlara bir şey daha söylemek istediğini belirten Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

"Size diyorum ki dükkanınızı bir hırsıza teslim eder misiniz? Evinizi bir hırsıza teslim eder misiniz? O zaman o yurttaşlarıma sesleniyorum, memleketi niye bir hırsıza teslim edeceksiniz? Teslim etmeyin. O nedenle birlik içinde olacağız, varlık, huzur içinde olacağız. Özgür biçimde yaşayacağız. Bir cümle daha söyleyeyim mi? Bu cümle çok önemli. İktidarda eğer siyasetçi zenginleşiyorsa halk fakirleşiyor demektir. Bu soygunun, bu düzenin değişmesini istiyoruz. Bizim eski genel başkanımız vardı, Allah rahmet eylesin, Bülent Ecevit. Halkçı Ecevit, baş tacı ettiğimiz Ecevit. Ecevit ne derdi 'Ne ezen ne ezilen, insanca, halkça bir düzen'. Aynı şeyi söylüyoruz."

(Bitti)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler